הקינוח הכי טעים שתכינו! מי שעוד לא טעם או הכין ברד פודינג, זה הזמן! הפעם הכנתי מקרואסוניןם שנשארו לי אבל בהחלט שווה לקנות במיוחד בשביל המתכון הזה או להכין מלחמניות מתוקות שזה לא פחות טעים
ברד פודינג או קינוח לחם הוא קינוח אנגלי די פשוט אבל טעים בטירוף. במקור מכינים אותו מלחם ישן. לחם ישן זה חובה כי רק כך הלחם יכול לספוח אליו את הנוזלים ולהיות עסיסי וטעים אחרי האפייה. הפעם הכנתי את הקינוח האהוב עליי עם קרואסונים שהכנתי ונשארו לי ובתבניות אישיות כדי שאוכל להקפיא ולחמם בכל פעם שיתחשק לי משהו טעים. איך שמתחיל החורף, אני ישר נכנסת לדודא של הכנת קרואסונים. בקייץ זה כמעט בלתי אפשרי להכין במטבח ביתי קרואסונים כי חם מידי והחמאה נמסה בשניות, ואז, כשאני מתחילה אני לא יודעת מתי לעצור ואני מכינה כמויות היסטריות עד שלכולם נמאס לאכול וממה שנשאר אני מכינה או קרואסון שקדים טעים בטירוף או ברד פודינג, כל פעם עם פרי אחר. הכנתי פה ברד פודינג עם תפוחים, פה עם שזיפים ופה עם פטל שחור.
קורעים בצורה חופשית עם הידיים את הקרואסונים ומניחים בתוך בלילת שמנת שאותה משאירים במקרר כל הלילה. בזמן הזה הקרואסונים יספחו אליהם את הנוזלים ואחרי האפייה נקבל מעין עוגה עסיסית בטעמי וניל ותותים.
ברד פודינג מקרואסונים ישנים ותותים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את המתכון גם עם לחמניות מתוקות או מאפי שמרים אחרים שלא נאכלו מכל סיבה שהיא ולשלב פירות שמתאימים לטעמים. אפשר כמובן לשלב בבלילה גם שוקולד, הכל בהתאם לטעמים שאוהבים.
- אפשר להקפיא את המאפים עד שבועיים וכשרוצים לאכול מחממים בתנור עד שהם חמימים ומוכנים.
מצרכים ל – 4 כלים אישיים
- 1.5 מיכלים שמנת מתוקה 38% (375 מ"ל)
- 1/3 כוס סוכר (65 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 10 תותים גדולים
- 3 קרואסונים גדולים
- 60 גרם חמאה (לא חובה)
אופן הכנה
שמים בקערה את השמנת המתוקה, סוכר, מחית וניל וביצים וטורפים עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. פורסים את התותים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה. קורעים עם הידיים את הקרואסונים לחתיכות גסות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב כך שכל הקרואסונים יכוסו בבלילה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 5-6 שעות ורצוי לילה.
למחרת – מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים היטב את הכלים האישיים וממלאים אותם בתערובת הקרואסונים. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל. אופים בתנור כ – 35-40 דקות או עד שהמאפים נראים יציבים וזהובים. מוציאים, מקררים מעט, מפזרים אבקת סוכר וזוללים. המאפים טעימים מאוד לאורך כל היום. אפשר להקפיא אותם עד שבועיים וכשרוצים לאכול מחממים שוב בתנור.
בתאבון!