מאפה תפוחים אפויים, מתובלים עטופים בבצק פילו. כל התפוחים מונחים על בצק פילו והכל נאפה יחד בתנור והתוצאה מרהיבה וטעימה בטירוף. חובה להגיש עם קצפת או גלידת וניל טובה שתוסיף עוד מרקם ורעננות לקינוח
אני מטורפת על תפוחים בבצק פילו, בעיני הרכות של התפוחים שמתובלים והבצק הקריספי שעוטף אותם הם ביסים מושלמים ואני יכולה לאכול בלי סוף. שימו לי קצפת או כדור גלידת וניל ליד ואני מסודרת.
הפעם הכנתי את המאפה עם תפוחים קטנטנים שמצאתי בסופר, הם נמכרים ברשת וישר ראיתי לנגד עיני אותם עטופים בבצק פילו.
התפוחים עבור אפייה מוקדמת על מנת לרכך אותם מעט, קיררתי אותם ואז עטפתי בבצק פילו שמרחתי כמובן בחמאה. כדי לייצר מעין צלחת הגשה מהבצק, אפיתי אותם בתוך תבנית שריפדתי בעוד בצק פילו ויצא וואווו.
חייב קצפת או גלידה ליד כדי להוסיף רעננות לקינוח והדבש, אמנם בשביל ראש השנה, אבל לגמרי מקפיץ את הטעמים והמרקמים למעלה
זה טעים בטירוף וסך הכל לא מורכב להכנה. עצם זה שלא מתעסקים עם הכנת בצק הופך את הקינוח למנה פשוטה וקלה והכי מתאימה לראש השנה
תפוחים שלמים אפויים עטופים בבצק פילו
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את התפוחים האפויים יום מראש ולמחרת לעטוף עם בצק הפילו ולאפות.
- אם אין חוט שמתאים לאפייה, פשוט מהדקים את הבצק היטב עם הידיים ומניחים בתבנית.
- אפשר לאפות את התפוחים אחד אחד בתבנית רגילה ללא בסיס של בצק פילו, אני אוהבת לאפות בתבנית מרופדת בבצק פילו שבה אני גם מגישה את המאפה.
- חשוב מאוד בזמן שעובדים עם דפי פילו לשמור את הדפים שלא עובדים איתם תחת מטלית לחה על מנת שלא יתייבשו.
מצרכים ל-6 יחידות
לתפוחים אפויים
- 6 תפוחים קטנים מזן גרנד סמית (הירוקים החמצמצים)
- 6 כפיות חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
- 6 כפיות שטוחות סוכר חום בהיר
- 1 כפית קינמון
- 30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
למאפה
- חבילה דפי פילו
- 100 גרם חמאה מומסת (לפרווה שימו שמן קוקוס)
- התפוחים האפויים
- 6 כפיות סוכר חום בהיר
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
- חוט קשירה שמתאים לאפייה
להגשה
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל) (לפרווה- שמנת צמחית)
- 100 גרם שמנת חמוצה (לפרווה – שימו חלב קוקוס)
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
מכינים תפוחים אפויים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
קולפים את התפוחים, בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים בתוך כל תפוח כפית חמאה, כפית סוכר ובעזרת מסננת זורים קינמון, מניחים בתוך התפוח גם אגוזים.
אופים 30-40 דקות או עד שהתפוחים די רכים אבל שומרים על צורתם ועדיין נגיסים ולא רכים מידי.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
*****עד השלב הזה ניתן להכין אפילו יום מראש ולהמשיך את התהליך למחרת.
מכינים את המאפה: מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
משמנים את התבנית בחמאה, מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים בחמאה רק מצד אחד ומניחים בתבנית כך שהם מונחים גם על שולי התבנית.
מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים בחמאה רק מצד אחד. חוצים את הדפים לחצי וכל חצי מקפלים שוב לחצי כך שמתקבלים שני ריבועים. על כל ריבוע מניחים תפוח אפוי, מפזרים כפית סוכר ומעט אגוזים וסוגרים למעין שקיק כך שהחלק העליון של התפוח גלוי. אם יש חוט קשירה קושרים את המאפה ואם אין אז פשוט מהדקים טוב עם הידיים.
מכינים כך את כל התפוחים ומניחים בתבנית המרופדת בדפי הפילו.
אופים כ – 40-50 דקות עד שכל המאפה אפוי ונראה מוכן.
מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.
מכינים קצפת: מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
מגישים: מניחים תפוח בצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר, מזלפים דבש, מניחים קצפת ומגישים.
המתכון התפוחים ממש מדהים
תודה יהודית….
תודהה כייף לשמוע
הפילו לא נרטב מהתפוח ויוצא מושי בהגשה???
לא