יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגיות מכונה מרוקאיות
ראשי » מתכונים לפורים » עוגיות מכונה מרוקאיות

עוגיות מכונה מרוקאיות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בפברואר 2015 31 תגובות

עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שיש בכל בית מרוקאי על בסיס קבוע. לא משנה מה מכינים, את העוגיות האלה תמיד אפשר למצוא בצנצנת או יותר נכון בקופסאות פלסטיק שמשמשות לאחסון עוגיות. כוס תה עם נענע, עוגיות מכונה לטבילה ואנחנו מסודרים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שיש בכל בית מרוקאי על בסיס קבוע. לא משנה מה מכינים, את העוגיות האלה תמיד אפשר למצוא בצנצנת או יותר נכון בקופסאות פלסטיק שמשמשות לאחסון עוגיות. כוס תה עם נענע, עוגיות מכונה לטבילה ואנחנו מסודרים.



את המתכון לעוגיות הההורסות האלה קיבלתי מדודה של בעלי, דודה ז`נט מבאר שבע, לפני המון המון שנים. טעמתי אותן אצלה, מייד ביקשתי מתכון ומאז אני מכינה רק לפי המתכון שלה. למרות שראיתי אותו בכמה וכמה גרסאות – עם ביצים, בלי ביצים, עם שמן, בלי שמן וכו`, המתכון המנצח הזה מלווה אותי כבר שנים ואני לא מתכוונת להחליף אותו כי מתכון מנצח לא מחליפים. לפני שתשאלו, את המרגרינה במתכון הזה לא מומלץ להחליף בחמאה. יש משהו במרגרינה שנותן מרקם לעוגיות האלה שחמאה לא מצליחה לתת. כן טעמתי עם שמן וזה היה מצויין, אבל הרגל זה הרגל ואצלי בבית אני מכינה אותן ממש פעם בהרבה זמן אז זה לא נורא.



עוגיות מכונה מרוקאיות 

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את העוגיות מכינים עם מכונת בשר שעליה מרכיבים חלק שאיתו יוצרים את העוגיות. את החלק שמרכיבים על מכונת הבשר ליצירת העוגיות קונים כמעט בכל חנות פושטית של כלי מטבח ויש גם בחנויות של כלים חד פעמיים.
  • את העוגיות האלה מכינים עם מחמאה ולא עם חמאה. עם חמאה הן יוצאות טעימות אבל פחות פריכות אז לשיקולכם.
  • עוגיות אני מכינה עם קמח עוגיות שהוא קמח רך ודל בגלוטן שמתאים לעוגיות ובצקים פריכים שאנחנו לא רוצים שיתפתח בבצק הגלוטן. יש היום קמח עוגיות לכל מיני חברות וכמעט בכל סופר או חנויות אפייה.
  • במידה ומשתמשים בקמח רגיל ולא קמח עוגיות, ייתכן שכמות הקמח תהיה מעט שונה. מה שחשוב זה שהבצק יהיה כמו פלסטלינה ולא דביק אבל גם לא יבש.
  • בעיקרון אפשר מייד לאחר הכנת הבצק להכין עוגיות במכונה ולאפות, אבל, עדיף לתת לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה ואפשר אפילו כמה שעות כשהוא עטוף בניילון. בזמן הזה הבצק עובר מעין תהליך התפחה עם אבקת האפייה והעוגיות יוצאות הרבה יותר שמנמנות, יותר פריכות ויותר נמסות בכוס התה או הקפה.
  • יוצאת כמות גדולה של עוגיות וכדי לשמור על הטריות שלהן אני שמה חלק בצנצנת על השייש ואת השאר מאחסנת במקפיא. זה נשמר אפילו חודשים (אם זה שורד:))

מצרכים להמון עוגיות

  • 2 מחמאה רכה מאוד (400 גרם)
  • ¼1 כוסות סוכר (300 גרם)
  • קורט מלח
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות קוקוס (150 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 1 כף גרידת תפוז 
  • כ – 800-900 גרם קמח עוגיות (ייתכן שעם קמח רגיל הכמות תהיה מעט שונה)

אופן הכנה

שמים בבקערה את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי עיבוד הבצק. לא מעבדים את הבצק יותר מידי אלא רק עד שמתקבל בצק אחיד כמו פלסטלינה ולא דביק. מקמחים קלות, מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של מינימום חצי שעה. מכינים עוגיות במכונת בשר עם מתקן מיוחד ליצירת עוגיות מכונה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 1.5 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו עד להזהבה – כ- 20-25 דקות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כבד עוף בסגנון מוח
    כבד עוף פיקנטי בסגנון מוח מרוקאי
  • קציצות לחם
    קציצות לחם וירק מטוגנות
  • נאמס פרגיות
    נאמס פרגיות - המנה הוויאטנמית הכי טעימה
  • שבקייה
    שבקייה - עוגיות מרוקאיות חגיגיות
עוגיות מכונה עוגיות מכונה מרוקאיות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

