גרנולה זה אחד הדברים הטעימים והבריאים שיש. אצלי יש בבית דרך קבע גרנולה עם מלא פיצוחים וגודיז בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. עם עונת התותים זה רק מתבקש להכין לארוחת הבוקר מוזלי שזה למעשה יוגורט עם גרנולה ופירות העוגה. מי שאוהב מתוק יכול להמתיק עם סילאן או דבש. אני וחורצ'ק אוהבים את המוזלי שלנו נטורל.
מצרכים להמון גרנולה
- 1/2 ק"ג שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס שקדים
- 1 כוס פקאנים (אני אוהבת הרבה)
- 1/2 כוס אגוזי ברזיל קצוצים גס
- 1/2 כוס אגוזי קשיו שלמים
- 1/2 כוס שומשום
- 1 כף גדושה קינמון
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס קוקוס קלוי (קונים בחנויות מתמחות)
- 1/2 כוס צימוקים
למוזלי: 1 גביע יוגורט 3% שומן( אפשר פחות % אבל אז זה ממש חמצמץ), 4 תותים שטופים וחתוכים לחצי או קוביות.
אופן הכנה
- לשים את השיבולת שועל , שקדים, פקאנים, אגוזי ברזיל, אגוזי קשיו ושומשום בקערה גדולה.
- לערבב יחד שמן, דבש וקינמון ולשפוך מעל כל התערובת (אפשר לחמם מעט מאוד במיקרוגל כדי להקל על הערבוב).
- לערבב היטב עם הידיים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות לחצי שעה – שעה (תלוי כמה קלוי אוהבים) עד להזהבה. מערבבים כל 10 דקות עד שהגרנולה מקבלת צבע זהוב יפה והטעם קלוי (להיזהר לא לשרוף כי אז זה ממש לא טעים ואפילו מר).
- כשהגרנולה מוכנה,להוציא מהתנור, להוסיף צימוקים וקוקוס קלוי ולערבב יחד, לקרר היטב ולשמור בצנצנת אטומה ועדיף במקרר (בעיקר בקייץ).
***אפשר לשים קוקוס רגיל ואז שמים אותו בהתחלה יחד עם כל החומרים שנכנסים לאפייה אבל לקוקוס הקלוי יש טעם אלוהי ואני ממליצה לחפש ולקנות. היום יש ממש בכל חנות תבלינים טובה.
הרכבת המוזלי
הרכבת המוזלי
- לשים בצלוחית את היוגורט, 3-4 כפות גרנולה מוכנה ו-4 תותים. אם רוצים להמתיק אז לזלף מעט דבש או סילאן ולהתענג.
ניראה ונשמע מאדדדדדדדדדדדדדדד טעים!!
יש לי בת דודה שבאופן כמעט קבוע מחלקת גרנולה תוצאת בית ביחד עם יוגורט למשלוחי מנות. אני ממש מחכה לזה.