עוגיות מרוקאיות הכי טעימות בעיני. בדרך כלל מכינים אותן באירועים שמחים ומיוחדים אבל אני חייבת אותן ביום כיפור לשבירת הצום.

אין אצלי כיפור בלי פזואלוס! אחת העוגיות שאני הכי אוהבת בעולם ולא מוותרת עליה למרות שהיא דורשת קצת עבודה. הפריכות והעדינות של העוגייה הזו מתאימה בול לשבירת הצום. במשך שנים אמא שלי הכינה את העוגייה הזו והיינו ממש מחכים לצאת הצום כדי לאכול את המדהימה הזו. עם השנים אמי התבגרה וזה נעשה לה קשה מידי, אבל אני לא ויתרתי ולמדתי להכין פזואלוס ואין צאת כיפור בלי העוגייה הזו.

אז דבר ראשון קניתי לי מכונת פסטה ידנית חשמלית כי בלי מכונת פסטה זה אמנם יוצא טוב, אבל, לא אותו דבר. אז פריט חובה במטבח (ולא רק בשביל העוגיות האלה) זה מכונת פסטה. אני קניתי אחת מעולה בשוק הפשפשים ביפו ב – כן, רק 50 שקלים שמתחברת לי למיקסר קיצ'נאייד. אז רוצו לקנות מכונת פסטה כי את העוגייה הזו אתם מאוד רוצים להכין.

מכינים בצק קשה ויבש ממש כמו של פסטה ואחרי שנותנים לו מנוחה של חצי שעה מחלקים אותו ל – 10 חלקים שמהם ניצור רצועות בצק ארוכות ונטגן בשמן עמוק

הכי קל ונוח לרדד את הבצק לרצועות במכונת פסטה, אבל בהחלט אפשר ידנית בלי מכונה. במשך המון שנים הכנתי את העוגייה הזאת ידנית וגם אז יצאה מושלמת אם כי העבודה הייתה קשה יותר

את העוגיות האלה מכינים מרצועות ארוכות של בצק ברוחב כ – 4-5 ס"מ ובזמן ההכנה צריך מקום לכל הרצועות עד שמתחילים לטגן אותן. אני מצאתי שיטה להנחת הבצק – פשוט מניחים מפה גדולה על מתקן לייבוש כביסה ועליו מניחים את כל רצועות הבצק שבהמשך נטגן.
הנה סרטון שהכנתי לפני כמה שנים שמדגים את הטיגון
ותוכלו למצוא סרטונים עדכניים בהיילייטס באינסטגרם שלי

