יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה – פיסטוק
ראשי » ביקורות והמלצות » עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה – פיסטוק

עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה – פיסטוק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 במאי 2020 20 תגובות

קרפטקה היא עוגה שמגיעה אלינו מפולין ונקראת על שם הרי הקרפטים המושלגים. היא הכי קלה להכנה ואין מישהו שלא יצליח להכין אותה. היא מורכבת משתי שכבות של בצק רבוך ובמילוי קרם מסקרפונה – פיסטוק טעים בטירוף עם צבע ירקרק טבעי מהמם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה – פיסטוק

את העוגה הזאת רציתי להכין כבר לפני המון המון שנים. יש לי מחברות שלמות עם רעיונות שאת חלקם אני מצליחה לממש וחלקם מתפוגגים בשל חוסר זמן ועודף רעיונות 🙂 אז, לפני שנים לא ידעתי בכלל שיש שם לעוגה הזאת ושהיא במקור בכלל מפולין וגם לא דמיינתי שתיראה כך. אני תמיד אוהבת להמציא רעיונות חדשים בהשראת הקיימים כמו למשל עוגות הגביניות שהכנתי בלי סוף השנה מכל מיני בצקים, גם מבצק עלים וגם מבצק שמרים – כאן וכאן או את כדורי הבייגלה הירושלמי שמילאתי בגבינות ותרד.

העוגה המהממת הזו שמזכירה במראה שלה הרים מושלגים, היא במקור מפולין והיא נקראת קרפטקה על שם הרי הקרפטים שזה רכס הרים ברחבי מרכז ומזרח אירופה. מערך ההרים משתרע מצ'כיה וממשיך דרך סלובקיה, פולין, הונגריה, אוקראינה, סרביה, ומגיע עד רומניה. החלק העליון של העוגה שלמעשה עשוייה מבצק רבוך, מקבל אחרי האפייה מעין מראה הררי ואבקת הסוכר שבוזקים עליה יוצרת את המראה המושלג.

את המלית שבמקור מכינים עם קרם וניל מבושל, המרתי לקרם קל יותר להכנה – הקצפתי גבינת מסקרפונה עם שמנת מתוקה וכדי להפוך את הקרם לקצת יותר טעים ומיוחד, הוספתי מחית פיסטוק שאני מכינה לבד ובקלות בבית. כל מה שצריך זה לקנות פיסטוקים קלופים או לקלוף בעצמכם, עדיף מהזן הירוק יותר כדי לקבל את הצבע הירקרק העדין וסך הכל לטחון כמה דקות טובות במעבד מזון או בבלנדר חזק. הטחינה משחררת את השומן שיש בפיסטוקים והופכת אותם למחית. אם רוצים לדלל את המחית עוד קצת, מוסיפים כף שמן. אגב, אפשר בשיטה הזו להכין מחית מכל סוג של פיצוחים. זה נשמר חודשים רבים במקרר או במקפיא.

העוגה הזו מתאימה לכל אלה שחוששים להכין פחזניות מכל מיני סיבות (למרות שממש אין סיבה). מכינים בצק רבוך ובמקום לזלף הרבה פחזניות, פשוט מורחים את הבצק על שתי תבניות באופן שווה ואופים עד לקבלת צבע זהוב. מקררים, מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ומחית פיסטוק. מניחים שכבה ראשונה בתבנית ומוזגים את הקרם, סוגרים עם השכבה השנייה ושומרים לפחות שעתיים במקרר להתייצבות לפני שפורסים.

אמאל'ה כמה שזה טעיםםםם

ככה תכינו

עוגת פחזנייה גדולה (Karpatka) וקרם מסקרפונה – פיסטוק

לפני שמתחילים

  • יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
  • העוגה מורכבת משתי שכבות של בצק רבוך. לשם כך צריך 2 תבניות באותו גודל. אם אין שתי תבניות באותו גודל, אפשר לאפות בשתי תבניות חד פעמיות שמרפדים בנייר אפייה. אפשר גם לאפות בתבנית תנור רגילה ולחתוך את הבצק לחצי, תצא עוגה מלבנית במקום עגולה.
  • יש בעוגה מחית פיסטוק שאני מכינה בבית בקלי קלות. כנסו כאן למתכון אפשר כמובן לקנות מחית פיסטוק . אפשר להכין את המחית מפיסטוקים קלויים מלוחים או טבעיים לא קלויים. בשני המקרים המחית יוצאת מושלמת.
  • במידה ושמים מחית פיסטוק קנויה – מתחילים עם כף אחת של מחית ומוסיפים לאט לאט עד שמקבלים את הצבע והטעם הרצויים (מעולם לא קניתי מחית פיסטוק ולכן אין לי מושג מה הטעם והצבע שמתקבל ממנה).
  • אפשר לוותר על מחית הפיסטוק ולהכין את העוגה עם מחית/תמצית וניל.
  • אפשר להכין את העוגה כמו במקור עם קרם פאטיסייר.
  • כמות הבצק הרבוך מתאימה גם להכנת כ – 40 פחזניות.
  • אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה וכמה שעות לפני ההגשה מעבירים להפשרה במקרר.
  • להכנת הקרם מומלץ להוציא את המסקרפונה מהמקרר כשעה לפני שמתחילים בהכנה.

