שבלולי קינמון מושלמים! רכים רכים ממש כמו עננים, מצופים שמנת חמוצה שמאזנת את המתיקות ומעניקה עוד מימד של מרקם וטעם


השבלולים הכי רכים שהכנתי, ממש כמו עננים, ממולאים קינמון ומצופים שמנת חמוצה. אין יותר מנחם מעוגות שמרים בחורף. אז למרות שאין לנו ממש חורף במדינה, עדיין יש ימים קרים וכל מה שמתחשק זה שמרים חמימים עם כוס קפה או שוקו. את הבצק הזה מכינים יום מראש כדי שיהיה ממש קל לעבוד איתו אז אל תוותרו על מנוחת לילה במקרר שעושה לבצק פלאים.



שבלולי שמרים במילוי קינמון וציפוי שמנת חמוצה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מכינים את הבצק יום מראש ומשאירים למנוחת לילה במקרר. המקרר הפוך את הבצק למאוד נוח לעבודה.
- ניתן להכין את השבלולים, להתפיח התפחה מלאה ולהקפיא. כשרוצים לאפות, מוציאים מהמקפיא, מביאים לטמפרטורת החדר ואופים רגיל.
- ניתן למלא את הבצק בכל מלית אחרת שאוהבים.
- אפשר לאפות בתבנית עגולה או כל תבנית שיש בבית ומתאימה לכמות הבצק.
- ניתן להקפיא את השבלולים המוכנים עד חודש.
מצרכים לתבנית אמאיל בגודל 15*22 ס"מ
לבצק שמרים
- 500 גרם קמח (השתמשתי ב"נפלאות")
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 160 גרם חלב (2/3 כוס)
- 2 ביצים L (120 גרם)
- 3 כפות שמן (45 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית קינמון
- 100 גר` חמאה רכה מאוד
- 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
- 1 כף גדושה קינמון
לסירופ סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
לציפוי שמנת חמוצה
- 100 גרם שמנת חמוצה (גביע קטן)
- 25 גרם חמאה רכה מאוד
- 15 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
- 1/2 כפית מחית וניל
לפיזור: פיסטוקים טחונים
אופן הכנה
יום מראש מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהחמאה ולשים 5 דקות. כשמתגבש בצק מוסיפים את החמאה קובייה אחר קובייה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה מחוץ למקרר ואז מעבירים למקרר ללילה.
מלית קינמון: מערבבים יחד את כל החומרים למחית חלקה.
סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 15 דקות עד שהוא מסמיך מעט ומקררים לטמפרטורת החדר.
ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים שבלולי קינמון: ממקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק דק. כשהבצק קר מהמקרר זה קורה בקלות. מורחים בשכבה אחידה את מלית הקינמון. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק ל – 6 רצועות שוות ומגלגלים כל רצועה לשבלול. מניחים בתבנית משומנת קלות בחמאה ומתפיחים עד שהשבלולים ממש מכפילים את הנפח וממלאים את התבנית. בחורף זה יכול לקחת אפילו כמה שעות. מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי ואופים כ – 30-40 דקות או עד שהסינרולים מקבלים צבע זהוב עמוק. אם הם מקבלים צבע ועדיין לא מוכנים, מכסים את התבנית עם נייר כסף בצורה רופפת וממשיכים לאפות. מוציאים מהתנור וכשהם עדיין חמים מורחים עליהם סירופ. מקררים מעט ומורחים את ציפוי השמנת החמוצה ומפזרים פיסטוקים.
ומה עושים אם פשוט חייבים אותם עכשיו? האם זה בסדר להכין את הבצק ולאפות או שחובה לקרר בשלב כלשהו?
תודה על כל המתכונים הנהדרים!
עקרונית אפשר להתפיח שעה וחצי – שעתיים ולהכין. הבצק יהיה דביק ופחות נוח לעבודה
נהדר אלופה