

אני מתה על אוכל אסיאתי ותאילנדי במיוחד. הטעמים העזים, הלא מתחנפים, החריפים, חמוצים, מתקתקים הכי עושים לי את זה. התכנית החדשה עם מסעדת תאי טה שנפתחה בתל אביב מגרה לי את כל החושים ועושה לי חשק לאכול, גם כשאני לא רגילה לאכול בערב. אז בטח שאין לי את כל הידע להכין אוכל תאילנדי אמיתי אז אני אסתפק בסלט מלפפונים קל וטעים במיוחד עם טעמים תאילנדים ונחכה שייפתחו השמיים או המסעדה כדי ללכת ולאכול אוכל תאילנדי אמיתי ומיוחד.
הסלט הזה קל מאוד להכנה, קריספי ועם טעמים של חריף, מתוק וחמוץ. אפשר להוסיף לסלט בצל ירוק או סגול אבל אני העדפתי בלי. חשוב לרוקן את המלפפונים מהחלק הפנימי שלהם על מנת לקבל מקסימום קריספיות וטעם.

סלט מלפפונים תאילנדי חריף, חמוץ ומתוק
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את כל המצרכים לרוטב ניתן לקנות בחנויות למוצרים מהמזרח.
- ניתן להוסיף לסלט גם בצל ירוק פרוס לטבעות, אני העדפתי בלי.
- אפשר לחתוך את המלפפונים מראש ולשמור במקרר ואפשר להכין גם את הרוטב מראש ולשמור במקרר. לאחד ביניהם רק ממש לפני ההגשה.
- את השומשום קולים כמה דקות על מחבת יבשה.
מצרכים
- 6 מלפפונים בינוניים
- 1 פלפל צ'ילי
- 3 כפות רוטב סויה
- 2-3 כפות מיץ ליים/לימון
- 3 כפות מירין
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סוכר דקלים קצוץ/ סוכר חום בהיר
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי כתוש
- 1 שן שום כתושה
- חופן עלי כוסברה
- חופן קשיו קלוי ומלוח
- 2-3 כפות שומשום קלוי
אופן הכנה
חותכים את המלפפונים לחצי לרוחב ובעזרת כף פאריזיין או כפית רגילה מרוקנים את כל הגרעינים. פורסים את המלפפונים לפרוסות ברוחב של כ – 1/2 ס"מ ושמים בקערה. פורסים את פלפל הצ'ילי ומוסיפים לקערה.
מכינים רוטב: לוקחים צנצנת עם מכסה ושמים לתוכה סויה,לימון, מירין, שמן שומשום, סוכר, ג'ינג'ר ושום כתושים. סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב.
מגישים: מערבבים שוב את צנצנת הרוטב היטב ומוזגים על המלפפונים. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים שומשום קלוי, קשיו ועלי כוסברה. מגישים מייד.