מי שעוקב פה יודע שעוגות גבינה זאת אהבה אמיתית שלנו בבית. יש לי בבלוג מלא עוגות גבינה וכולן מוצלחות וטעימות מאוד! הפעם הכנתי עוגה אפויה בתבנית נשלפת שמכינים בה בדרך כלל עוגת תפוזים. העוגה יוצאת גבוהה ויפהפייה.
כל מה שצריך כדי לקבל עוגה מושלמת, שלא צונחת, זה כמה כללים חשובים ותבנית אפייה טובה. כן, התבנית שאופים בה אחראית לא מעט להצלחת העוגות ולא רק עוגות גבינה. קונים כמה תבניות שימושיות בגדלים נפוצים והתוצאה משנה חיים ואני לחלוטין מדברת מניסיון.
אני מרכזת פה עבורכם את כל הטיפים שלי לעוגת גבינה מושלמת
- לסנן את כל הגבינה לילה שלם או 5-6 שעות בתוך בד חיתול או מסננת. המטרה היא להיפטר מהנוזלים שיש בגבינה. אחת הסיבות לכך שעוגות גבינה צונחות אחרי האפייה, זה הנוזלים הרבים שיש בגבינה. כיוון שאין בעוגה הזו קמח, כמו בעוגה הזו, אין למעשה מה שיספוג את הנוזלים שיש בגבינה ולכן היא עולה אבל אין מה שיחזיק אותה. לכן חובה לסנן את הגבינה וכך היא שומרת על הגובה שלה ויוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו ולא צונחת.
- הגבינות וכל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר אז שעה- שעתיים לפני האפייה להוציא מהמקרר.
- החלבונים צריכים להיות מוקצפים לקצף רך וכשמקפלים אותם לתוך העוגה אז במינימום קיפולים כדי לא להכניס אוויר.
- כשמשלבים את החלבונים לבלילת הגבינה, לעשות השוואת מרקמים, כלומר, לערבב חלק קטן מהחלבונים עם בלילת הגבינה ואת יתרת החלבונים לקפל לתוך הגבינה בעדינות.
- חובה לשמן היטב את התבנית.
- מומלץ לשים את העוגה על רשת אפייה בשליש התחתון של התנור.
- לאפות את העוגה בחום של 150-160 מעלות למשך כשעתיים בלי חשש.
- לא פותחים את התנור שעה ראשונה בכלל!
- להניח סיר/תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, האדים שמתפזרים בחלל התנור מונעים את התבקעות העוגה.
- כשמסיימים לאפות, מעבירים סכין או מרית מסביב לדפנות העוגה ומשאירים אותה להתקרר לחלוטין בתנור.
- אחרי האפיה מקררים את העוגה ומעבירים אותה להתייצבות מולחטת במקרר לפני שמחלצים.
עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תקראו היטב את כל הטיפים שכתבתי למעלה.
- שימו לב!! לילה לפני או לפחות 4-5 שעות מראש מסננים את הגבינה בבד חיתול – מניחים את הגבינה בתוך בד חיתול ואת החיתול עם הגבינה מניחים במסננת ומתחתיה כלי שיקלוט את הנוזלים שיוצאים מהגבינה. לא להתרגש אם בכל פעם יוצאת לכם כמות אחרת של גבינה, זה בסדר! תסננו את הכמות של הגבינה שכתבתי במתכון ומה שיוצא לכם אחרי הסינון זה מצויין.
- לעוגה הזו נדרשת תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ כדי שיהיה לעוגה לאן לטפס. אני ממליצה מאוד על תבנית אפיה אנודייז.
- אפשר להכין את העוגה הזו בלי בסיס בכלל או עם בסיס פתיבר כמו בעוגה הזו.
- היכנסו פה למתכון ביתי לגבינת שמנת
לתבנית אפייה מתפרקת אנודייז בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ
לבסיס
- 2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות שמן
לעוגה
- 1.250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
- 300 גרם גבינת שמנת (אני מכינה בבית)
- 7 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים בטמפרטורת החדר
- חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 120 גרם קורנפלור (1 כוס מדידה פחות 2 כפות מדידה)
- 1 כוס סוכר לבלילת החלמונים (200 גרם)
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים (100 גרם)
אופן הכנה
מכינים את הבסיס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקציפים יחד במיקסר ביצים וסוכר 5 דקות לתערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים קמח, אבקת אפיה ושמן, מקציפים עוד חצי דקה, רק עד שהם נטמעים. משמנים רק את הבסיס של התבנית עם חמאה ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים 8-10 דקות, עד שהבסיס מוכן. מוציאים מהתנור, מנמיכים את החום ל – 160 מעלות ושמים על תחתית התנור סיר נמוך/תבנית עם מים רותחים.
מכינים את העוגה: לילה לפני או לפחות 5 שעות לפני ההכנה שמים את הגבינה הלבנה במסננת. אם שמים לילה לפני אז שמים במקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר. אם רוצים להכין באותו יום אז מניחים במסננת על השייש לפחות ל- 5 שעות (אל דאגה, זה לא מתקלקל). שמים בקערה גדולה חלמונים, גבינות, אינסטנט פודינג, קורנפלור וכוס אחת של סוכר ובעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב עד שמקבלים בלילה חלקה. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים דקה עד שמקבלים קצף לבן כמו עננים, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב אבל ממש רך. עושים השוואת מרקמים: מעבירים שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה וטורפים היטב עם מטרפה ידנית. את שארית החלבונים מקפלים לתערובת הגבינה בפעמיים וממש רק עד שנטמע בתערובת. מומלץ מאוד לא לקפל יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לבלילה. משמנים היטב את דפנות התבנית בחמאה, מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים, טופחים את התבנית על השייש פעמיים – שלוש, כדי לשחרר בועות אוויר ומניחים על רשת בשליש התחתון של התנור. אופים כשעה וחצי – שעתיים או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור להתקררות מוחלטת. מעבירים מרית מסביב לדפנות העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות מוחלטת. אחרי שהעוגה יציבה, מעבירים מרית או סכין מתחת לבסיס העוגה ובבזהירות מניחים צלחת או תחתית של תבנית טארט והופכים את העוגה. אל דאגה, היא מאוד יציבה ולא יקרה לה כלום. הופכים שוב על צלחת הגשה. שומרים במקרר עד שבוע.
