שבלולי קינמון רכים במיוחד שאני מכינה מבצק הווניל שלי וזה יוצא כל כך טעים ומושלם שבא לי להכין מהבצק הזה הכל!
הפעם הכנתי שבלולי קינמון מחובקים בתבנית והם יצאו כל כך טעימים ורכים גם בזכות סירופ הסוכר שאני מברישה אותם אחרי האפייה
שמרים וחורף זה שידוך אידיאלי. בכל פעם שקצת קר או יורד גשם, אני מכינה מרק ועוגות שמרים 🙂 זה מחמם ומנחם וזה טעים! מאז שהכנתי לראשונה את הבצק המושלם שלי ללחמניות וניל, אני לא מפסיקה להכין ממנו עוד ועוד וריאציות של מאפים והוא תמיד יוצא מושלם. הכנתי ממנו כבר עוגת שמרים עם קינמון והפעם הכנתי שוב עם קינמון, רק בצורת שבלולים.
הבצק הזה יוצא כל כך מושלם ונוח שבא לי להכין ממנו הכל! המלית פה מבוססת על אותה מלית של סינרול הקינמון שאני מכינה בדרך כלל. כמובן שאפשר למלא בשוקולד, ריבה או כל מלית אחרת שאתם אוהבים.
שבלולי קינמון רכים במיוחד
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- חשוב לאפות את השבלולים על חום נמוך יחסית כדי לאפשר לבצק להיאפות גם מבפנים כמו שצריך. במידה והעוגה משחימה ועדיין לא אפוייה במרכז, מכסים עם נייר כסף בריפיון וממשיכים לאפות.
- כמו כל בצק שמרים, זה הכי טעים ביום ההכנה אבל בהחלט נשאר טרי גם שלושה ימים אחרי בזכות הסירופ שאני מרטיבה בו את השבלולים כשהם יוצאים מהתנור.
- אפשר להקפיא את המאפה אחרי האפייה עד חודש.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח רגיל (רב תכליתי)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 80 גרם סוכר (1/4 כוס + 2 כפות)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה (100 מ"ל) (לפרווה שימו מעדן סויה וניל)
- 1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- 1/4 כוס שמן (50 מ"ל)
- 3/4 כוס חלב פושר (200 מ"ל) (לפרווה שימו חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל וכו')
- 3/4 כפיות מלח (9 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה (לפרווה שימי שמן קוקוס/מחמאה)
למלית
- 100 גרם חמאה מומסת (לפרווה שימו שמן קוקוס/מחמאה)
- 3/4 כוס סוכר חום כהה
- 1 כף גדושה קינמון
סירופ סוכר
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון טרי
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה, פודינג, שמנת חמוצה, ביצה, תמצית וניל ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מתחילים להוסיף תוך כדי לישה את החלב ולשים 5 דקות. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. משאירים בקערת המיקסר ומכסים עם מגבת. מתפיחים חצי שעה, הבצק תופח מעט. אחרי חצי שעה לשים עוד 2 דקות.
מכינים קערה גדולה ומשמנים אותה קלות. מעבירים אליה את הבצק ומתפיחים עוד שעה – שעה ורבע (בחורף ייתכן שייקח יותר זמן) עד שהבצק מכפיל את הנפח.
מכינים מלית: מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר והקינמון ומערבבים. שומרים בצד עד לשימוש. אם המלית מתגבשת מידי עד השימוש מחממים מעט במיקרוגל כדי לרכך אותה כך שתהיה נוחה למריחה.
מכינים שבלולים: מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל -2 חלקים, מכסים את הבצק ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
אחרי 10 דקות מרדדים חלק אחד של הבצק לריבוע בעובי של כ -1/2 ס"מ ובגודל של 25 ס"מ. מורחים מחצית מכמות המלית על כל שטח הבצק. בעזרת גלגלת חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 5 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לשבלול. מניחים את השבלולים בתבנית במרחק של 3-4 ס"מ. מכינים גם את החלק השני של הבצק. יוצאים סך הכל 10 שבלולים.
מניחים את התבנית להתפחה של כ – 40-60 דקות או עד שהשבלולים כמעט ממלאים את התבנית.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
אופים את השבלולים 45-55 דקות או עד שהם משחימים ונראים מוכנים.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים יחד את כל חומרי הסירופ כ – 5-6 דקות. כשהסירופ רותח והעוגה קרה מורחים בעזרת מברשת את הסירופ על העוגה.
העוגה נשמרת טרייה אפילו שלושה ימים מחוץ למקרר.
יצא מעולה.
אשמח אם תתני מתכון לשמרים פרווה לארוחת שישי
היי יסמין. כייף לשמוע. כל עוגה חלבית ניתן להמיר לפרווה. אני אוסיף במתכון את האופציות