31 תגובות

  1. כנרת הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 19:07

    כמה כמות לקמח לבן? קילו?
    אין לי קמח עוגיות ומפחדת לטעות
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בפברואר 2024 בשעה 16:40

      אותה כמות. פשוט קמח עוגיות דל בגלוטן והתוצאה פי כמה יותר מוצלחת. ממליצה לקנות. יש בכל סופר היום

  2. שרית הגב 18 בינואר 2023 בשעה 0:17

    עוגיות מעולות! הכנתי אותן. ומכיוון שלי אין מכונה לעוגיות, פשוט בכל פעם לקחתי חתיכת בצק והכנתי כמו עוגיות ביג'לה קטנטנות. זה יצא נפלא!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2023 בשעה 8:08

      מעולה ובכל זאת עם המכונה זה מרקם אחר אז ממליצה לקנות

  3. עדי הגב 2 בדצמבר 2022 בשעה 11:29

    אין דברים כמוך! מתכון מעולה בטעם של פעם . תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בדצמבר 2022 בשעה 7:41

      תודההה רבה כייף לשמוע

  4. חיה הגב 7 בנובמבר 2022 בשעה 17:48

    האם אפשרי לשים סוכרזית במקום סוכר? לסוכרתיים, כמובן.
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בנובמבר 2022 בשעה 14:37

      את יכולה לשים "כמו סוכר"

  5. ליטל הגב 22 בינואר 2021 בשעה 16:35

    היוש׳
    רשמת שאפשר להחליף קוקוס בקמח . כמה קמח צריך במקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בינואר 2021 בשעה 8:26

      היי ליטל,
      שימי קמח במקום קוקוס בחצי מכמות הקוקוס ותרגישי את הבצק. צריך להיות נוח ולא דביק

  6. יוסי נזרי הגב 25 בספטמבר 2020 בשעה 16:14

    תודה רבה, הכנתי יצאו מוצלחים, לא כדאי להוסיף מעט מלח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2020 בשעה 17:33

      היי יוסי,
      אם מוצלח אז למה להוסיף? 🙂 🙂

  7. אבישג הגב 17 במרץ 2019 בשעה 9:10

    יהודית יקרה,אני מכינה המון ממתכונייך ןתמיד יוצא מושלם…
    האם ניתן להמיר את המרגרינה במתכון הזה בשמן?ואם כן באיזו כמות?
    תודה יל מתכונים מעולים שתמיד מצליחים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במרץ 2019 בשעה 13:20

      היי אבישג, תודה רבה רבה. אני יודעת שיש מתכונים עם שמן אבל לא זה. אני לא מחליפה אותו באף מתכון והפעם גם חמאה לא תתאים פה.

  8. מירי הגב 19 בנובמבר 2018 בשעה 5:56

    האם ניסית להשתמש בחמאה או נטורינה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2018 בשעה 8:53

      היי מירי. עניתי לך בפייסבוק ואענה גם כאן בשביל אחרים…במקרה הזה אי אפשר לשים חמאה.

  9. ענת הגב 1 בנובמבר 2018 בשעה 22:20

    שלום רב,
    האם אפשר להכין את העוגיות ללא מכונה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2018 בשעה 12:49

      היי ענת. לצערי לא

  10. מירי הגב 29 באוגוסט 2018 בשעה 14:40

    היי
    כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן?
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוגוסט 2018 בשעה 17:29

      זה עוגיות כך שאת יכולה להכין מראש ולשמור במקפיא אפילו כמה חודשים. מחוץ למקפיא נשמרות היטב שבועיים

  11. ליאור הגב 6 באוגוסט 2018 בשעה 10:59

    שאלה במקום קוקוס מה איפשר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוגוסט 2018 בשעה 11:38

      היי ליאור. את יכולה לשים במקום קוקוס שומשום או לוותר ולשים יותר קמח במקום הקוקוס

  12. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2016 בשעה 18:45

    תודה. כייף לשמוע. המתכון הזה מלווה אותי המון המון שנים

  13. אביבה שלם הגב 25 באוקטובר 2016 בשעה 18:38

    יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם

  14. אביבה שלם הגב 25 באוקטובר 2016 בשעה 18:38

    יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם

  15. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2016 בשעה 7:35

    האמת שבמתכון הזה אני מודדת כמו הסבתות עם כוס זכוכית רגילה. משהו כמו 200 גרם

  16. אביבה שלם הגב 3 בספטמבר 2016 בשעה 7:20

    שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?

  17. אביבה שלם הגב 3 בספטמבר 2016 בשעה 7:20

    שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?

  18. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:01

    במקרה הזה חמאה לא מוצלחת לצערי. המחמאה עושה הרבה יותר טוב לעוגיות האלה.

  19. אנונימי הגב 24 באוגוסט 2016 בשעה 16:20

    האם במקום מחמאה אפשר להשתמש בחמאה?

  20. יעל אברגיל הגב 12 בינואר 2016 בשעה 14:14

    העוגיות אחי טעימות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס