אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה בצקים ובמיוחד בצק עלים, בצק פילאס או פילו. אני מתה על הקראנצ'יות המתפצחת של המאפים, אני אוהבת את הנייטרליות של הבצק – שאפשר לשים מלית מתוקה או מלוחה וזה תמיד יהיה טעים והכי אני אוהבת שאלו בצקים מוכנים באיכות גבוהה מה שמקל מאוד מאוד על העבודה, והתוצאה – כמו שאמרתי – תמיד מוצלחת וטעימה.
האמת היא שכשאני קונה בצק פילו, אני תמיד קונה של מעדנות. העלים שלהם בדרך כלל לא קרועים ונוחים לעבודה. אבלללל, מעדנות הגדילה לעשות הפעם ושינתה את צורת האריזה והקיפול של העלים ואם אני לא טועה אז גם המרקם שלהם השתנה לטובה. הדפים מגיעים מקופלים באופן כזה שממש קל לשלוף אותם אחד אחד בלי שום בעייה. לא נדבקים ולא נקרעים, בקיצור הכי נוחים לעבודה. אז אם עד היום חששתם לעבוד עם בצק פילו, זה הזמן לנסות ללא חשש ולהנות ממאפים טעימים ופריכים במינימום זמן ומי שמעדיף פילו מקמח מלא אז גם זה יש! אני הכנתי קינוח קל קל וטעים בטירוף – עלי פילו שהכנסתי לתוכם בננה, מרחתי על הבננה ריבת חלב ופיזרתי אגוזי לוז מסוכרים (ברס) וגם פילו עם בננה, קוקוס קלוי וקוביות שוקולד פרה (כן…אנחנו אוהבים שוקולד פרה).ואם זה לא מספיק אז הכנתי גם אצבעות פילו ממולאים בגבינת שמנת שתובלה בגרידת לימון וצימוקים.
- מפשירים את העלים במקרר לילה שלם.
- בכל פעם עובדים עם דף אחד ואת השאר מכסים במגבת שלא יתייבשו באוויר.
- ממסים חמאה /מרגרינה למריחה על הבצק (אפשר למרוח גם שמן)
- המאפים טעימים ופריכים רק באותו יום. אם רוצים לשמור על טריותם אפשר להקפיא ואפשר כמובן להקפיא לפני האפייה.
- אמנם לא מומלץ להקפיא שוב את העלים שלא השתמשנו בהם, אבל אני הקפאתי והפשרתי שוב ולא הייתה בעייה.
- בננות לפי כמות הקינוחים שרוצים
- דפי פילו מופשרים לפי מספר הבננות
- חמאה מומסת (ל-5 מאפים המסתי 100 גרם חמאה)
- שוקולד פרה או כל שוקולד אחר שאוהבים
- ריבת חלב
- קוקוס קלוי
- אגוזי לוז מסוכרים (ברס)
- להניח דף פילו אחד מופשר על נייר אפייה ולחתוך עם סכין חדה לארבע.
- למרוח חמאה מומסת על כל רבע בצק ולפזר קוקוס קלוי למלית השוקולד או אגוזי לוז למלית ריבת החלב.
- להניח את הדפים אחד על גבי השני בצורה חופפת.
- להניח בננה בקצה הקרוב יותר אלינו, להניח קוביות שוקולד לאורך הבננה או למרוח עליה ריבת חלב ולגלגל לרולדה (לקפל את הצדדים ואז לגלגל לרולדה על הבננה).
- להכין כך את כל כמות הבצק, למרוח בחמאה מומסת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 15 דקות עד להזהבה של המאפים.
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 1 ביצה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 סוכר וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
אני מאדדדדדד אוהבת מאפים עם בצק פילו. הקראנציות שלהם מתפצפצת בפה 🙂
ועם מילוי בננה ושוקולד (בלי קוקוס) או גבינה לימונית זה נשמע מאדדדדדדדדדדדד טעים!!
והתמונות מגרות במיוחד 🙂