רביולי ארטישוק עם שמן זית, עגבניות, זיתי קלמטה ובזיליקום. מנה של מסעדות שמכינים בקלי קלות בבית, מחומרים פשוטים וזמינים
כמה פעמים מתחשק לכם לאכול מנה שווה ממש כמו במסעדה בלי לצאת מהבית? כמי שעוסקת בקולינריה, זה קורה לי כמעט כל יום 🙂 זה לא שאני יכולה לצאת כל יום למסעדה כן…בכל זאת, זה ממש יקר ובכלל כל הכתבות על מה שקורה עם רמת ההיגיינה במסעדות לגמרי מוריד לי את החשק. אני מוצאת את עצמי מתחקרת את המלצרית על כל רכיב בארוחה כדי לוודא שלא מוחזר באיזושהי צורה (לא נעים אבל אין ברירה). בקיצור, יותר ויותר אנחנו מעדיפים לאכול בבית גם מאכלים שבעבר העדפנו לאכול במסעדות.
עקרונית זה לא קשה להכין פסטה או רביולי בבית, זה אפילו ממש קל. זה כן דורש מיומנות מסויימת, מכונת פסטה, קמח ייעודי, חשק וזמן כמובן. אם יש לכם את כל אלה בזמינות אז אין לכם בעייה אבלללל, גם אני שעוסקת כל היום באוכל והיום שלי סובב סביב המטבח, לא תמיד יש לי חשק וזמן להכין פסטה בבית, שלא לדבר על זה שאני טיפוס של חשקים פתאומיים. כשהייתי ילדה אמא שלי הייתה צוחקת עליי ואומרת שאני מתנהגת כמו אישה בהריון. תכל'ס אני מתנהגת אותו דבר גם כשאני בהריון וגם ברגיל 🙂 כל הזמן עוברים לי בראש כל מיני מאכלים וקינוחים שבא לי להכין ולאכול, זה לא נשלט בכלל! הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי בוהה ומדמיינת איזה מתכון חדש שבא לי להכין ונכנס לרשימות האינסופיות שלי שאני מקווה שאספיק להכין את כולם. כל דבר הכי לא קשור ברחוב יכול להיות עבורי השראה למתכון ואני בטוחה שכל מי שמתעסק באוכל יכול להבין אותי.
חג הטיגונים הוא אחד החגים שאני הכי אוהבת. כמויות השמן שזורמות אצלי במטבח בשבוע הזה הן לא הגיוניות בעליל, אבל, זה רק שבוע בשנה אז אני מרשה לעצמי להתפרע. ובכל זאת, אחרי כמה ימי טיגונים אני מרגישה שצריך קצת לנקות את הקיבה עם ארוחה בריאה ורגועה יותר. היום אני מארחת את המשפחה המורחבת ויש כמה מהם שמתנזרים מטיגונים (מפסידים!!) אז אני הולכת גם על מאכלים לא מטוגנים. יש מיליון דברים שאני צריכה להכין וכשאפשר, אני מקצרת תהליכים כי בכל זאת אני אדם אחד והמלאכה מרובה. בדיוק בימים עמוסים כאלה אני מחפשת מוצרים מוכנים אבל, באיכות מעולה.
חברת שטראוס יצאה בסדרה חדשה של רביולי גדולים (XL RAVIOLI), עם כמות מוגדלת של מלית שמכינים ב – 10 דקות כולל זמן הרתיחה של המים. במקביל לבישול הרביולי מכינים רוטב שגם הוא מוכן ב – 10 דקות והנה לכם ארוחה שלמה ומושלמת במקסימום רבע שעה. מה שאני אוהבת זה שהם ללא חומרים משמרים והם טריים וזמינים לכל חשק שלא יגיע ואם זה ממש חשוב לכם, אז הם גם פרווה. היום בערב גם הם יהיו על שולחן החג לכל המתנזרים למיניהם 🙂
הכנתי לכם סרטון של כל תהליך ההכנה כדי שתראו כמה זה קל ופשוט
את הרוטב מכינים מכמה מרכיבים פשוטים אבל הכי איכותיים כדי לקבל מקסימום טעם. מחממים שמן זית במחבת ומתחילים בהקפצת עגבניות שרי ושיני שום שלמות. אני אוהבת להשתמש בעגבניות שרי תמר, שבעיני הרבה יותר טעימות. כשהעגבניות מתחילות להתרכך מעט מוסיפים זיתים ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. את הרביולי מבשלים במקביל לפי הוראות היצרן ומעבירים מייד לרוטב. כלל אצבע: הרוטב תמיד יחכה לרביולי או לפסטה ולא להפך. מערבבים עוד דקה ומגישים מייד.
