הקינוח הכי מהיר והכי טעים שתכינו והוא ללא גלוטן בגלל פסח, אז גם הרגישים לגלוטן מרוויחים.
קלי קלות ויש לכם קינוח מושלם לסיום הארוחה שבקלות אפשר להמיר לפרווה
זה בערך הקינוח הכי קל והכי טעים שתכינו בפסח ואתם בטוח תאמצו אותו גם לא בפסח. טוויל זה פתרון מושלם לפסח. בדרך כלל אני מכינה טווילים כתוספת קראנצ'ית לקינוח, אבל בפסח אני אוהבת להפוך אותו לקינוח עצמו. אני אוהבת להכין את הטוויל עם קוקוס, אגוזי לוז, קשיו, שומשום או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים, הכל טעים וגם ללא גלוטן לרגישים. כנסו כאן לטוויל קוקוס מושלם.
כל מה שצריך זה חלבון ביצה, סוכר, מעט קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים וחמאה
טורפים את החומרים עם מזלג למרקם משחתי ומורחים את העיסה על נייר אפייה
12 דקות בתנור על חום של 150 מעלות במצב טורבו כדי לייבש את הטוויל ולקבל מעין ביסקוויט קרנצ'י
זהו! מכינים קצפת עם מסקרפונה ומכניסים לשקית זילוף, מכינים רוטב פטל ב – 2 דקות במיקרוגל ומרכיבים את הקינוח מול האורחים ומגישים מייד
זה מושלם וכל כך טעים!
מילפיי שקדים, מסקרפונה ופטל
כנסו כאן לסרטון הדרכה מלא בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- את הקינוח הזה מרכיבים ממש כשרוצים לאכול ודקה לא לפני!
- אפשר להכין הכל מראש ולהרכיב במקום כשרוצים לאכול.
- חובה לשמור את הטוויל בקופסה אטומה כדי שלא יתרכך מהלחות. במידה והתרכך לכם, תחממו תנור שוב ותחממו אותו כ – 2 דקות.
- הקינוח חלבי כי אנחנו אוהבים חלב, אבל אפשר בקלות להפוך לפרווה. אתן בסוגריים את החלופות לחלבי.
- הכמות פה מספיקה ל – 3 – 4 קינוחים (תלוי בגודל ששוברים את הטוויל), אני ממליצה להכפיל כמויות כי זה נחטף בשניות אפילו בלי הקרם.
- הכמויות נמדדו במשקל. אני מאוד ממליצה לעבוד פה עם משקל כדי לדייק ואפשר גם להמיר כמויות.
- אפשר להכין את הרוטב עם כל פרי שאתם אוהבים. זה יכול להיות פרי טרי או קפוא.
מצרכים ל – 3-4 קינוחים
לטוויל שקדים
- 40 גרם חלבון ביצה בטמפרטורת החדר ( חלבון אחד מביצה גדולה)
- 20 גרם סוכר
- 10 גרם קמח תפוחי אדמה
- 50 גרם קמח שקדים
- 10 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס או מרגרינה)
לקרם מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (לפרווה שימו שמנת צמחית)
- 100 גרם גבינת מסקרפונה (לפרווה – שימו כוס קרם קוקוס)
- 40 גרם אבקת סוכר
- 20 גרם אינסטנט פודינג וניל
לרוטב פטל במיקרוגל
- 50 גרם פטל קפוא
- 25 גרם סוכר
- 5 גרם אינסטנט פודינג וניל
- חופן קטן של פטל קפוא
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
מכינים טוויל שקדים: מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב טורבו. שמים בקערה חלבון וסוכר וטורפים דקה עם מזלג. משלבים קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים וחמאה רכה ומערבבים לעיסה חלקה ואחידה. בעזרת פלטה מורחים את העיסה על נייר אפייה בשכבה אחידה ודקה. אופים 10 דקות, מסובבים את התבנית בתנור כך שהטוויל ייאפה מכל הכיוונים באופן שווה פחות או יותר. אופים עוד כ – 2 דקות ומוציאים. מקררים היטב ושוברים לצורות אקראיות בגודל שרוצים את הקינוח. שומרים בקופסה אטומה היטב כדי למנוע כניסת לחות.
מכינים קצפת מסקרפונה: שמים במיקסר עם בלון הקצפה את כל החומרים יחד ומקציפים כמה דקות לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.
מכינים רוטב פטל במיקרוגל: שמים בקערית שנכנסת למיקרוגל פטל וסוכר ומבשלים דקה וחצי. מוציאים ומערבבים. מוסיפים אינסטנט פודינג, פטל שלם ומיץ לימון, מערבבים ומבשלים במיקרוגל עוד 30-40 שניות. יש לקחת בחשבון שהרוטב ממשיך להסמיך כשהוא מתקרר. אם הרוטב שהתקרר סמיך מידי לטעמכם, דללו אותו במעט מים קרים עד לסמיכות הרצוייה. מקררים לטמפרטורת החדר לפני ששמים על הקינוח.
הרכבת הקינוח: את הקינוח הזה מרכיבים ממש כשרוצים לאכול ולא דקה לפני אחרת הטוויל מתרכך וזה פחות טעים. מניחים טוויל אחד על צלחת הגשה ומזלפים מהקצפת, מניחים עם כפית מהרוטב פטל. מכינים כך עוד שתי שכבות. מעל השכבה האחרונה מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.
הקינוח הזה יוצא כל כך טעים ומושלם שאתם תרצו לאמץ אותו כל השנה ולא רק בפסח.
האם אפשר להכין את הטוויל שקדים מראש ולהפיא בקופסה סגורה … ואז ביום האירוח רק להכין את הקרם ולחבר?
תודה
בוודאי
הי יהודית
מה אפשר לשים במקום קמח תפוחא? ( לימות השנה)
תודה רבה
יי אורטל, גם בימות השנה אפשר לשים קמח תפוחי אדמה 🙂
נראה סוף!!!
האם אפשר להמיר את הסוכר הלבן בחום?
תודה!
היי דינה,
לא ניסיתי שווה לנסות
שלמות טעימההה זה נראה מעולההה
אני חייבת להכיןן ♥️♥️