אורז שיוצא כל כך רך ועסיסי בזכות הירקות שמתבשלים יחד איתו. הוא מתאים כתוספת אבל גם כארוחה טבעונית או צמחונית בפני עצמה
אורז זו התוספת האולטימטיבית כמעט בכל ארוחה אצלנו בבית. כשאני רוצה לגוון אני משחקת עם הטעמים והתוספות ואז זה אפילו הופך להיות ממש ארוחה שלמה צמחונית או טבעונית או כתוספת לחזה עוף או פרגיות שאני מכינה ליד. האורז יוצא מאוד עסיסי ורך בזכות הירקות שמתבשלים יחד איתו.
אורז עם כרוב, ברוקולי, אפונה וגזר
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב באורז כל סוג של ירק שאתם אוהבים אבל אל תוותרו על הכרוב כי הוא משדרג את האורז בכמה רמות למעלה.
מצרכים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1/4 כרוב לבן (250 גרם)
- 200 גרם ברוקולי קפוא
- 200 גרם אפונה וגזר קפואים (כ – 2 כוסות)
- 2 שיני שום
- 1 כוס אורז יסמין + 2 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
פורסים את הבצל והכרוב לרצועות דקות. מחממים שמן זית בסיר נונסטיק ומטגנים את הבצל והכרוב יחד עד שהכרוב מאבד נפח. מידי פעם מערבבים. מוסיפים לסיר את הברוקולי והאפונה והגזר, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות ומידי פעם מערבבים. מזיזים את הירקות הצידה ומפנים חצי סיר לאורז. מוסיפים את האורז ו – 2 כפות שמן זית ומערבבים רק את האורז. כשהאורז מעט מטוגן מערבבים עם כל שאר הירקות ומוסיפים את המלח, הפלפל והמים הרותחים. מערבבים וטועמים את המים, הם אמורים להיות מלוחים מהרגיל. מכסים את הסיר עם מגבת נייר חזקה או מטלית מטבח ללא ריח של מרכך ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה להכי קטנה שיש ומבשלים את האורז כ – 35-40 דקות או עד שכל המים נספגים והאורז מוכן. כשהאורז מוכן, מערבבים בעדינות עם מזלג וסוגרים שוב את הסיר ל – 5-10 דקות לפני שמוזגים.
בתאבון!
תודה
יופי של מתכון
אני זורק בפנים שתי קופסאות טונה ויש לי גם חלבון
ארוחה מלאה ממש
מי שאיננו צמחוני: קוביות חזה עוף
קצת שבבבי צ'ילי יקפיצו את המנה גם כן
בתאבון
לגמרי אפשר לגוון ולשדרגתודה רבה