ספק סלט, ספק תוספת, אבל מה שבטוח, זה מתכון לפנתיאון! קינואה עם שני סוגי עדשים ומלא בצל מטוגן, ממש בסגנון מג'דרה, גם טעיםםםםם בטירוף וגם בריא
ספק סלט ספק תוספת, אבל מה שבטוח – מתכון לפנתיאון! איך אני אוהבת להכין סלטים עם קינואה והפעם הכנתי סלט בסגנון מג'דרה ויצא מדהים! בישלתי עדשים חומות ושחורות עד שהיו רכות אבל עדיין נגיסות, בנפרד "טיגנתי" שלושה בצלים גדולים וכשאני אומרת "טיגנתי", אז לא באמת טיגנתי בשמן, אלא במים (כן!) כדי לחסוך קלוריות ורק לקראת הסוף כשהבצל היה שחום הוספתי כפית שמן זית, מלח ומעט פלפ
ל שחור לטעם. את הקינואה אני תמיד מבשלת במיקרוגל כי רק ככה היא יוצאת מושלמת, ממש אחת אחת ולא מושית ולבסוף פשוט חיברתי את הכל יחד ותיבלתי בשמן זית, מלח, פלפל, מעט כמון ומיץ לימון טרי.
סלט קינואה ועדשים בסגנון מג'דרה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תקנו קינואה אורגנית כי הטעם והמרקם שונים לחלוטין, אני קונה של "תבואות".
- אפשר להכין מראש את כל הרכיבים ולפני ההגשה להרכיב את הסלט ולתבל, למרות שגם כשהסלט מתובל הוא נשאר רענן כמה שעות טובות.
- אפשר לשמור את הסלט לאחר ההכנה במקרר לכמה ימים.
- הכי טעים זה לאכול עם שמנת חמוצה אבל אני בימי ראשון מצנזרת קצת קלוריות אז ויתרתי על השמנת.
מצרכים לקערה גדולה
- 1 כוס קינואה אורגנית (אני קונה של "תבואות")
- 2 כוסות מים מהברז
- 1/4 כוס עדשים שחורות
- 1/4 כוס עדשים חומות שהושרו שעה במים רותחים
- 3 בצלים גדולים
- כ – 1 כוס מים לטיגון
- 1 כפית שמן זית
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
לתיבול הסלט
- 1 כף שמן זית
- מיץ מלימון – לימון וחצי טרי
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
אופן הכנה
מבשלים את הקינואה במיקרוגל: שמים בקערת זכוכית שנכנסת למיקרוגל את הקינואה והמים ומערבבים. מפעילים את המיקרוגל למשך 10 דקות, מוציאים, מערבבים עם מזלג ומכניסים לעוד 5 דקות, מוציאים, מערבבים עם מזלג, מכסים ומניחים בצד.
מבשלים את העדשים: מבשלים במים כל סוג של עדשים בנפרד למשך 20-30 דקות או עד שהם רכים אבל עדיין נגיסים, מסננים ומניחים בצד.
"מטגנים" את הבצלים: קוצצים דק דק את הבצלים, מניחים על מחבת, מכסים אותה ומתחילים "לטגן" על להבה בינונית – נמוכה, כשהבצלים מתחילים להידבק למחבת ולהיות שחומים, מערבבים אותם עם כף ומוזגים 1/4 כוס מים, מכסים את המחבת ומטגנים כמה דקות עד שהמים מתאדים ומוזגים שוב רבע כוס מים, מכסים וחוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהבצלים שחומים ומוכנים. בסוף ה"טיגון" מוסיפים כפית שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים עוד 3-4 דקות ומסירים מהאש.
מרכיבים את הסלט ומתבלים: שמים בקערת הגשה את הקינואה, שני סוגי העדשים המבושלים ואת הבצל המטוגן. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, כמון ומיץ לימון ומערבבים.
בתאבון!
שלום, אם מוסיפים מים לבצל, זה כבר לא טיגון. הבצל יתבשל במים. מה המטרה של המים?
מוסיפים כל פעם קצת. תיכנסי לסרטון ותראי.מעבר לזה, את יכולה לטגן רגיל עם שמן