אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה. החורף והגשמים שפקדו אותנו השבוע עשו לי חשק לעוגה רכה ליד הקפה והיא יצאה פשוט וואוווו
יצאה לי עוגה צרחותתת, איזה טעימה! ולא, זה לא מתכון חדש, הכנתי אותה כבר כמה פעמים ולא הספקתי לצלם כי התחסלה מייד כשיצאה מהתנור. הפעם הכנתי כשהייתי לבד בבית 🙂 וצילמתי. אז יש לנו מתכון מושלם ועוגה שנשאר ממנה 2 חתיכות.
עוגת שקדים ומיץ קלמנטינות או תפוזים רכה במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- הפעם שמתי בעוגה מיץ וגרידת קלמנטינות אבל כמובן שאפשר תפוזים
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
- 1/2 כוס מיץ קלמנטינות/תפוזים טבעי (120 גרם)
- 1 כף גרידת קלמנטינה/תפוז
- 1.5 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- לפיזור: 50 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על חום סטטי. שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ומלח ומקציפים 8-10 דקות עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוזגים את השמן בזרם דק ועל דפנות קערת המיקסר ומערבלים דקה. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קמח שקדים, מיץ קלמנטינות, גרידת קלמנטינות, קמח ואבקת אפייה ומערבלים חצי דקה ממש רק לאחד את החומרים באופן ראשוני. עוצרים את פעולת המיקסר ומערבבים בעדינות עם מרית רק כדי לאחד את החומרים כמו שצריך. משמנים תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה. טופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר. מפזרים את השקדים ואופים כ – 35-40 דקות (שימו לב שכל תנור אופה אחרת אז זהירות לא לייבש את העוגה) בודקים עם קיסם במרכז העוגה וכשהיא מוכנה מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. העוגה נשמרת בחורף 4 ימים מחוץ למקרר אבל אצלנו היא לא שורדת אפילו יום.
בתאבון!
עוגה מעולה, קלה להכנה וטעימה.
אני הוספתי מעם תמצית שקדים.
תודה
יצא טעים! תודה על המתכון.
באהבה
אכן עוגת צרחות????????????????????????????????
עוגה קלה להכנה, טעימה מאד,
מחמאות ותודות על המרשם!
תענוג!
תודההההה????????????
האם אפשר בלי קמח רגיל אלא רק קמח שקדים שיתאים לאוכלי ללא גלוטן?
לא. עוגה ללא גלוטן זה כמויות שונות ומותאמות. לשים רק קמח שקדים לא יניב עוגה מוצלחת
ממש מצויינת
תודה רבה
יצאה מאוד טעימה!!!!
כייף ממש לשמוע. תודההה
אין לי קמח שקדים. יש לי שקד מולבן טחון. זה בסדר?
זה אותו דבר בדיוק
אם אעשה בתבנית אינגליש קייק מדובר על אותם כמויות?
בכל תבנית אחרת זמני האפייה ישתנו ויש כל מיני גדלים. אם סטנדרטית אז אולי כן
אני. עוניינת להכין בתבנית אינגליש חד פעמי. האם הכמויות יתאימו?