** במבחן הטעם הרביולי היה מעולה מייד אחרי ההכנה אבל אני חייבת לציין שגם אחרי שעה, כשהיה כבר קר עדיין היה טעים מאוד.
תראו כמה מילוי ארטישוק יש ברביולי. הפעם לא התקמצנו 🙂
הרביולים (יש מילה כזאת?) ממש גדולים ושקית אחת של 300 גרם מספיקה ל- 3-4 אנשים שאוהבים לאכול.
רביולי ארטישוק, שמן זית, עגבניות שרי וזיתי קלמטה
לפני שמתחילים
- את כל המנה לוקח להכין סה"כ כ -15 דקות, כך שאתם יכולים לתזמן כמעט בדיוק את זמן הארוחה.
- אפשר להכין את הרוטב מראש וכשרוצים לאכול מבשלים את הרביולי במים, מחממים את הרוטב ומעבירים אליו מייד את הרביולי המבושל.
- כלל אצבע חשוב: לעולם הרוטב הוא זה שיחכה לרביולי ולא להפך.
- הרביולי גדולים במיוחד ושקית אחת של 300 גרם מספיקה ל- 3-4 אנשים רעבים.
- המנה הזו מכילה מעט מאוד חומרים, כך שהם חייבם להיות ממש באיכות גבוהה כדי שתצא טעימה. תקנו שמן זית טעים ואיכותי, זיתי קלמטה מעולים ובזיליקום טרי.
מצרכים ל- 4 מנות
- 1 שקית רביולי ארטישוק של שטראוס (נמצא במקררים)
- 6 כוסות מים + כפית מלח לבישול הרביולי
- 300 גרם עגבניות שרי תמר (כ – 20 עגבניות)
- 2-3 שיני שום שלמות קלופות
- 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה יפה את בסיס המחבת
- 50 גרם זיתי קלמטה ללא חרצנים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים שמן זית במחבת רחבה.
מוסיפים עגבניות שלמות ושיני שום ומקפיצים יחד. מכסים את המחבת ונותנים לעגבניות להתבשל ולהתרכך כשמידי פעם מערבבים (בערך 10 דקות).
מוסיפים למחבת זיתים ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים עוד 3-4 דקות.
במקביל להכנת הרוטב: מרתיחים 6 כוסות מים + מלח בסיר בינוני.
מבשלים את הרביולי במים הרותחים 3-4 דקות ומעבירים מייד למחבת עם הרוטב. מערבבים יחד עם הרוטב עוד כדקה ומגישים מייד.
להגשה: מעבירים לצלחת הגשה רחבה, מקשטים עם בזיליקום טרי ומזלפים מעל הרביולי עוד מעט שמן זית.
לא מצאתי רביולי ארטישוק בסופר,
חושבת שילך עם רביולי בטטה או פטריות?
צריכה את המתכון ללא גבינה.
היי מעיין. בהחלט אפשר
מתכון סוף הדרך למרות הקושי בחממות את הרביולי ארטישוק המאמץ היה שווה
תודה שריתה. לא הבנתי קושי במה
עשית אותי רעבה כל הטעמים שאני אוהבת בצלחת אחת !! אני ממש אוהבת קיצורי דרך טעימים ומוצלחים אימצתי בחום !!