יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת קרם גבינה ותותים
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת קרם גבינה ותותים

עוגת קרם גבינה ותותים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 בפברואר 2016 9 תגובות

עוגת קרם קלה להכנה וטעימה בטירוף! שילוב של גבינה ותותים בין שכבות של

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

שמגיעה עונת התותים המוח שלי מתחיל לקדוח ולחפש רעיונות לעוגות חדשות. שילוב של טורט רכה ותותים זה תמיד הצלחה ענקית, רק יש בעייה אחת, לא משנה כמה אני מכינה זה מתחסל בכזו מהירות שמייד צריך לחשוב על עוגה נוספת שתהיה בבית. כך קורה כשאני מכינה רולדות עם קרם וניל ותותים. אני צריכה להחביא אותן כדי שיהיו לפחות לילה במקרר (הן משתבחות אחרי לילה) ולמחרת אין סיכוי שיישאר מהן משהו. אני תמיד מכינה כמות כפולה ובכל זאת, כולם פשוט אוהבים את השילוב המטריף הזה. אז השבוע הכנתי כמות כפולה של רולדות  וכשראיתי שאין להן סיכוי לשרוד את השבת הכנתי עוד עוגה – עוגת קרם גבינה ותותים בציפוי קרם שמנת ותותים. יצאה מווווושלמת! בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.



עוגת קרם גבינה ותותים

מצרכים לעוגה בקוטר 24-26  – כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים

  • 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • קורט מלח
  • 170 גרם קמח רגיל (1 כוס + 2 כפות)
  • 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
  • 1/4 כוס שמן (50 גרם)

סירופ להרטבת העוגה

  • 1 כוס גדולה מים רותחים
  • כף סוכר
  • 1 כף ריבת תותים

קרם גבינה ותותים למריחה בין השכבות

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 מיכל יוגורט דנונה 3% שומן
  • 3 כפות גדושות קונפיטורת תות שדה (אני מכינה בבית)
  • 2 כפות סירופ תות (אני שמתי של הרשיז. אם אין סירופ – שמים עוד ריבת תותים)
  • 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן.
  • 1/4 כוס אבקת סוכר

לציפוי

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2-3 כפות ריבת תותים

אופן הכנה

מכינים את העוגה: לחמם תנור לחום של 160 מעלות. לרפד תבנית  בנייר אפייה ולשמן היטב. להקציף במיקסר ביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולקפל לתערובת בעזרת מרית. להוסיף גם את השמן ולקפל בעדינות עד שנטמע בתערובת. לצקת את התערובת לתוך התבנית ולאפות 35-40 דקות עד שהעוגה אפויה (מבחן הקיסם). להוציא מהתנור ולצנן לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.

מכינים סירופ: מערבבים יחד את כל החומרים ושמים בצד.

מכינים קרם גבינה ותותים: להקציף יחד במיקסר שמנת מתוקה, יוגורט, ריבת תות שדה, סירופ תות ואינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. להוסיף בתנועות קיפול את הגבינה ואבקת הסוכר ולשים במקרר עד לשימוש.

מרכיבים את העוגה: לחלץ את העוגה מהתבנית ולפרוס לשלושה חלקים שווים. פה כדאי להיעזר בסכין לחם משוננת ארוכה ולפרוס תוך כדי שמסובבים את העוגה עד שמגיעים שוב לנקודת ההתחלה. מסירים את נייר האפייה ומחזירים את החלק התחתון לתבנית האפייה, מרטיבים קלות את העוגה עם הסירופ בעזרת מברשת, שמים מחצית מכמות קרם הגבינה ומיישרים. מניחים מעל את השכבה האמצעית, שוב מרטיבים ומורחים את יתרת הקרם. מניחים את השכבה האחרונה ומרטיבים גם אותה.

מכינים את הציפוי ומקשטים: להקציף יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וריבת תותים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הציפוי מסביב לעוגה (אני רציתי מראה לא מוקפד ולכן מרחתי שכבה מאוד דקה כדי שיראו את העוגה מבעד לקרם). מעל העוגה למרוח שכבה יפה של קרם ולזלף פרחים מסביב. לקשט עם תותים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה בשני טעמים בסיר מחולק
    בלילה אחת שתי עוגות גבינה בסיר מחולק
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
עוגת קרם עוגת תותים תותים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

9 תגובות

  1. אנונימי הגב 8 בדצמבר 2016 בשעה 15:54

    יהודית את פשוט אלופה!!
    אני מתכננת להכין את העוגה ביום שבת אבל לאכול רק במוצ"ש זה בסדר?

  2. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בפברואר 2016 בשעה 11:11

    תודה רבה! יס בסופרים הגדולים. כמו שיש סירופ שוקולד ומייפל יש גם תות

  3. Unknown הגב 8 בפברואר 2016 בשעה 6:39

    עוגה מטריפה.מאיפה אני משיגה סירופ תות?מה זה סירופ תות?תודה

  4. אתי כק הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 21:40

    יהודית עוגה מושלמת חגיגית יפה ובטוח טעימה עם מרכיבים נהדרים

  5. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 20:38

    תודהההה. איזו מחמאה….לטעום בעצמך? את יותר ממוזמנת…רק תבואי

  6. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 20:37

    תודההה יקירה. אני דווקא מוצאת תותים מתוקים ומעולים. אני קונה תותים אורגניים

  7. Haya Schwartz הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 20:11

    זה נראה ממש כמו פרי גן-העדן האסור. גם אני מאד אוהבת תותים בכל צורה אבל השנה הם מאכזבים, יפים אדומים וגדולים ויבשים כמו מדינתנו באוגוסט. אני מוצאת את עצמי משלמת מחיר שערורייתי ולא נהנית. בכל זאת אנסה את העוגה הזאת כי היא נראית מדהימה. שבת שלום יקירתי.

  8. Winnie הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 18:53

    העוגה הזאת ניראית פשוט מעלפתתתתתתתתתתתתתתתת לגמרי!!
    אני רואה הרבה עוגות, וזאת בהחלט אחת היפות שראיתי לאחרונה.
    אין לי ספק שהיא גם טעימה ברמות!!
    אבל הייתי מעדיפה לטעום בעצמי 🙂 מקווה שהבנת את הרמז……

  9. רויטל - המערוך המקפץ הגב 4 בפברואר 2016 בשעה 18:36

    עוגה נהדרת 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס