לא קונים יותר שניצל תירס תעשייתי כי זה הכי קל ופשוט להכין בבית וככה יודעים בדיוק מה מכניסים לגוף. אמנם יש כמה שלבים אבל זה שווה את המאמץ ואפשר להכין מראש כמות ולהקפיא, ממש כמו שניצל קנוי, רק פי אלף יותר טעים
בודדות הפעמים שקניתי לילדים כשהיו קטנים שניצלים מוכנים. למרות שתמיד עבדתי מחוץ לבית וזה לכאורה היה פתרון קל וכנראה גם טעים לילדים, לא התפתיתי לקנות את האוכל התעשייתי שמלא בחומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד אותיות שלא תמיד מבינים מה המשמעות שלהן, אבל טוב זה בטוח לא.
שניצל תירס היה אחד הדברים שהיו אוכלים בצהרונים ואהבו מאוד. ברור שיאהבו כי מכניסים באוכל המתועש מונוסודיום גלוטומט שגורם לילדים וגם למבוגרים להתמכר לטעם ולאכול עוד ועוד. אני לא קיצונית, מידי פעם זה בסדר, אבל ממש לא באופן קבוע כי אין כמו אוכל טרי.
אז אמנם אין לי כבר ילדים קטנים (רק בגיל:)) אבל הם עדיין אוהבים שאני מכינה הכל בבית ומפנקת. הכנתי שניצל תירס מתירס טרי שבישלתי, הוספתי תפוחי אדמה מבושלים, ביצה, קמח, קורנפלור ותבלינים. יצרתי צורה של שניצל תירס, אפיתי עד להתייצבות, טבלתי בביצה ופירורי לחם וקצת שומשום וטיגנתי עד להזהבה יפה. יצא שניצל עסיסי ביותר וטעים ובלי חומרים תעשייתיים.
זה כל כך פשוט להכנה שלא תצטרכו לקנות יותר שניצל תירס. תכינו כמות ותקפיאו ואז בכל פעם שמתחשק, פשוט מחממים בתנור והוא חוזר להיות כאילו עכשיו טוגן.
חייב קטשופ 🙂
שניצל תירס ביתי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אחרי שלב הטיגון אפשר להקפיא את השניצלים ולחמם בתנור ממש כמו שניצל קנוי.
- אפשר לאפות את השניצלים במקום לטגן.
- אפשר להכין את השניצלים גם עם תירס משימורים או תירס קפוא באותה כמות בדיוק.
מצרכים ל – 14-15 שניצלים במשקל 100 גרם
לשניצלים
- 3 קלחי תירס טרי (630 גרם)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים (400 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
לטיגון
- 2 ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח לביצים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כוסות פירורי לחם
- 2 כפיות קורנפלור
- 2 כפיות שומשום
- 1/4 כפית מלח לפירורים
- לטיגון: 1 כוס שמן צמחי
אופן הכנה
מכינים את השניצלים: מבשלים את קלחי התירס במים כ – 10-15 דקות. בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס ושמים בקערה.
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם רכים וקולפים אותם.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לקערת התירס.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עם הידיים דביקה מעט.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור במשקל של בערך 100 גרם ויוצרים צורה מאורכת של שניצל.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את השניצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
אופים כ – 10 דקות עד שהם יציבים.
מקררים כמה דקות ובינתיים מכינים את בלילת הביצים ופירורי הלחם לטיגון.
מכינים בלילת ביצים: שמים ביצים, שמן זית, מלח ופפריקה ומשקשקים את הביצים. שמים בצלחת אחרת את פירורי הלחם, הקורנפלור, השומשום והמלח ומערבבים.
טובלים את השניצל בבלילת הביצים ואז בפירורי הלחם.
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
אפשר להקפיא את השניצלים המוכנים ולחם בתנור ממש כמו שמחממים שניצל קנוי.
הי,
המתכון נראה ממש מוצלחחח!
האם אפשר להקפיא את השניצלים לפני הטיגון, כלומר לאחר האפיה (לפני הביצה והפירורי לחם) אני רוצה להוציא מהמקפיא לטבול בביצה ופירורי לחם ולטגן טרי.
תודה.
אפשר בהחלט
היי
אם משתמשים בתירס קפוא, צריך לבשל לפני כמו שכתוב במתכון לתירס טרי?
למזוג עליו מים רותחים לכמה דקות
היי, האם מותר להקפיא?
בוודאי
עם אני משתמשת התירס שימורים.קופסה אחת מספיקה
אותה כמות כמו במתכון
ואם זה תירס משימורים?
אותה כמות
נראה, כרגיל אצלך, מושלם! תודה! נראה לך שאפשר להחליף את התירס בירק אחר? או שהגזמתי 🙂 ?
תודהה אז זה לא יהיה שניצל תירס:) אפשר קוביות גזר רכות, אפונה ירוקה, עדשים מבושלות ועוד בסגנון הזה
האם יש תחליף לביצים יש לנו בכיתה ילד שאלרגי לביצים
הביצה קושרת את התערובת. תנסי בלי ותראי אם מתאחד. את יכולה גם להוסיף כף או שתיים טחינה במקום הביצה. אבל מן הסתם ישפיע על הטעם
אין לי קורנפלור, יצליח בלי? או שיש משהו להחליף
תודה על המתכון נשמע מעולה!!
תקני
מעולה!
מושלם. פשוט גאוני
הטריק של לגבש את זה באפיה ואז לטגן ….חלום
קודם כל הזמן נאבקתי בבלילה
תודה רבה לך
איזה כייף לשמוע
מתכון מושלם ! כל המשפחה נהנתה ולא נשאר פירור בצלחת…
איזה כייף לשמוע
תודההה
נראה מעולה!
אם בוחרים לאפות במקום לטגן האם אופים פעמיים? פעם להתייצבות ופעם עם הביצה והפירורים?
אכן כן
אם משתמשים בסנפורסט כמה תירס צריך?
אותה כמות
נראה מצויין אבל. כמה קמח כמה תפוחי אדמה המון קלוריות .
תגובה מיותרת!! לא מתאים אז לא מכינים ולא אוכלים
יום טוב
אפשר לוותר על הטיגון ולהמשיך לאפות בתנור?
כן וזה כתוב
הי,
תודה על המתכון!
שאלה קטנה אפשר להשתמש בתירס משימורים?
והם ניסת גם בלי טיגון ורק בתנור.
תודה!
בהחלט ולא ניסיתי אפוי אבל זה אפשרי
שלום
אפשר תירס סנפרוסט?
בהחלט