פזואלוס – עוגיות מטוגנות הכי טעימות בעולם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מומלץ להשתמש בקמח קשה שמתאים להכנת פסטה. אני משתמשת בשטיבל 405 שהוא מעולה.
- כיוון שיש המון רצועות בצק חיפשתי דרך נוחה להניח את רצועות הבצק המוכנות עד לשלב הטיגון. הפטנט שמצאתי הוא להניח אותן על המתקן לייבוש כביסה. מניחים מפה נקייה על המתקן ועליה את רצועות הבצק.
- מומלץ לעבוד במקום לח ובלי מזגן. המזגן מייבש את הבצק ואז הוא נשבר ואי אפשר לגלגל אותו. כמו כן, צריך לעבוד ממש בזריזות כדי שהבצק לא יתייבש. אפשר בהתחלה עד שמקבלים מיומנות להכין כמות קטנה ולטגן, את שאר הבצק שטרם עבדנו איתו לכסות במגבת מטבח. כשתופסים את המיומנות אין צורך לחלק את הבצק ולעבוד בשלבים אלא מכינים את כל כמות הבצק וכמסיימים מטגנים מייד. הכי טוב וקל זה להכין בשניים- אחד מרדד במכונה ואחד מטגן.
- מטגנים את העוגיות בשמן עמוק וחם (לא רותח!). העוגיות אמורות להישאר עם צבע בהיר מאוד.
- העוגיות נשמרות בכלי אטום אפילו חודש. לא לפזר אבקת סוכר על כל העוגיות מראש אלא רק כשמגישים. אבקת הסוכר "מרטיבה" את העוגיות ומרככת אותן.
כמות ל 30 -40 יחידות בערך
- 1/2 ק"ג קמח
- 4 ביצים (230 גרם)
- 4 כפות שמן (50 גרם)
- 4 כפות מים (40 גרם)
- 1 ליטר שמן לטיגון
- אב` סוכר לפיזור
אופן הכנה
- להכניס למיקסר את הקמח, הביצים, השמן והמים וללוש היטב, לפחות 10 דקות (אפשר גם ידנית) לתת לבצק לנוח 15 דקות וללוש שוב 2-3 דקות. לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח חצי שעה לפחות לפני שמתחילים לעבוד איתו.
- לחלק את הבצק ל- 10 חלקים שווים פחות או יותר. לקמח את הבצק ולהעביר כל יחידת בצק במכונת הפסטה – להתחיל עם השלב הכי רחב ולאט לאט להגיע לשלב אחד לפני אחרון לקבלת בצק דק דק. לעבוד כל הזמן עם מעט קמח כדי שהבצק לא יידבק למכונה. את הרצועות מניחים על מפה נקייה.
- אחרי כל רידוד במכונה לתת לחלק הבצק שעבר במכונה לנוח ולהתעסק עם שאר הבצק וככה חוזר חלילה מהתחלה עד שמסיימים את כל הבצק ויש לנו כ – 40 עלים דקים דקים באורך של 50-60 ס"מ וברוחב של כ – 5 ס"מ מוכנים לטיגון.
- הטיגון: לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק. השמן לא צריך להיות רותח אלא רק חם אחרת העוגייה תשחים. העוגייה אמורה להישאר בצבע מאוד בהיר.
- לקחת רצועה אחת של בצק ולנעוץ בה מזלג ארוך (מהסט ששת) בקצה אחד, תופסים ביד השנייה את הקצה השני ומכניסים את הקצה שנעוץ במזלג לשמן לשנייה אחת או שתיים בלבד. לגלגל את הבצק סביב המזלג עד לסוף הרצועה. הטיגון חייב להיות מהיר והצבע זהוב בהיר בהיר.
- הסימן להצלחה: כאשר בועות אויר תופחות בבצק בזמן הטיגון. לפזר אבקת סוכר ולהתענג!!
האם צריך להקפיא שישמור על טריות למימונה ואם אפשר לעשות אם אותו מתכון שבייקה
היי כרמית,
אין צורך להקפיא. לא ל]פדר באבקת סוכר ולשמור אטום היטב.
שבקייה לטגן, להקפיא ולטבול בסירופ יום לפני או באותו יום
שלום רב,
חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות .. ללא מכונה רדדתי במערוך .. הסבר מדוייק, המתכון נפלא וקל לעבוד איתו והתוצאה נפלאה … תודה רבה ♥️
איזה כייף סיניה תודהה
האם לא טובלים בסירופ סוכר??
עם סוכר זה דבלה של הטריפוליטאים וזה פזואלוס של המרוקאים ואותו לא טובלים
מאיפה רוכשים את המכונה הזו שמתחברת למיקסר
ומה השם המדוייק
תודה
היי חני,
בחנות שמוכרת את המיקסר של קיצ'נאייד
אשמח לדעת למה בפעם האחרונה שהכנתי הרחתי וטעמתי ביצים עשיתי לא לפי המתכון שלך
היי שלומית,
אולי הביצים לא היו טריות
האם את גם מוכרת?
אשמח לתגובה?
היי אורלי,
חלק מהדברים אני מוכרת.
אם תרצי תוכלי לפנות אליי בפרטי דרך הפייסבוק או האינסטגרם
פזואלוס
תודה
מתכון נפלא. הוראות הכנה נהדרות
תמיד נהנית להכין את המתכונים שלך❤️
תודה חנה כייף לשמוע
אם אין לי מרגשת, אפשר לרדד עם מערוך?!? ואם כן -מה צריך להיות העובי? תודה רבה
היימאיה,
במשך הרבה שנים רידדתי עם מערוך ויצא מעולה. צריך לרדד מאוד מאוד דק. אחרי כל רידוד תני לרצועות לנוח כשהן מכוסות במפה ואז הן נפתחות ממש דק.
בהצלחה
הי יהודית, חולמת עליהם הרבה זמן. מה שאני רואה בעיקר זה את אלו עם הסירופ. אצלינו הכינו אותם בדיוק כמו שלך. אחרי שמחלקים ל10, מחלקים כל חלק ל 4? תןדה
היי שושי. כן בערך… תעשי ותוך כדי את תדעח מה האורך והרוחב שאת אוהבת
תודה אלופה
האם ניתן לגלגל את כל הרצועות רפוי לפני הטיגון?
ולא לגלגל בתוך הסיר?
תודה וחג שמח
היי תמי. לא במקרה הזה. חייב לטגן כמו בסרטון
נראה מעולה!, רק יש לי שאלה, העוגיות האלה בד"כ עם מצופות באיזשהו סירופ אפשר אולי הסבר על סירופ שיתאים?
תודה רבה!
המרוקאים לא שמים סירופ בעןגיות האלו. אם את בכל זאת רוצה בירופ תכיני מ-3 כוסות סוכר, 1 כוס מים ומיץ מלימום שלם.
תודה רבה
הסברים מעולים. תודה רבה רבה. כולם נהנו.