וואווווו – זה מה שיגיד כל מי שיראה ויטעם את העוגה המדהימה הזאת. אל תתבלבלו, היא קלה להכנה, אין הקצפות ואין נפילות, רק ערבובים ואפייה והתוצאה יותר ממושלמת. אם אתם אוהבים עוגות גבינה וקרם ברולה, אתם תעופו על העוגה הזאת שמשלבת בין שניהם בצורה מושלמת


אם אתם אוהבים גם עוגות גבינה וגם קרם ברולה, למה לא תשלבו ביניהם? העוגה יוצאת קרמית, טעימה בטירוף ואז התוספת של הקרם ברולה כל כך משדרגת אותה ואיןןן מי שלא עף עליה. היא מתוקה במידה והקריספיות של הסוכר המקורמל מעליה זה טוויסט מטורף שחייבים לנסות.

סך הכל עוגת גבינה די קלה להכנה, רק מערבבים חומרים ואופים. גם קרם ברולה זה אחד הקינוחים הכי קלים להכנה, שבדרך כלל, משום מה מעדיפים להזמין במסעדות. ברגע שתכינו פעם אחת, תבינו כמה זה קל ופשוט להכנה ותוכלו להגיש קינוח ממש כמו במסעדה מפונפנת.








עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- בעוגה הזו יש 3 שלבים שכל שלב לוקח ממש כמה דקות בודדות ולבסוף מקבלים את אחת העוגות הטובות והיפות שתכינו.
- אפשר כמובן להכין רק את עוגת הגבינה ללא הקרם ברולה מעל, אבל ממליצה לא לוותר עליו.
- אפשר להכין את הבצק הפריך מראש ולהקפיא לפני אפייה וגם אחרי.
- כדי לשרוף את הסוכר בשכבה העליונה של העוגה ולקבל משחק של מרקמים בקינוח אחד, כדאי/חייב לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה, אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים, אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ’יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל, מי שחובב גאדג’טים שיקנה. יש גאדג’טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר וזה גם לא כזה יקר.
- מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים טובות.
- כיוון שקרמל נמס במקרר, ההמלצה היא לשמור את העוגה ללא שכבת הסוכר המקורמל וכשמגישים, מפזרים על כל פרוסת עוגה סוכר ומקרמלים במקום. כך תקבלו חוויה אמיתית ומושלמת של הברולה.
מצרכים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ ובגובה 6 ס"מ
*** הקרם ברולה מספיק לעוגה ואת מה שנשאר אפשר לאפות בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.
לבסיס פריך
- 2.5 כוסות קמח עוגיות(350 גרם)
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה (50 גרם)
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
לעוגת גבינה
- 1.5 גביעים גבינה מסקרפונה בטמפרטורת החדר (375 גרם)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
לקרם ברולה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל (חובה! אין תחליף)
- 4 חלמונים מביצים גדולות
אופן הכנה
מכינים בצק פריך: שמים בקערה קמח, חמאה וסוכר ומעבדים עם הידיים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, שמנת מתוקה ומחית וניל ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק). משמנים קלות תבנית אפייה מתפרקת ומרפדים את התבנית בבצק, גם את השוליים של התבנית עד למעלה. הבצק מאוד נוח לעבודה ואם הוא מתחמם ונעשה דביק, אפשר לקרר אותו מעט וגם מעט לקמח כדי שיהיה נוח לרפד את התבנית. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים מינימום חצי שעה או עד שהבצק קפוא לחלוטין. מחממים תנור לחום של 190 מעלות, אופים את הבסיס הפריך 15-20 דקות, עד שהוא זהוב ואפוי חלקית. מוציאים את הבסיס הפריך מהתנור ומנמיכים את החום ל – 160 מעלות.
מכינים עוגת גבינה: מניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים כדי שייווצרו אדים. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הגבינה הלבנה, סוכר, ביצים ומחית וניל וטורפים היטב לבלילה חלקה. ממסים את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות וערבוב במיקרוגל (זהירות שלא לשרוף אותו), מקררים מעט וטורפים לתוך בלילת העוגה. מוזגים את העוגה על הבסיס הפריך ומחזירים לתנור לאפייה של כ – 50 דקות או עד שהעוגה נראית מוכנה. מוציאים מהתנור ומנמיכים אותו לחום של 130 מעלות.
מכינים קרם ברולה: בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה. בקערית נפרדת טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס. מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (זה נקרא השוואת טמפרטורה) מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך ערבוב עוד חצי דקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים שנקרשו.
הערת ביניים: הקרם ברולה מספיק לעוגה ונשאר עוד קצת, אפשר לאפות את מה שנשאר בכלי קטן או בתבנית סיליקון, להקפיא ולחלץ כמו במתכון הזה.
מוזגים את הקרם ברולה על העוגה ומחזירים לתנור לאפייה של עוד כ – 30-40 דקות עד שהקרם ברולה יציב ואפוי. מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לקירור של כמה שעות טובות במקרר. את הקרם ברולה שנשאר אופים בתוך כלים קטנים ומנשנשים כשמתחשק משהו טעים.
הגשת העוגה: אחרי שהעוגה התקררה במקרר והתייצבה, פורסים את כמות הפרוסות שרוצים להגיש, מפזרים עליהן מעט סוכר חום ושורפים עם ברנר, ממש כמו ששורפים קרם ברולה ומגישים מייד. אני לא ממליצה לפזר סוכר על כל העוגה ולשרוף עם ברנר (כמו אצלי בתמונות) כי הקרמל מתרכך במקרר ואז אין את חווית הקריספיות של הסוכר המקורמל. במידה ואתם יודעים שכל העוגה תוגש באותו זמן, אז אין בעייה לקרמל את כולה.
הכמות באינגליש כמה מספיק?
תלוי בגודל. תעשי חישוב של נפח התבניות
היי, באפייה רגילה של קרם ברולה צריך לבשל באמבט מים, זה נכון גם לעוגות גבינה אפויות.
בחלק האפיה של עוגת הגבינה יש כלי עם מים לאדים, האם גם בחלק של הברולה צריך?
תודה!
תעשי בדיוק לפי המתכון
היי, יש לי תבנית בקוטר 24, אני צריכה לשנות משהו בכמויות או שזה לא קריטי?
לא קריטי לדעתי
קמח עוגות ולא עוגיות מתאים גם? לא הצלחתי למצוא את הקמח עוגיות
שימי קמח רגיל
היי במלית גבינה לא צריך להיות קורנפלור ?
לא
האם אפשר להכין את העוגה בלי תחתית הבצק לטובת צליאקים? תודה!
היי מירב
אפשרי ואת יכולה להכין עם קמח לל"ג
האם נראה לך שיצא טוב עם 1.5 כוסות קמח ללא גלוטן וכוס קמח שקדים?
לא יכולה לדעת במקרה הזה
אפשר לעשות עם גבינה לבנה 3 אחוז?
את יכולה לנסות אבל לקחת בחשבון שאולי זמן האפייה יתארך והיא תהיה במרקם אחר לחלוטין
לבסיס חייבים קמח עוגיות או שגם קמח רגיל מתאים ?
לא חייבים אבל אני תמיד אתן את האופציה הכי טובה ומוצלחת אז ממליצה לקנות, יש בכל סופר וזה מעולה לעוגיות וטארטים
הי,
האם אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת עם פחות אחוזי שומן?המסקרפונה גבינה מאוד כבדה,מעדיפה גבינה קלילה יותר.
העוגה יוצאת מושלמת ולא כבדה בכלל בכלל. את יכולה לשים איזה גבינה שאת אוהבת כולל 5%
שלמות!!!
תודההה אהובה♥
הי, נראה מעולה!
אם אני לא אוהבת בצק פריך, מה האלטרנטיבה?
את יכולה לוותר על הבסיס