עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שיש בכל בית מרוקאי על בסיס קבוע. לא משנה מה מכינים, את העוגיות האלה תמיד אפשר למצוא בצנצנת או יותר נכון בקופסאות פלסטיק שמשמשות לאחסון עוגיות. כוס תה עם נענע, עוגיות מכונה לטבילה ואנחנו מסודרים.
עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שיש בכל בית מרוקאי על בסיס קבוע. לא משנה מה מכינים, את העוגיות האלה תמיד אפשר למצוא בצנצנת או יותר נכון בקופסאות פלסטיק שמשמשות לאחסון עוגיות. כוס תה עם נענע, עוגיות מכונה לטבילה ואנחנו מסודרים.
את המתכון לעוגיות הההורסות האלה קיבלתי מדודה של בעלי, דודה ז`נט מבאר שבע, לפני המון המון שנים. טעמתי אותן אצלה, מייד ביקשתי מתכון ומאז אני מכינה רק לפי המתכון שלה. למרות שראיתי אותו בכמה וכמה גרסאות – עם ביצים, בלי ביצים, עם שמן, בלי שמן וכו`, המתכון המנצח הזה מלווה אותי כבר שנים ואני לא מתכוונת להחליף אותו כי מתכון מנצח לא מחליפים. לפני שתשאלו, את המרגרינה במתכון הזה לא מומלץ להחליף בחמאה. יש משהו במרגרינה שנותן מרקם לעוגיות האלה שחמאה לא מצליחה לתת. כן טעמתי עם שמן וזה היה מצויין, אבל הרגל זה הרגל ואצלי בבית אני מכינה אותן ממש פעם בהרבה זמן אז זה לא נורא.
עוגיות מכונה מרוקאיות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את העוגיות מכינים עם מכונת בשר שעליה מרכיבים חלק שאיתו יוצרים את העוגיות. את החלק שמרכיבים על מכונת הבשר ליצירת העוגיות קונים כמעט בכל חנות פושטית של כלי מטבח ויש גם בחנויות של כלים חד פעמיים.
- את העוגיות האלה מכינים עם מחמאה ולא עם חמאה. עם חמאה הן יוצאות טעימות אבל פחות פריכות אז לשיקולכם.
- עוגיות אני מכינה עם קמח עוגיות שהוא קמח רך ודל בגלוטן שמתאים לעוגיות ובצקים פריכים שאנחנו לא רוצים שיתפתח בבצק הגלוטן. יש היום קמח עוגיות לכל מיני חברות וכמעט בכל סופר או חנויות אפייה.
- במידה ומשתמשים בקמח רגיל ולא קמח עוגיות, ייתכן שכמות הקמח תהיה מעט שונה. מה שחשוב זה שהבצק יהיה כמו פלסטלינה ולא דביק אבל גם לא יבש.
- בעיקרון אפשר מייד לאחר הכנת הבצק להכין עוגיות במכונה ולאפות, אבל, עדיף לתת לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה ואפשר אפילו כמה שעות כשהוא עטוף בניילון. בזמן הזה הבצק עובר מעין תהליך התפחה עם אבקת האפייה והעוגיות יוצאות הרבה יותר שמנמנות, יותר פריכות ויותר נמסות בכוס התה או הקפה.
- יוצאת כמות גדולה של עוגיות וכדי לשמור על הטריות שלהן אני שמה חלק בצנצנת על השייש ואת השאר מאחסנת במקפיא. זה נשמר אפילו חודשים (אם זה שורד:))
מצרכים להמון עוגיות
- 2 מחמאה רכה מאוד (400 גרם)
- ¼1 כוסות סוכר (300 גרם)
- קורט מלח
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות קוקוס (150 גרם)
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 1 כף גרידת תפוז
- כ – 900 גרם קמח עוגיות (ייתכן שעם קמח רגיל הכמות תהיה מעט שונה)
אופן הכנה
שמים בבקערה את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי עיבוד הבצק. לא מעבדים את הבצק יותר מידי אלא רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק. מקמחים קלות, מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של מינימום חצי שעה. מכינים עוגיות במכונת בשר עם מתקן מיוחד ליצירת עוגיות מכונה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 1 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו עד להזהבה – כ- 20-25 דקות.
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
כמה כמות לקמח לבן? קילו?
אין לי קמח עוגיות ומפחדת לטעות
תודה רבה
אותה כמות. פשוט קמח עוגיות דל בגלוטן והתוצאה פי כמה יותר מוצלחת. ממליצה לקנות. יש בכל סופר היום
עוגיות מעולות! הכנתי אותן. ומכיוון שלי אין מכונה לעוגיות, פשוט בכל פעם לקחתי חתיכת בצק והכנתי כמו עוגיות ביג'לה קטנטנות. זה יצא נפלא!!!
מעולה ובכל זאת עם המכונה זה מרקם אחר אז ממליצה לקנות
אין דברים כמוך! מתכון מעולה בטעם של פעם . תודה רבה
תודההה רבה כייף לשמוע
האם אפשרי לשים סוכרזית במקום סוכר? לסוכרתיים, כמובן.
תודה
את יכולה לשים "כמו סוכר"
היוש׳
רשמת שאפשר להחליף קוקוס בקמח . כמה קמח צריך במקום?
היי ליטל,
שימי קמח במקום קוקוס בחצי מכמות הקוקוס ותרגישי את הבצק. צריך להיות נוח ולא דביק
תודה רבה, הכנתי יצאו מוצלחים, לא כדאי להוסיף מעט מלח?
היי יוסי,
אם מוצלח אז למה להוסיף? 🙂 🙂
יהודית יקרה,אני מכינה המון ממתכונייך ןתמיד יוצא מושלם…
האם ניתן להמיר את המרגרינה במתכון הזה בשמן?ואם כן באיזו כמות?
תודה יל מתכונים מעולים שתמיד מצליחים?
היי אבישג, תודה רבה רבה. אני יודעת שיש מתכונים עם שמן אבל לא זה. אני לא מחליפה אותו באף מתכון והפעם גם חמאה לא תתאים פה.
האם ניסית להשתמש בחמאה או נטורינה?
היי מירי. עניתי לך בפייסבוק ואענה גם כאן בשביל אחרים…במקרה הזה אי אפשר לשים חמאה.
שלום רב,
האם אפשר להכין את העוגיות ללא מכונה?
היי ענת. לצערי לא
היי
כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן?
תודה מראש
זה עוגיות כך שאת יכולה להכין מראש ולשמור במקפיא אפילו כמה חודשים. מחוץ למקפיא נשמרות היטב שבועיים
שאלה במקום קוקוס מה איפשר
היי ליאור. את יכולה לשים במקום קוקוס שומשום או לוותר ולשים יותר קמח במקום הקוקוס
תודה. כייף לשמוע. המתכון הזה מלווה אותי המון המון שנים
יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם
יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם
האמת שבמתכון הזה אני מודדת כמו הסבתות עם כוס זכוכית רגילה. משהו כמו 200 גרם
שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?
שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?
במקרה הזה חמאה לא מוצלחת לצערי. המחמאה עושה הרבה יותר טוב לעוגיות האלה.
האם במקום מחמאה אפשר להשתמש בחמאה?
העוגיות אחי טעימות