מי שאמר שעוגות שמרים זה החיים צדק! והפעם עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ונוטלה בצורה מהממת שכשהיא יוצאת מהתנור היא גורפת קריאות התפעלות והתלהבות והטעם וואווו. אל חשש, הדוגמא קלה מאוד להכנה
מי שאמר שבצק שמרים זה החיים צדק! איך אני אוהבת לשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורות ודוגמאות חדשות. הפעם הלכתי על גלגלי צמות שהנחתי בתבנית צמודים צמודים ותראו בעצמכם איזה מהמם זה יצא. זה הכי פשוט להכנה וכשזה יוצא מהתנור, זה נראה כל כך יפה שהיה לי חבל לאכול את זה 🙂
חזרנו לפני כמה ימים מלונדון שהייתה מטורפת בכל קנה מידה ואחד הטיולים הכי שווים שהיינו ועדיין קשה לי להתאושש ולחזור לשגרה. את העוגה הזאת הכנתי מזמן, לפני חג שבועות ומפאת חוסר זמן לא פורסמה. אז אני עדיין מנצלת את המתכונים המוכנים שיש לי עד שאחזור לעצמי.
עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק מכינים לילה מראש ושומרים במקרר.
- המתכון פה מתאים ל – 2 עוגות. אפשר להכין חצי מכמות המלית לפי המתכון ואת החצי השני עם מלית אחרת שאוהבים.
- אפשר למלא את השושנים באיזה מלית שאוהבים – גבינה, קינמון, קקאו, פיסטוק וכו'.
- אפשר להכין מהבצק עוגה בצורת קראנץ' שמרים.
- ניתן להקפיא את העוגות ולחמם בתנור על חום של 170 מעלות כשהן עטופות בנייר כסף או במיקרוגל על תכנית הפשרה.
מצרכים ל – 2 תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ
- 550 גרם קמח (השתמשתי בקמח רב תכליתי של "נפלאות")
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 גביע קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
- 1/3 כוס חלב קר (100 גרם)
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 100 גרם חמאה שהוצאנו מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה
מלית שקדים
- 200 גרם שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
מלית נוטלה
- 350 גרם נוטלה (צנצנת קטנה)
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)
אופן הכנה
מכינים בצק שמרים: שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, א. אפיה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מחית וניל, שמן וחלב ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. אחרי 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ואת החמאה מוסיפים קובייה אחרי קובייה. ממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות או עד שהבצק הופך רך, גמיש ואחיד.
מעבירים לכלי משומן קלות, משמנים מעט גם את הבצק, עוטפים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים לילה למקרר.
מכינים מלית שקדים: מערבבים שקדים, חמאה ואבקת סוכר עד שהם אחידים והמלית נראית כמו משחה ושומרים עד לשימוש.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים יחד סוכר ומים כ – 10 דקות או עד שמקבלים סירופ סמיך מעט, מוסיפים וניל ומיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות, מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
מעצבים לעוגות: למחרת – מחלקים את הבצק לשני חלקים, את החלק שלא עובדים איתו עוטפים ושומרים במקרר. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. מורחים חצי מכמות מלית השקדים על כל שטח הבצק ומהדקים עם הידיים, מניחים כמה תלוליות של נוטלה ובעדינות שלא לערבב בין השקדים לנוטלה, מורחים את הנוטלה על מלית השקדים.
מקפלים את הבצק למלבן ארוך כך: מקפלים את הצד הרחב עד חצי המלבן ואז מעליו את החצי השני כך שנוצר מלבן ארוך. מרדדים שוב את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לרוחב לרצועות ברוחב של כ – 1/2 ס"מ – 1 ס"מ. קולעים צמה מכל 3 רצועות ומגלגלים את הצמה כמו גלגל . מכינים כך את כל הרצועות וכשמסיימים מניחים בתבנית עם מרווחים ממש קטנים.
מכינים גם את הבצק השני באותו אופן או בצורה אחרת אם רוצים.
מתפיחים כשעה או עד שהעוגות ממלאות את התבנית.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות. אופים את העוגה כ – 30 – 40 דקות או עד שהיא זהובה ונראית מוכנה.
מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ.
כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום הראשון, אבל נשארת טעימה מאוד גם למחרת וכמובן שאפשר להקפיא ולחמם בעת הצורך.
הכנתי מהבצק והמלית קרואסונים. (אפיתי אחרי שעתיים במקרר) יצא מעולה .המלית עם השוקולד ומחית השקדים טעימה מאוד. מרחתי ח למון ביצה ופיזרתי שקדים פרוסים. לטעמי בצק השמרים הכי טוב שהכנתי עד היום.
הכנתי מהבצק והמלית קרואסונים. יצא מעולה .המלית עם השוקולד ומחית השקדים טעימה מאוד. מרחתי ח למון ביצה ופיזרתי שקדים פרוסים. לטעמי בצק השמרים הכי טוב שהכנתי עד היום.
איזה כייף לשמוע. תודההה
אפשר להכין את הבצק באותו יום? ממש רציתי להכין ואין לי לילה למקרר…
לא בטוח שתצליח לעבוד איתו כמו שצריך. תתפיחי שעה מחוץ למקרר ועוד 5 שעות במקרר במקום לילה
האם ניתן להפוך את העוגת שמרים שלך לפרווה?
ממש בקרוב תהיה פה גרסה לפרווה
וואוווו ניראה טעים