גולש זו מנה שמתאימה לימים קרים וחורפיים, אבל אנחנו אוהבים לאכול אותה כל השנה. מנה קלה להכנה יחסית, שכייף לאכול באמצע השבוע כארוחת צהריים


מנה שאני מכינה באמצע שבוע ולפעמים בשישי בצהריים. היא יחסית קלה מאוד להכנה ובניגוד למאכלים אחרים שאני לא אוהבת להכין יום מראש, זו דווקא משתבחת. אפשר להכין עם כל סוג בשר שאוהבים, כזה שמתאים לבישול ארוך. הפעם קניתי מהקצב בשר מספר 4 שהוא ללא שומן אבל רך וטעים מאוד. הבשר מתבשל לו במשך שעות על הגז בתוך רוטב עגבניות עד שהוא מסמיך והבשר רך כמו חמאה. מגישים עם אורז לבן אחד אחד.

גולש בשר עם אורז אחד אחד
חומרים לכמות של 4-5 מנות
לגולש
- 1.5 ק"ג בשר טרי מספר 4 חתוך לקוביות
- 1 מקל קינמון
- 3-4 עלי דפנה
- 5-6 גרגרי פלפל אנגלי שלם
- מים לבישול הבשר
- 1/4 כוס שמן זית לריכוך הבשר+1/4 כוס שמן זית לתבשיל
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- 1 מח עצם
- 5 שיני שום קלופות
- 3 גזרים קלופים וחתוכים למקלות בעובי 1 ס"מ.
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות של חברה מצויינת (אני משתמשת רק ב – muti)
- 4-5 עלי דפנה
- 1 מקל קינמון
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 3 כוסות מים רותחים/ ציר בשר
לאורז אחד אחד
- 2 כוסות אורז יסמין
- 1/3 כוס שמן (כך שיכסה את תחתית הסיר היטב)
- 1 כף מלח
- 4-5 עלי דפנה
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מבשלים את הבשר עד רכות: מחממים שמן זית בסיר גדול ועמוק. מניחים את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים היטב, הופכים וצורבים מכל הכיוונים. בכל פעם מניחים רק שכבה אחת של בשר וכשהבשר צרוב מוציאים לצלחת וצורבים עוד נגלה. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל קוביות הבשר. כשכל הבשר צרוב היטב, מחזירים את כל הקוביות חזרה לסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את הבשר, מוסיפים מקלות קינמון, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומבשלים את הבשר כשעתיים – שלוש עד שהוא רך לחלוטין. מוציאים את הבשר לצלחת, מסננים את ציר הבשר ושומרים אותו להמשך הבישול.
מכינים את התבשיל: פורסים את הבצל לפרוסות דקות, מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מניחים בסיר את מח העצם והבצל ומטגנים כמה דקות עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום והגזר ומטגנים כ -10 דקות עד שהם מתחילים להתרכך, מידי פעם מערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עלי דפנה, מקל קינמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור ומטגנים עוד כ – 10 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר המבושלות והמים/ציר הבשר, מבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב מסמיך והתבשיל נראה מוכן.
מכינים אורז אחד אחד: מחממים שמן בסיר שמתאים לבישול אורז. מטגנים כמה דקות את האורז יחד עם עלי הדפנה עד שכל הגרגרים עטופים בשמן. ממליחים ומוסיפים מים רותחים. מערבבים היטב, טועמים את המים – הם צריכים להיות מעט יותר מלוחים מהרגיל כיוון שכל המלח נספג באורז. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה שיש על הגז ואני אפילו מניחה פלטה מבודדת כדי להרחיק עוד יותר את הסיר מהאש הישירה. מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות. פותחים את הסיר כדי לוודא שהאורז מוכן וכל המים התאדו וסוגרים שוב ל – 10 דקות. פותחים את הסיר והופכים את האורז עם מזלג כדי לקבל אורז אחד אחד.
מגישים את הגולש עם האורז ליד.
בתאבון!
אנסה את השיטה שלך!! אני תמיד משתמשת לגולש במספר 4 ובפעם הראשונה פוגשת מתכונאית שממליצה על נתח זה. מפוספס בגדול.
נתח מעולה לגולש