אורז חגיגי עם שקדים ופטריות. אני אוהבת להכין אורז עם כל מיני תוספות. בכל פעם זו תהיה תוספת אחרת וכבר יש לי לא מעט מתכוני אורז עם תוספות
אורז שאני מכינה גם כדי לגוון את האורז של ארוחות ערב שישי וגם בחגים. חורצ'ק ונוביק שלי מתים על אורז וכשאני מכינה אז אני מכינה בדרך כלל קילו אורז שהם אוכלים כל השישי ושבת. בדרך כלל אני שמה שקדים מולבנים. הפעם לא היו לי ושמתי רגילים שדווקא היו לנו הרבה יותר טעימים. הקראנצ'יות הוסיפה מאוד לטעם.
אורז חגיגי עם שקדים ופטריות
חומרים ל- 4-5
- 2 כוסות אורז יסמין (אני משתמשת רק בסוגת)
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1/4 כוס שמן זית
- 8 פטריות שמפיניון פרוסות
- חופן שקדים (אפשר לשים מולבנים)
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- לחמם שמן זית בסיר רחב. לטגן את הבצל על אש קטנה עד להזהבה.
- להוסיף לסיר את השקדים ולטגן כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהשקדים נקלים מעט.
- להוסיף פטריות חתוכות לפרוסות ולטגן 3 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
- להוסיף אורז ולטגן 2 דקות.
- לתבל את האורז במלח, פלפל שחור ובהרט.
- להוסיף מים רותחים ולערבב את האורז. לטעום את המים – המים צריכים להיות מלוחים מהרגיל.
- להנמיך את האש למינימום ולכסות את הסיר עם מכסה שהלבשנו עליו מגבת מטבח נקייה (וללא ריח של מרכך כביסה :)).
- לבשל 20-30 דקות. להציץ בסיר ולבדוק שהמים התאדו והאורז נראה מוכן ועסיסי.
- לכבות את הגז ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.
- אחרי 10 דקות להפוך את האורז עם מזלג ולסגור את הסיר.
עוד אחת קטנה לסיום
- אפשר לוותר על כל התוספות ולהכין אורז לבן אחד אחד. לטגן את האורז, לתבל רק במלח ולהוסיף 5-6 עלי דפנה, כל השאר נשאר אותו דבר.
לאוהבי אורז ולילדים במיוחד שדרוג: כשהאורז כבר מוכן ליצור גומה באמצע, לשפוך לתוכה ביצה לבזוג מעט מלח לערבב וליצור חביתה, לערבב עם האורז .