סלט שהוא כולו בריאות ואיזונים, בלי להתפשר על הטעם. אני כבר מזמן התאהבתי בקינואה ואם אתם עוד לא שם, כדאי לכם לנסות. זה שהקינואה בריאה לא אומר שהיא לא טעימה. אפשר לגוון בירקות ולשים איזה ירק שאוהבים, הקינואה מקבלת את כולם באהבה ומשתלבת מהמם
![סלט קינואה עם כרוב סגול וחזה עוף](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/thumbs/21-1-3fzoabbw68isb6o5be0nb4.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/26-1-683x1024.jpg)
יום ראשון אצלנו זה יום של איזונים. כל השבת אוכלים ומנשנשים מכל הבא ליד וביום ראשון עושים ניקוי לקיבה ואוכלים בעיקר סלטים עם תוספת של חזה עוף או דג צלוי.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/2-1-707x1024.jpg)
לפני כמה שנים התאהבתי בקינואה ומאז היא דיירת קבע אצלנו בבית, בעיקר בסלטים. אני פחות מתחברת אליה בתבשילים ויותר בסלטים. אני מכינה אותה בכמה דקות במיקרוגל כי כך אני שולטת יותר ברמת הבישול שלה. אישית אני מעדיפה אותה אל דנטה וממש אחת אחת. כיוון שהקינואה עם טעם נייטרלי, אפשר לשדך לה כל ירק וכל תיבול שאוהבים.
מבשלים את הקינואה במיקרוגל עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה אבל לא רכה מידי, חותכים ירקות שאוהבים, מערבבים יחד ומתבלים. במקביל, צורבים חזה עוף על מחבת ומניחים מעל. הסלט טעים גם כשהוא חם וגם כשהוא קר בטמפרטורת החדר.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/30-1.jpg)
סלט קינואה עם כרוב סגול וחזה עוף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה של הסלט
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בסלט איזה ירק שאוהבים, הקינואה נייטרלית ומקבלת באהבה כל ירק ותיבול שאוהבים.
- את הקינואה אני מבשלת במיקרוגל כי כך אני שולטת יותר בדרגת הבישול שלה. אישית אני אוהבת אותה אל דנטה וממש אחת אחת.
מצרכים לסלט גדול
- 1/2 כוס קינואה (מומלץ אורגנית)
- 1 כוס מים
- 1/2 כרוב סגול (מכרוב ממש קטן)
- 1/4 כפית מלח (לטיפול בכרוב)
- 2 מלפפונים בינוניים
- חופן כוסברה
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
- 1/2 בצל סגול
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון טרי
לחזה עוף
- 200 גרם חזה עוף
- 1 כף שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה וכוס מים בכלי שנכנס למיקרוגל ומבשלים 5 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לבישול של עוד כ – 5-7 דקות או עד שהקינואה רכה ומוכנה. מוציאים מהמיקרוגל ומכסים מייד עם מגבת ל- 10 דקות.
מכינים סלט: פורסים את הכרוב במנדולינה או עם סכין חדה לרצועות דקות. מניחים בקערה עם המלח ובעזרת הידיים מעסים את הכרוב כדי לרכך ולכבוש אותו קלות.
חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את החלק הפנימי – את הגרעינים. פורסים את המלפפונים לפרוסות ומניחים בצד.
קוצצים את הכוסברה, פורסים את הצ'ילי ואת הבצל.
מניחים את כל חומרי הסלט והקינואה בקערה גדולה ומערבבים.
מכינים חזה עוף: מתבלים את חזה העוף בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. משמנים קלות מחבת נונסטיק וצורבים את החזה עד להזהבה. חותכים את החזה לרצועות.
מרכיבים את הסלט: מתבלים את הסלט בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור ולימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. מניחים את רצועות חזה העוף מעל הסלט ומגישים מייד.
היי, האם צריך לשטוף את הקינואה לפני הבישול?
את יכולה אם את רוצה. אני לא שוטפת. קונה אורגני