מצרכים לתבנית אפייה בקוטר 24-26 ס"מ

לבצק רבוך

  • ½ כוס מים
  • 1  כוס חלב
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • ½1 כוסות קמח מנופה 
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5 ביצים גדולות

לקרם מסקרפונה פיסטוק

  • 1 גביע מסקרפונה (250 גרם)
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות מחית פיסטוק ביתית

אופן הכנה

מכינים שתי שכבות של פחזנייה ענקית: שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה מלאה והמסה מוחלטת של החמאה. מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בבת אחת את הקמח ואבקת האפייה. בעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף. ממשיכים לערבב עוד כ-2-3 דקות על מנת לייבש את הבצק.

מסירים מהאש ומקררים היטב. שיטת קירור מהירה: מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.

מתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים ואחרי דקה חוזרת לעצמה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה  ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. הבצק צריך להיות כזה שאם מותחים אותו בין שתי אצבעות נוצר מעין שפיץ (כנסו כאן למדריך בצק רבוך).

מניחים ניירות אפייה בשתי התבניות ומשמנים את דפנות התבנית (הסבר למעלה מה לעשות אם אין שתי תבניות באותו גודל).

מחלקים את הבצק לשניים פחות או יותר (אין צורך לדייק על הגרם) ומורחים שכבה על התבניות. אין צורך להדק וליישר את הבצק אלא להפך, ליצור מראה לא אחיד. זה יתרום למראה ההררי הסופי של העוגה, שזה מה שאנחנו מחפשים בעוגה הזו.

אופים בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות כ – 30 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות יפה וקשות למגע.

מוציאים מהתנור ומקררים היטב.

מכינים קרם מסקרפונה – פיסטוק: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, מסקרפונה ואבקת סוכר . מקציפים לקצפת יציבה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומחית פיסטוק וממשיכים להקציף לקצפת מאוד יציבה.

הרכבת העוגה: שמים את השכבה התחתונה (בוחרים את השכבה הפחות יפה) בתבנית, מורחים מעל את הקרם בשכבה אחידה, מניחים מעל את הבצק השני ומהדקים קלות.

שמים במקרר לפחות שעתיים להתייצבות ומומלץ כמה שעות.

לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת במקרר 3-4 ימים ובמקפיא עד שבועיים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מילפיי פיסטוק ומסקרפונה (מבצק עלים ביתי)
    מילפיי פיסטוק ומסקרפונה (מבצק עלים ביתי)
  • עוגת סולת במילוי מלבי (בסבוסה בל אשטה)
    עוגת סולת במילוי מלבי (בסבוסה בל אשטה)
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
    תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!
    עוגת גביניות שמרים וניל מדהימה!

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

20 תגובות

  1. מיטל הגב 14 במאי 2021 בשעה 9:45

    ג’ודי יקרה
    מתכונים מקסימים וסרטונים מדויקים
    מלכה פשוט
    עושה חשק להכנס למטבח
    תודה❤️❤️❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2021 בשעה 18:32

      תודה רבה מיטל ♥
      חג שמח ♥ ♥ ♥

  2. נטלי לוין הגב 12 במרץ 2021 בשעה 10:10

    מכינה כרגע את העוגה והשאלה היא – האם שמת לאפות את שתי חלקים יחד?
    תודה 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2021 בשעה 14:34

      היי נטלי
      אם יש לך מקום בתנור את יכולה

      • הלנה הגב 24 במאי 2021 בשעה 16:51

        היי, יהודית האם קרם פטיסייר יהיה יציב כמו קרם מסקרפונה?האם ניתן להקפיא את העוגה גם עם קרם פטיסייר ? ושאלה האחרונה:אם מקפיאים את העוגה אפשר לוותר על שלב הקירור במקרר? תודה רבה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2021 בשעה 13:23

