זו פיצה שאני מכינה באופן קבוע – גם כשיש לי זמן. למה? כי היא יוצאת מעולה בכלום עבודה והחבר`ה מתים עליה. הם אומרים לי "תכיני רק את הפיצה המהירה הזאת". תוך 20 דקות יש פיצה. אני מכינה כמות של רוטב עגבניות שמשמש אותי גם לפיצות וגם לפסטות , מחלקת לקופסאות ומקפיאה. כך יש לי תמיד את כל החומרים זמינים ותוך 20 דקות יש פיצה עולמית עם טעם של תנור אבן בזכות האפייה בסיר גריל חשמלי.
הסוד של הבצק המהיר הוא ששמים מים חמימים ולא פושרים. כמובן שאפשר לאפות אותה גם בתנור רגיל וגם בתנור היא יוצאת מצויינת. הפטנט שלי לתנור זה לאפות על תבנית הפוכה. ככה מתקבל גם אפקט של תנור אבן. יש לי אבן שמוט – כשיש לי סבלנות לחמם אותה אז אני אופה גם עליה. הכל עניין של מוזה. אבל, ואבל גדול, הפיצה הכי שווה יוצאת ללא ספק בסיר גריל החשמלי שאותי באופן אישי הוא משמש כמעט לכל דבר אפשרי כולל דגים ובשר, ירקות ומאפים. אז בהנחה שתכינו מבעוד מועד את רוטב העגבניות ותדאגו שתהיה לכם במקפיא גבינה צהובה מגוררת, תוך 20 דקות בדיוק תהיה לכם פיצה. אפילו השליח של הפיצה הקנוייה מגיע רק אחרי 40 דקות מינימום. אז גם ביתי וגם יותר מהיר מהשליח. שווה לא?
חומרים לבצק – 5 פיצות בינוניות
- 1/2 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1/4 כוס שמן זית או קנולה
- 1 כפית שטוחה מלח
- כ – 2 כוסות מים חמימים (לא פושרים אלא חמימים)
הרוטב(הכמות פה גדולה ומיועדת גם להקפאה. אם לא רוצים הרבה אז לשים פחות עגבניות ורסק)
- 10 עגבניות גדולות רכות (או יותר אם רוצים הרבה רוטב)
- 2 שיני שום כתושות (או יותר אם אוהבים טעם חזק)
- 3 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 2 כפות סוכר (אמור לשבור את חמיצות העגבנייה. אם זה לא מספיק – לשים עוד ולטעום)
- מעט פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, זעתר.
תוספות
- גבינת מוצרלה מגוררת
- גבינת גלבוע מגוררת
- זיתים ירוקים / שחורים
- טונה
- תירס
- פטריות טריות
- אנטיפסטי
אופן הכנת הבצק
- לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב. להוסיף סוכר ושמן ולערבב. להתחיל ללוש ביד (או במיקסר) ולהוסיף בהדרגה את המים. להוסיף מלח וללוש 5 דקות. הבצק צריך להיות די דביק וגמיש. להניח את הבצק כשהוא מכוסה בניילון למנוחה של 10 דקות.
- בזמן שהבצק נח, להכין את הסיר גריל. את החלק התחתון לשים על הלהבה הבינונית של הגז ולהנמיך למינימום. את החלק העליון להכניס לחשמל שיתחמם.
- לקמח מעט את החלק התחתון.(חובה אחרת הבצק נדבק)
- לחלק את הבצק ל – 5 חלקים. לקמח מעט משטח עבודה ובעזרת הידיים לפתוח את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
- למרוח על הבצק את רוטב העגבניות ולהרים בזהירות לסיר.
- כשהבצק מונח בסיר לפזר מעל גבינה צהובה ומוצרלה ואם רוצים אז גם תוספות ולאפות בערך 2-3 דקות . להציץ ולבדוק שהפיצה כמעט מוכנה. בשלבי האפייה האחרונים להגביר את האש.
- זהו – מוכן!!
הכנת הרוטב
- לטחון במעבד מזון את העגבניות (עם הקליפה – לא מרגישים אותה בכלל).
- לשים בסיר רחב את העגבניות ולבשל על אש גבוהה לאידוי הנוזלים. מידי פעם לערבב.
- אחרי שרוב הנוזלים התאדו (לא כמו במטבוחה – זה רוטב ולכן צריך להיות יותר דליל), להוסיף שמן, מלח, סוכר, פלפל, שום כתוש ופפריקה. מבשלים תוך ערבוב עוד חצי שעה עד שכל התבלינים ייספגו בעגבניות.
- מסירים מהאש וקוצצים לתוך הרוטב עשבי תיבול טריים.
אני נשבעת שלכתוב את הפוסט הזה לקח לי הרבה יותר זמן מאשר להכין את הפיצה ולנקות אחר כך את המטבח.
איך מרימים את הבצק ממשטח העבודה לתחתית הסיר? מאד דביק.
את יכולה לקמח ולהיעזר בתחתית של תבנית טארט
הכנתי ויצא מושלם כמו בטאבון
הבצק יוצא נוזלי קרצתי עיגולים וקימחתי היטב
היי מיכל,
שמחה לשמוע
הבצק לא אמור להיות נוזלי כל כך
בצק נהדר. לא יכולנו להפסיק לאפות ולאכול. דביק מעט אבל עבודה עם קמח עוזרת מאוד.
תודהה איציק
עובדים עם ידיים רטובות
רק אהבהיר – אני עושה כמות כפולה מהכל וכרגע נראה שהבצק דביק מדי לעבודה
זה בסדר. אחרי לישה לתת לנוח ולעבוד עם קמח
זה לא יותר מדי מים? הבצק דביק מאד
היי. 220 מעלות….בערך 10-15 דקות אפייה.
היי. 220 מעלות….בערך 10-15 דקות אפייה.
היי, במידה ואני משתמשת בתנור, כמה זמן אפייה ועל כמה מעלות? תודה 🙂
לא. יש סיר גריל מאלומיניום
שלום יהודית. האם הפיצה נאפתה בסיר הגריל מזכוכית? תודה