עוגיות חלבה ופיסטוק עם חלבה פיסטוק ולא עם טחינה כמו שמכינים בדרך כלל. יצאו עוגיות חמאתיות עם טעמים מודגשים של חלבה ופיסטוק והצבע שלהן מושלם


בדרך כלל מכינים עוגיות חלבה עם טחינה. השילוב של הסוכר עם הטחינה נותן את הטעם של החלבה. הפעם הכנתי עם חלבה פיסטוק אמיתית שנתנה גם טעם חלבתי אמיתי מדהים וגם מרקם מושלם. אני לא יודעת מה איתכם אבל, אני מאוהבת בצבע הירקרק של הפיסטוק וכמובן מכורה לטעם הפיסטוקי.


עוגיות חלבה ופיסטוק נימוחות במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן שמתאים לעוגיות וטארטים וקונים היום בכל סופר וכמובן באונליין.
מצרכים לכ – 28 עוגיות
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 300 גרם קמח עוגיות (2 כוסות + 2 כפות מדידה)
- 1 ביצה
- 100 גרם חלבה בטעם פיסטוק (שמתי של "היילה")
- 50 גרם מחית פיסטוק ממותקת (שמתי של PISTY)
אופן הכנה
שמים במעבד מזון את החמאה והקמח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, חלבה ומחית פיסטוק ומעבדים 30 שניות או רק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים למקרר לשעתיים או עד שהבצק יציב. מחלקים ומעצבים את הבצק לכדורים במשקל 20 גרם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו ואופים 15-20 דקות. יש לקחת בחשבון שזמני האפייה הינם המלצה בלבד כיוון שכל תנור אופה בעוצמות שונות.
יש אפשרות להחליף את הקמח הלבן הקמח שקדים או שיבולת שועל?
לא ניסיתי
במה אפשר להחליף את קמח העוגיות
קמח רגיל