          היי הלנה,
          קרם פטיסייר מתנהג שונה מקרם מסקרפונה. היציבות שלו תלויה באופן הכנתו. יש קרם פאטיסייר שאפשר לשים בו ג'לטין ואז הוא יציב בלי בעייה.
          לגבי הקפאה אין בעייה להקפיא ישר

  3. מילי הגב 5 ביוני 2020 בשעה 15:05

    אז הכנתי את היוגה והיא ימאה נהדר, למרות שתפחה המון ואז ממש נחתה. את הקרם מסקרפונה והשמנת הקצפתי יחד לקצםת מאוד יציבה ואז הוספתי את מחית הפיסטוק והאינסטנט פודינג והקצפת פשוט הפכה נוזלית וקצת פירורית, מה לשעתך קרה? ואם אין בידי מסקרפונה נוספת, קרם פטיסייר פיסטוק יכול לעבוד במקום ? אם כן האם ניתן להקפיא ולהפשיר באותה מתכונת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 ביוני 2020 בשעה 15:58

      הכנת מחית בבית או קנויה? ייתכן שאם שמת מחית קנויה משהו בהרכב החומרים שבר את הקצפת. פאטיסייר בהחלט יהיה מצויין. ואם עלתה וצנחה זה כי לא אפית אותה מספיק. פחזניות צריך לאפות טוב טוב אחרת מקבלים פיתות.
      אפשר להקפיא ולהפשיר

      • מילי הגב 5 ביוני 2020 בשעה 19:56

        הכנתי מחית מהמתכון שלך, יתכן ושמתי קצת יותר שמן, האם זאת הבעיה? והאם למרות זצנחה בכל זאת למלא או שעדיף להכין מחדש?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 ביוני 2020 בשעה 20:07

          בהחלט יש מצב שזו הבעייה. יכולת לפתור את זה עם עוד פודינג. אמנם ישפיע על הטעם והמרקם אבל יהיה יציב.
          אם לא זרקת את יכולה לשים ג'לטין ולמלא רגיל. הג'לטין ייצב את המלית

          • מילי 5 ביוני 2020 בשעה 20:30

            את המלית זרקתי, היא הפכה נוזלית וגרגירית, ניסיתי להוסיף פודינג אבל זה לא עזר. שאלתי לגבי העוגה עצמה, האם יש טעם להשתמש בה למרות שלא נאפתה מספיק וצנחה.. תודה על המענה המפורט!

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 5 ביוני 2020 בשעה 20:37

            תצלמי לי וצשלחי למייל yehudit6768@gmail.com או לנייד לוואטס אפ. נראה אם שווה לך להשקיע
            0502546227

  4. מילי הגב 5 ביוני 2020 בשעה 0:14

    היי,
    אני רוצה להכין את העוגה ולשנע אותה כשעה נסיעה ליומולדת ביער, אני רוצה להכין אותה יום לפני ולהקפיא, האם נדרשת הפשרה מראש או שאפשר לשנע אותה קפואה והיא כבר תפשיר עד הארוחה (כשלוש שעות בערך)?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 ביוני 2020 בשעה 7:15

      היי מילי,
      תקחי אותה קפואה היא תפשיר . אי אפשר לשנע אותה בחום הזה בלי קירור. אז הפיתרון זה באמת להקפיא

  5. יובל הגב 26 במאי 2020 בשעה 16:05

    איך מכינים את מחית הפיסטוק? או מאיפה אפשר לקנות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 18:46

      היי יובל,
      יש בפוסט כמה פעמים לינק למתכון של מחית פיסטוק ואם אתה רוצה לקנות אז יש בחנויות שמתמחות באפייה

  6. לאה לוי הגב 26 במאי 2020 בשעה 5:56

    וואו רעיון מגניב. איך לא חשבו על זה לפני אני אהבתי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 9:21

      היי לאה,

      כתבתי שזה רעיון שחשבתי עליו לפני המון שנים ומרוב רעיונות לא הספקתי ואז לפני חודש נזכרתי בו. תמיד כשיש לי רעיון אני מחפשת ברשת לראות אולי עוד מישהו חשב על זה והפלא ופלא גיליתי עולם שלם של העוגה הזו שהמקור שלה מפולין. אז מסתבר שחשבו על זה קודם 🙂 🙂 תודה רבה וחג שמחחח

  7. אפרת הגב 25 במאי 2020 בשעה 23:51

    את אלופה!!
    המתכונים שלך מדהימים אחד לאחד
    תצליחי!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 0:04

      תודה רבה אפרת ♥ ♥ חג שמח

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס