אחד המנהגים המרוקאים בפורים זה להכין ברקוקש, שזה פתיתים שמכינים בעבודת יד מסולת. בתור ילדה, אצלנו הבית התחלק לאלה שאהבו ברקוקש ואלה שאהבו פתיתים עם חלב 🙂 אני שייכת למחנה השני וככה זה עד היום. אז פתיתים עם חלב שמכינים ממש בכמה דקות ויוצא כל כך טעים ומסורת זו מסורת
אחד המנהגים המרוקאים בפורים זה הכנת ברקוקש, שזה למעשה פתיתים שמכינים בעבודת יד מסולת. אני מודה שאף פעם לא אהבתי ולא התחברתי לזה וגם היום אני מעדיפה קוסקוס חלבי ולא את הברקוקש.
לעומת זאת, פתיתים אני כן אוהבת ואפילו מאוד! בתור ילדים אמא שלי הייתה מכינה ברקוקש לאבא שלי ולנו פתיתים כי פחות אהבנו את המרקם של הברקוקש. גם אני עד היום מכינה לילדים שלי קוסקוס חלבישאנחנו אוכלים עם חמאה ולבן או שמנת חמוצה וזה טעים בטירוף.
פתיתים עם חלב וחמאה – מנהג פורימי מרוקאי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כנסו פה למתכון אחר שלי לפתיתים עם חלב שמוגש כמו קרם ברולה.
- את הפתיתים הכנתי עם חמאה חומה שזה למעשה חמאה שמחממים ממש כמה דקות עד שהיא מקבלת צבע חום. הצבע החום נוצר מקרמול של הסוכר שנמצא בחמאה והיא מקבלת טעם אגוזי עמוק שממש משדרג את הפתיתים. אם רוצים להכין עם חמאה רגילה אז פשוט מניחים בקלחת מהתחלה חמאה ופתיתים וממסים כמה דקות. ההמשך כמו במתכון.
מצרכים לשתי מנות
- 100 גרם חמאה
- 2 כוסות פתיתים עגולים
- חלב עד קצת מעל גובה הפתיתים + כוס
- קורט מלח
להגשה
- קוביית חמאה
- 1-2 כפות סוכר חום
אופן הכנה
מניחים בקלחת 100 גרם חמאה ומחממים אותה 1-2 דקות תוך ערבוב עד שהיא מתקרמלת ונעשית חומה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עם החמאה כמה דקות כך שהם יהיו ממש עטופים בחמאה.
מוזגים לסיר חלב כך שכל הפתיתים יכוסו ועוד 1 ס"מ מעליהם + 1 כוס חלב + מלח. מערבבים, מביאים את החלב לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז וממש מומלץ להניח מתחת לקלחת פלטה שתבודד מהחום הישיר. מכסים את הסיר ומבשלים כ – 20 דקות או עד שהפתיתים רכים. אם החלב מתאדה והפתיתים עדיין לא מוכנים, מוסיפים עוד קצת חלב וממשיכים לבשל. במהלך הבישול מערבבים כל כמה דקות את הפתיתים ובסוף הבישול צריך להישאר מעט חלב שלא נספג בפתיתים.
מגישים מייד לצלחות הגשה, מניחים קוביית חמאה ומפזרים סוכר חום.
בתאבון!
יצא טעייייםםםםםםםם
כייף לשמוע