
עוגת גבינה מיתולוגית שאני מכינה מלאאאא שנים. היא אמנם ישנה מאוד, אבל עדיין נחשבת במשפחה המורחבת לאחת מעוגות הגבינה הכי טעימות. בדרך כלל אני מכינה אותה בשבועות אבל הפעם לכבוד יום ההולדת של אחותי המהממת חגיגלגולית ולבקשתה, הכנתי אותה והכנתי גם עוגת קרמבו וניל, מוקה ושוקולד. קצת על יום ההולדת של חגיגית ומתכון לעוגת הקרמבו היכנסו לכאן.

עוגת גבינה ואוכמניות מיתולוגית
לפני שמתחילים
- שקף ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה.
- אסור להביא את הג'לטין למצב של רתיחה כי אז יכולת הייצוב שלו נהרסת והעוגה לא תתייצב.
חומרים לבסיס – תבנית מספר 26 – שתי אפשרויות לבחירה
תחתית מספר 1
- 250 גרם פתיבר (שרוול שלם) טחונים
- 150 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- להמיס חמאה במיקרוגל, להוסיף פתי בר טחון ואבקת סוכר ולערבב היטב.
- להעביר לתבנית, להדק היטב בעזרת כף או כוס ולשים במקפיא 10 דקות.
תחתית מספר 2
- 3 ביצים מופרדות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף שמן
- 3/4 כוס קמח תופח
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- להקציף חלבונים במערבל במהירות גבוהה,מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב וחזק.
- טורפים בקערה נפרדת את החלמונים ומוסיפים את השמן.
- מקפלים את החלמונים אל הקצף ומוסיפים את הקמח.
- אופים בתבנית משומנת כ- 20 דקות ומצננים.
- לסדר שקף אפייה מסביב לתבנית ולעבור להכנת המלית(לא חובה אבל העוגה יוצאת חלקה בדפנות ככשמים שקף).
למלית
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/2 כוס גבינת שמנת 30% שומן (במקור כוס חלב)
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 3/4 כוס חלב (במקור מים)
- 1 שקית (14 גרם)ג'לטין
הכנת המלית
- לערבב את אבקת הג'לטין עם החלב ולהניח בצד 10 דקות.
- להקציף במיקסר שמנת, גבינת שמנת /חלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל לקרם חלק (לא חייב להיות יציב, הוא יתייצב עם הג'לטין).
- להוסיף למיקסר את הגבינה ולהקציף עוד דקה עד לאיחוד.
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין. לחמם ממש 5 שניות ולהיזהר לא להרתיח אותו אחרת הוא מאבד את יכולת הייצוב שלו.
- לצקת את הג'לטין המומס לתוך תערובת הגבינה ולהקציף עוד דקה עד לאיחוד.
- להעביר את התערובת לתבנית האפייה ולשים במקרר לשעתיים התייצבות לפחות לפני ששמים את הציפוי (אפשר לזרז תהליכים ולשים במקפיא)
לציפוי
- 1 קופסא קונפיטורת אוכמניות או 300 גרם אוכמניות קפואות
- 1/2 כפית ג'לטין
- 1/4 כוס מים
הכנת הציפוי
- לערבב את אבקת הג'לטין עם המים.
- לתת לג'לטין לספוח את כל המים
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין. לחמם ממש 3-4 שניות ולהיזהר לא להרתיח אותו.
- לצקת את הג'לטין על ריבת האוכמניות ולערבב היטב.
- לפזר באופן שווה על העוגה ולשים במקרר או במקפיא לפחות 6 שעות להתייצבות.
באהבה יפתי
מדהימה אחת אוהבת בחזרה והעוגה מעלפתתת כרגיל מוכשרת 🙂