עוגת גבינה אישית במיקרוגל- עוגות שאני מכינה כשבא לנו משהו מתוק, מהיר וטעים. 5 מצרכים, 10 דקות אפייה ויש לנו עוגת גבינה מושלמת. הפטל החמצמץ מאזן את המתיקות של העוגה
זה שאפשר להכין עוגות במיקרוגל זה כבר כולם יודעים, כך שזו לא המצאה או תגלית. מה שכן, זה תמיד מפתיע אותי כמה טעימה יוצאת עוגת גבינה במיקרו ונוביק אומר שהיא אפילו יותר טעימה מזו האפויה בתנור.
יש לי הרגל קבוע ויש כאלו שיאמרו התמכרות (אני טוענת שלא 🙂 ), נס קפה בבוקר ואחד בארבע וחצי אחר הצהריים, כשאני חוזרת מהעבודה. זה שבבוקר יהיה תמיד נס על חלב בספל גדול, מעין ארוחת בוקר וזה מחזיק אותי כמעט עד הצהריים. הקפה של אחר הצהריים יהיה נס קפה על בסיס מים וקצת חלב, אבל תמיד תמיד תלווה אותו עוגייה או עוגה. בשבוע שעבר חזרתי מהעבודה, צמאה כבר לקפה שלי, אבל עוגה לא הייתה.
כן, זה קורה גם לי שאין עוגה בבית, אבל עוגה עם הקפה חייב אז מייד הוצאתי מהמקרר גבינה וערבבתי עם סוכר, פודינג, קורנפלור וביצים, מזגתי לקעריות קרמיקה שיש לי והופ למיקרוגל.
נכנסו
בערך 10 דקות אפייה סה"כ ויצאו עוגות הורסות. הנחתי מעליהן פטל חמצמץ שמאזן את המתיקות ותאמינו לי בכלום עבודה וכלום מצרכים יצאו לי 4 עוגות בנפח של בערך 150 מ"ל.
אחרי 5 דקות אפייה
אחרי עוד 3-4 דקות
הפטל משתלב מעולה ומאזן את המתיקות של העוגה
עוגת גבינה אישית במיקרוגל
לפני שמתחילים כדאי שתדעו ש:
- מדדתי את המצרכים בכוסות מדידה אוניברסליות.
- כמו תנור, גם כל מיקרוגל אופה בעוצמה שונה ולכן זמן האפייה ישתנה ממיקרוגל למיקרוגל. תתחילו בחמש דקות אפייה ואז תמשיכו לפי הצורך. אפיית יתר במיקרוגל עלולה להרוס את מרקמה הנימוח של העוגה.
- נפח תבניות האפייה גם הוא גורם מכריע בזמן האפייה. לכן, כדאי לבדוק את הזמן בהתאם לגודל הכלים.
- כן, אפשר לאפות בתנור רגיל. 160 מעלות, 30-40 דקות אפייה בערך או עד שנראה שהעוגות מוכנות. החיסרון לאפייה בתנור – זמן אפייה ארוך. היתרון – העוגות לא מתייבשות גם אחרי זמן אפייה ארוך. הן תמיד ייצאו נימוחות.
מצרכים ל-4 עוגות בנפח של כ- 150 מ"ל
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 1/3 כוס סוכר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 1/3 כוס קורנפלור
אופן הכנה
- מערבבים את הגבינה והסוכר יחד. מוסיפים ביצים, פודינג וקורנפלור ואחרי כל הוספה טורפים עם מטרפה.
- מוזגים את הבלילה לקעריות שמתאימות למיקרוגל משומנות בחמאה . מניחים ליד הקעריות כוס מים רותחים.
- אופים 5 דקות, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים סכין מסביב לדפנות כל עוגה.
- מחזירים למיקרו לאפייה של עוד 3-4 דקות. בודקים עם קיסם במרכז העוגה כדי לוודא שהיא אפויה.
- מוציאים, מחכים 5 דקות ומחלצים מהתבניות.
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם פטל או כל פרי אחר שאוהבים.
אהבתם? ניסיתם את המתכון? אני אשמח לתגובות.
אם עוד לא הצטרפתם לאינסטגרם שלי, כדאי לכם להצטרף כי בסטורי קורים המון דברים מעניינים מהמטבח שלי בלייב
נראה מעולה!!! יש לך הצעה לתחליף לגבינות של הארץ ? פילדלפיה לא תתאים פה?
היי דורית. גבינה רכה רגילה. גם גבינת שמנת תעבוד
ערב טוב, אם מכינים בתבנית מאפינס בתנור. מה הטמפרטורה וזמן האפיה?
היי נטלי
150 מעלות בערך חצי שעה
אפשר לאפות במנג'טים של קאפקייקס?!
היי ריקי. זה למיקרוגל אז עדיף כלים שמתאימים למיקרו.
וכשמכניסים למיקרוגל זה על העוצמה הכי גבוהה או באמצע? הכי גבוה אצלי זה 750 ואמצע זה 500 או 350
היי דיאנה. אצלי במיקרוגל אין עוצמות. כמו שמחממים אוכל
פתרון מוצלח לארוחת בוקר מהירה לילדים 🙂 לבת שלי מתנדנדת השן הקדמית והיא לא יכולה לאכול דברים מוצקים כרגע, נזכרתי אתמול בערב שראיתי אצלך מתכון מהיר והכנתי בבוקר צ׳יק צ׳ק. נאכל בהצלחה 🙂 תודה על הרעיון!
מהמם. שמחה שאהבת
הכנתי את העוגות בדיוק לפי המתכון ולפי המידות הנכונות והאמת שיצא ממש לא טעים לא מבחינת המרקם ולא מבחינת הטעם. יש יותר מידי וניל במתכון והאפיה במיקרוגל לא יוצאת מוצלחת.
זו עוגת גבינה אפויה לכל דבר. אולי אפית יותר מידי ובכל מקרה זה עניין של טעם. לי יצאה מצויינת.
מנסיוני…באפיה במיקרו מורגש טעם הביצים…ובעוגות הללו?
היי מירי, אם פרסמתי מתכון זה רק כי הוא מאוד מוצלח. אני לא מפרסמת מתכונים שלטעמי לא מוצלחים
אלופה שאת! אני מכירה לגמרי מצוין את הרגעים האלה שאני מכינה לכל העולם עוגות ובסוף אצלי בבית אין כלום! איזה מתכון משגע 🙂 תודה יקירה
תודהה אהובה… כן, לפעמים האופה נשארת עם תאווה לעוגה או עוגייה ממש כמו הסנדלר היחף??
אם מכינים בתנור, כמה זמן אפייה?
לדעתי על 160 מעלות בערך חצי שעה ארבעים דקות