יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה
ראשי » ביקורות והמלצות » עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה

עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 ביוני 2023 8 תגובות

מי שאמר שעוגות שמרים זה החיים צדק! והפעם עוגת שמרים במילוי קרם שקדים ונוטלה בצורה מהממת שכשהיא יוצאת מהתנור היא גורפת קריאות התפעלות והתלהבות והטעם וואווו. אל חשש, הדוגמא קלה מאוד להכנה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה

מי שאמר שבצק שמרים זה החיים צדק! איך אני אוהבת לשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורות ודוגמאות חדשות. הפעם הלכתי על גלגלי צמות שהנחתי בתבנית צמודים צמודים ותראו בעצמכם איזה מהמם זה יצא. זה הכי פשוט להכנה וכשזה יוצא מהתנור, זה נראה כל כך יפה שהיה לי חבל לאכול את זה 🙂

מרדדים את הבצק למלבן ומורחים שכבת שקדים ותלוליות נוטלה
מורחים בזהירות את הנוטלה כך שלא תתערבב עם השקדים
מקפלים למלבן
מרדדים את הבצק שוב מלבן
חותכים לרצועות דקות
קולעים צמה מכל 3 רצועות
קולעים לצמות את כל הרצועות
מגלגלים את הצה לגלגל
ככה
מניחים את כל הגלגלים בתבנית ומתפיחים
את העוגות הכנתי בתבניות אמאיל של מגנוס

חזרנו לפני כמה ימים מלונדון שהייתה מטורפת בכל קנה מידה ואחד הטיולים הכי שווים שהיינו ועדיין קשה לי להתאושש ולחזור לשגרה. את העוגה הזאת הכנתי מזמן, לפני חג שבועות ומפאת חוסר זמן לא פורסמה. אז אני עדיין מנצלת את המתכונים המוכנים שיש לי עד שאחזור לעצמי.

עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה

לפני שמתחילים

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את הבצק מכינים לילה מראש ושומרים במקרר.
  • המתכון פה מתאים ל – 2 עוגות. אפשר להכין חצי מכמות המלית לפי המתכון ואת החצי השני עם מלית אחרת שאוהבים.
  • אפשר למלא את השושנים באיזה מלית שאוהבים – גבינה, קינמון, קקאו, פיסטוק וכו'.
  • אפשר להכין מהבצק עוגה בצורת קראנץ' שמרים.
  • ניתן להקפיא את העוגות ולחמם בתנור על חום של 170 מעלות כשהן עטופות בנייר כסף או במיקרוגל על תכנית הפשרה.

מצרכים ל – 2 תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ

  • 550 גרם קמח (השתמשתי בקמח רב תכליתי של "נפלאות")
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)
  • 1/3 כוס חלב קר (100 גרם)
  • 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
  • 100 גרם חמאה שהוצאנו מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה

מלית שקדים

  • 200 גרם שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר

מלית נוטלה

  • 350 גרם נוטלה (צנצנת קטנה)

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)

אופן הכנה

מכינים בצק שמרים: שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, א. אפיה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מחית וניל, שמן וחלב ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. אחרי 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ואת החמאה מוסיפים קובייה אחרי קובייה. ממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות או עד שהבצק הופך רך, גמיש ואחיד.

מעבירים לכלי משומן קלות, משמנים מעט גם את הבצק, עוטפים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים לילה למקרר.

מכינים מלית שקדים: מערבבים שקדים, חמאה ואבקת סוכר עד שהם אחידים והמלית נראית כמו משחה ושומרים עד לשימוש.

מכינים סירופ סוכר: מבשלים יחד סוכר ומים כ – 10 דקות או עד שמקבלים סירופ סמיך מעט, מוסיפים וניל ומיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות, מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.

מעצבים לעוגות: למחרת – מחלקים את הבצק לשני חלקים, את החלק שלא עובדים איתו עוטפים ושומרים במקרר. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. מורחים חצי מכמות מלית השקדים על כל שטח הבצק ומהדקים עם הידיים, מניחים כמה תלוליות של נוטלה ובעדינות שלא לערבב בין השקדים לנוטלה, מורחים את הנוטלה על מלית השקדים.

מקפלים את הבצק למלבן ארוך כך: מקפלים את הצד הרחב עד חצי המלבן ואז מעליו את החצי השני כך שנוצר מלבן ארוך. מרדדים שוב את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לרוחב לרצועות ברוחב של כ – 1/2 ס"מ – 1 ס"מ. קולעים צמה מכל 3 רצועות ומגלגלים את הצמה כמו גלגל . מכינים כך את כל הרצועות וכשמסיימים מניחים בתבנית עם מרווחים ממש קטנים.

מכינים גם את הבצק השני באותו אופן או בצורה אחרת אם רוצים.

מתפיחים כשעה או עד שהעוגות ממלאות את התבנית.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. אופים את העוגה כ – 30 – 40 דקות או עד שהיא זהובה ונראית מוכנה.

מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ.

כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום הראשון, אבל נשארת טעימה מאוד גם למחרת וכמובן שאפשר להקפיא ולחמם בעת הצורך.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • שבקייה
    שבקייה - עוגיות מרוקאיות חגיגיות
  • לחמניות משתי רצועות
    לחמניות קלועות משתי רצועות
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • עוגת רולדת ספירלה
    עוגת רולדה ספירלה מהממת עם קרם קפה
עוגת שמרים פיסטוק שמרים שקדים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. ציפי הגב 13 בדצמבר 2024 בשעה 13:40

    הכנתי מהבצק והמלית קרואסונים. (אפיתי אחרי שעתיים במקרר) יצא מעולה .המלית עם השוקולד ומחית השקדים טעימה מאוד. מרחתי ח למון ביצה ופיזרתי שקדים פרוסים. לטעמי בצק השמרים הכי טוב שהכנתי עד היום.

  2. ציפי הגב 13 בדצמבר 2024 בשעה 13:36

    הכנתי מהבצק והמלית קרואסונים. יצא מעולה .המלית עם השוקולד ומחית השקדים טעימה מאוד. מרחתי ח למון ביצה ופיזרתי שקדים פרוסים. לטעמי בצק השמרים הכי טוב שהכנתי עד היום.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בדצמבר 2024 בשעה 13:43

      איזה כייף לשמוע. תודההה

  3. לילי הגב 16 ביוני 2023 בשעה 6:26

    אפשר להכין את הבצק באותו יום? ממש רציתי להכין ואין לי לילה למקרר…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביוני 2023 בשעה 8:06

      לא בטוח שתצליח לעבוד איתו כמו שצריך. תתפיחי שעה מחוץ למקרר ועוד 5 שעות במקרר במקום לילה

    • שמחה כהן הגב 16 ביולי 2023 בשעה 14:16

      האם ניתן להפוך את העוגת שמרים שלך לפרווה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2023 בשעה 18:34

        ממש בקרוב תהיה פה גרסה לפרווה

  4. צילה הגב 14 ביוני 2023 בשעה 1:16

    וואוווו ניראה טעים

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס