חורצ'ק שלי מטורף על אורז. בכל וריאציה אפשרית. בדרך כלל הוא מעדיף את האורז הלבן הרגיל, ליד האורז תמיד תמיד מעדיף שניצל. לאחרונה נמאס לו מהאורז הרגיל וביקש ממני להתפרע עם האורז. אז כבר הכנתי לו כמה סוגים שונים של אורז, כמו למשל: אורז עם בשר טחון בנגיעות שומן כבש או אורז חגיגי עם שקדים וצימוקים, או אורז עם שקדים ופטריות או אושפלאו שזה תבשיל בוכרי מטריף של אורז עם ירקות ובשר. הפעם הכנתי אורז שונה ממה שאני רגילה להכין.
בדרך כלל אני מטגנת בצל ומשם ממשיכה עם התוספות. הפעם החלטתי לשנות כיוון ובמקום בצל שמתי שום. שילבתי באורז גם קישוא, גזר ופטריות טריות שממש שדרגו את הטעם וגם משחק של צבעים עדין. כדי לחזק עוד יותר את הטעמים אני מבשלת עם האורז חתיכה קטנה של שומן עוף (שאני מוציאה מהירכיים של העוף)שמקפיץ את האורז בכמה רמות למעלה.
אורז עם ירקות בתיבול שום
מצרכים
- 2 כוסות אורז יסמין
- 1/4 כוס שמן זית (כמות שתכסה את בסיס הסיר)
- חתיכת שומן עוף (לא חובה)
- 2 גזרים בינוניים או אחד גדול
- 1 קישוא גדול
- 8 פטריות שמפיניון
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- 3 ורבע כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- לחמם שמן זית ושומן עוף בסיר רחב, להוסיף את האורז ולטגן דקה.
- לקלוף את הגזר. בקולפן ג'וליינים או בסכין חדה לפרוס לרצועות דקיקות, את הקישוא לקלוף בקולפן ג'וליינים לרצועות דקיקות (אין צורך לקלוף מהקליפה החיצונית), לחתוך את הפטריות לקוביות.
- להוסיף את כל הירקות שחתכנו והשום הכתוש לסיר עם האורז ולאדות תוך ערבוב 5-6 דקות.
- להמליח ולערבב.
- להוסיף מים רותחים ולערבב. לטעום את המים – הם צריכים להיות קצת יותר מלוחים מהרגיל.
- להניח את הסיר על האש הכי נמוכה וגם אותה להנמיך למינימום.
- לכסות את הסיר עם מכסה שעטוף במגבת מטבח נקייה (ימנע בריחת אדים) ולבשל 20-30 דקות.
- לפתוח את הסיר ולבדוק שהאורז נראה מוכן. לסגור ולהמתין 10 דקות.
- לפתוח את הסיר ו"להפוך" את האורז עם מזלג.
- לסגור עד להגשה.
שבת שלום, האורז יצא מושלם!!! תודה רבה על מתכון מושלם!
באהבה רבה לימור
שבת שלום