ריבה מעולה שאפשר לשים על פטה כבד וצנימונים…נשמרת הרבה זמן במקרר.
מצרכים
- 5-6 בצלים גדולים יבשים
- 1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
- להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
- להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
- שומרים במקרר. נשמרת אפילו שנה במקרר.
בס"ד
אפשרי להחליף את הסוכר בסילאן?
היי אלישבע.
לא. זה מרקם שונה