קרם ברולה ושוקולד בלונדי. אם יש קינוח שאין עליו עוררין, זה הקינוח הזה וממש לא חייב ללכת למסעדה כדי להזמין אותו. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט להכנה. תכינו מקל/מחית וניל ואת כל השאר יש לכם בטוח בבית
קרם ברולה זה בין הקינוחים הכי אהובים עליי ולא תאמינו כמה זה פשוט וקל להכנה וממש לא חייבים ללכת למסעדה כדי לאכול קרם ברולה טוב. כל מה שצריך זה כמה מצרכים שיש בבית וחובה חובה מקל וניל או מחית וניל כי בלי זה אל תתאמצו בכלל להכין.
הפעם החלטתי להכניס לקרם הרגיל עוד טעם ומרקם והכנתי אותו בשילוב שוקולד בלונדי בתוספת שקדים וזה יצא מטורף! כל כך טעים וממכר. אגב, אפשר לשלב כל טעם שאוהבים בקרם ברולה הבסיסי. כבר הכנתי טארט תפוחים וקרם ברולה מטורףףף ומגנומים קרם ברולה מושלמים.
קרם ברולה ושוקולד בלונדי שקדים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אם אתם רוצים מתכון לקרם ברולה בסיסי כנסו כאן וכאן מתכון למגנום קרם ברולה.
- מהחלבונים תוכלו להכין פבלובה או עוגת תפוחים עם חלבונים או נשיקות מרנג ויש עוד שללל מתכונים עם חלבונים בבלוג.
- אפשר להקפיא את החלבונים למשך חודשים רבים ולהפשיר בעת הצורך.
- ניתן להקפיא את הקרם ברולה למשך כמה חודשים. כשרוצים להגיש מוציאים, מפזרים סוכר, שורפים עם ברנר ומגישים. הקרם מפשיר תוך 10 דקות כך שאין צורך להוציא מראש.
מצרכים לכמות של 4-5 מנות (תלוי בגודל הכלי)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 כפית מחית וניל או תוכן של מקל וניל שלם
- 100 גרם שוקולד בלונדי בתוספת שקדים
- 2 כפות סוכר
- 5 חלמונים גדולים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 130 מעלות.
מחממים שמנת מתוקה ומחית וניל לסף רתיחה. מכבים את הלהבה.
שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לסיר עם השמנת. מחכים כמה שניות ומערבבים על מנת להמס את השוקולד.
בקערת נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר.
מוזגים את בלילת השמנת והשוקולד לקערת החלמונים ומערבבים נמרצות על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
מוזגים את הבלילה לקעריות עד ל – 3/4 מגובה הקערית.
מניחים את הקעריות בתוך תבנית גדולה נוספת, מעבירים לתנור ומוזגים לתוך התבנית מים רותחים עד לחצי מגובה הקעריות. למעשה אנחנו אופים את הקרם בתוך אמבט מים כדי לא לקבל חביתה במקום קרם.
אופים כ – 30-35 דקות עד שהקרם יציב.
מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר ל – 24 שעות. רצוי מאוד להעביר למקפיא שעתיים לפני ההגשה.
לפני ההגשה מפזרים סוכר חום בהיר ושורפים עם ברנר לקבלת קרמל פציח.
היי אפשר לעשות את המתכון הזה בתבניות סיליקון ןלחלץ אחרי הקפאה?
בהחלט כן
הי,
תודה על התשובה עזרת לי מאד.
עוד שתי שאלות:
1. שמים את השקדים ככה או קולים אותם?
2. לשים אותם שלמים/גפרורים/גרוסים?
תודה!
היי אסתי, מומלץ לקלות מעט ועדיף גרוסים או גפרורים
הי,
אם אני מכינה שוקלד בלונדי בבית, בשביל בלונדי שקדים זה רק להוסיף שקדים גרוסים?
ואם כן שקדים רגילים גרוסים או מולבנים?
תודה רבה על כל המתכונים שלך, כל מה שניסתי מככב אצלי.
היי אסתי,
שקדים מולבנים ותודהה
היי אפשר בשמנת השף הלבן במתיקות מעודנת?תודה
זה יהיה מתוק מידי