בתאבון!
היי.
אם אין בד חיתול ?
איך אפשר לסנן בדרך אחרת ?
צריך בד גזה שמסנן
אפשר גם בתבנית עם חור של פעם ?של הסבתות .
כן אין בעיה
אשמח למתכון עוגת הגבינה בתבנית עגולה, לא מצליחה להגיע לזה מרוב מודעות הגוגל, מעצבן!!!
יש המון. ץתכתבי בשורת חיפוש עוגת גבינה ויעלו כל העוגות
היי
העוגה כרגע בתנור אבל היא עולה לאט לאט זה בעייתי?זה נראה שהיא נאפית באיטיות רבה
אגב השתמשתי בתחליף פודינג ביתי מקווה שזה בסדר
זה בסדר גמור. לא יודעת מה זה תחליף פודינג ביתי
היי, נראה לך שהמתכון בסיר ג׳חנון יעבוד טוב?
תודה????????
כן יעבוד מעולה
איך אפשר להמיר ביצים מדיום ללארג
שמים עוד 2 ביצים
הי, עומדת להכין את העוגה 🙂 2 שאלות
א. את מסננת גם את גבינת השמנת כי היא מוצקה מאד
ב. כתבת שניתן להחליף הבסיס בפתי בר
שכבה אחת? צריך להרטיב?
תודה
היי מירי
את גבינת השמנת לא מסננים.
פתיבר שטוחנים עם חמאה מומסת ומשטחים בתבנית. 200 גרם פתיבר ו – בערך 100-150 גרם חמאה
האם אפשר להכין את העוגה ללא הבסיס , רק את תערובת הגבינות
כן אפשר
עשיתי את העוגה אין מה לומר מכל העוגות שהכנתי עוגה אוורירית גבוהה רכה.
הכנתי אותה לא בתבנית עגולה אלה מרובעת חד פעמי בגודל הרגיל
הגבהתי שולים אם נייר כסף יצא לאחר אפיה שלוש אצבעות מעל התבנית ולאחר הזמן הנדרש וירדה ב1.5 סנטימטר.
מודה לך מאוד על המתכון המעולה.
איזה כייף לשמוע
תודהה
ובנוסף גם התבקעה למרות שעקבתי ממש אחרי הכל. כולל המים החמים בסיר
אולי התנור שלך חזק יותר. כל תנור אופה אחרת וצריך ללמוד את התנור
כנראה שהתבנית שלי היתה טיפה פחות מ10 ס"מ.
אבל יצא מאוד טעים וקבלתי עליה מלא מחמאות ! גם הבסיס הסתדר כשנאפה ולא נשאר עבה. תודה! בהחלט אכין שוב.
יופי מעולה וחשבתי שהבסיס יצא גבוה אחרי האפיה.
היי יהודית, הכנתי בדיוק לפי הכמויות שכתבת ובגודל תבנית 24*10 כמו שכתבת.
הבסיס יצא לי הרבה יותר מדי גבוה וכמות הגבינה היתה גדולה מדי ולא נכנסה בתבנית.
היכן הטעות?
היי
אם ממש נצמדת למתכון ולכמויות אז אין לי מושג מה הבעייה כי זה אפילו לא מגיע אצלי עד סוף התבנית
האם רק את הגבינה הלבנה לסנן?
ולא כל כך ברור אם לסנן בבד חיתול או במסננת?
הכל כתוב במתכון בצורה ברורה. תלכי לפי מה שכתוב
שלום יהודית, אפשר לצפות בלי חשש שהעוגה תאבד מהגובה?
הכוונה להוסיף צפוי לעוגה.
כן הבנתי
אחרי שהיא קרה היא לא תצנח
גבינה שמנה ?
איזו ? אני לא מכינה לבד !
תלחצי על השם זה יוביל למתכון
העוגה מדהימה ,פעם ראשונה שהכנתי עוגת גבינה אפויה ,נצמדתי להוראות ויצאה ליגה .תודה רבה על מתכון מושלם
איזה כייףףף
האם הקורנפלור הינו חובה
יש לי ילד עם סוכרת וקורנפלור זה המון פחמימות
(סוכר אחליף בממתיק ששמתאים)
היי מאיה,
חייב כי אין שום דבר שיחזיק את העוגה. אני לא בקיאה בתחליפים לסכרתיים
האם אפשר לוותר על גבינת השמנת?
היי יעל,
גבינת השמנת מייצבת את העוגה כי אין בה קמח בכלל. אם תוותרי לא בטוח שתצא ככה ישרה וגבוהה. יש בבלוג המון עוגות גבינה אחרות
איזה חום בתנור למעלה למטה או טורבו
אם לא כתוב במפורש אז תמיד עליון תחתון
היי אשמח לדעת איך לסנן את הגבינה במתכון של העוגות גבינה?
כתוב לך. בבד חיתול
אשמח למתכונים
את ממש בתוך הבלוג:)