את המג'דרה הזו אני מכינה עם מרכיב (לא סודי) שמשדרג משמעותית את הטעם והמרקם של האורז. הוא נשאר עסיסי וטעים גם אחרי ששהה במקרר

לא נעים לי להודות אבל לראשונה טעמתי מג'דרה אולי לפני 6-7 שנים (כן!) ודווקא במסעדה שהגישה את זה כמעין תוספת חינמית לשולחן, אחרת לא נראה לי שהייתי מזמינה את זה ויש מצב שעד היום לא הייתי טועמת את הדבר הנפלא הזה. בבית, בתור ילדים, אורז לא היה מסוג המאכלים שאמא שלי הכינה בתדירות גבוהה. אמא שלי הכינה לרוב אורז בסמטי צהוב או לבן, בחגים הלבן לווה בשקדים וצימוקים אבל זהו….אלו סוגי האורז שגדלתי עליהם ואולי זו הסיבה שאני לא מטורפת על אורז, כלומר, אני אוהבת אבל יכולה לחיות בלעדיו בלי שום בעייה.
הילדים שלי לעומת זאת, מאוד אוהבים אורז וחורצ'ק מטורף על אורז ואוהב אותו מגוון עם כל מיני תוספות. אני, בניגוד לאמא שלי כן הכנתי אורז בבית כתוספת כמעט לכל תבשיל שהכנתי וכנראה זו הסיבה שהילדים שלי כן אוהבים אורז וחייבים אותו ברוב הארוחות. לרוב, או למעשה כמעט תמיד אני משתמשת באורז "יסמין" שיוצא מאוד עסיסי ושמנמן ובחמין אני שמה אורז בסמטי שהבישול הארוך עושה לו טוב ומשאיר אותו אחד אחד.
את המג'דרה אני מכינה עם תוספת מיוחדת שנותנת לה טעם מדהים ומשדרגת אותה כמה רמות למעלה. אני מטגנת יחד עם הבצל, שגם הוא הסיבה לטעם המופלא של המג'דרה קצת שומן טלה, כמות ממש קטנה שמשמשת כמעין תבלין וגם מעניקה עסיסיות גדולה יותר לאורז.

אורז עם עדשים -מג'דרה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- מייד כשמגיע החורף, אני קונה את כל סוגי הקטניות, משרה במים רותחים לילה ולמחרת מחלקת לשקיות ומקפיאה. כך יש לי כל החורף בספונטניות איזה קטניות שאני רוצה ללא הגבלה.
- את האורז אני מבשלת או בתנור על רשת או על הגז עם פלטה מבודדת כך שהחום של האש לא מגיע ישירות לסיר אלא האורז מתבשל יותר מהאדים של עצמו. את הפלטה המבודדת אפשר לקנות בכל חנות של כלים חד פעמיים או כלי בית ב – 10 שקלים בלבד.
מצרכים לסיר גדול
- 2 כוסות אורז יסמין
- 3 כוסות עדשים חומות
- שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 2 בצלים גדולים
- 2 כפות שומן טלה טחון
- 2 כפיות גדושות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
משרים את העדשים לפחות שעתיים במים רותחים (אפשר להכין יום לפני). מסננים את המים ומניחים בצד עד לשימוש.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
מחממים בסיר רחב שמן זית ומטגנים את הבצל ושומן הטלה על אש נמוכה עד להזהבה. זה לוקח כחצי שעה ומידי פעם מערבבים ונזהרים שלא לשרוף את הבצל.
כשהבצל מקבל צבע זהוב עמוק מוסיפים את העדשים ומטגנים על אש קטנה תוך ערבוב מידי פעם עד שהעדשים רכים.
מוסיפים את האורז והתבלינים, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים לסיר את המים הרותחים ומערבבים. בשלב הזה טועמים את המים, הם צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל.
מניחים על הסיר נייר אפייה ומכסה, מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז ומבשלים 20-30 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
פותחים את הסיר והופכים את האורז עם מזלג.
היי יהודית, תודה על המתכונים!
האם כדאי להשרות את העדשים במים פושרים יום לפני, ולהחליף מים כמה פעמים, או במים רותחים?
המלצה: להוסיף על המג'דרה בצל מטוגן זהוב נוטף שמן.. ממש משדרג
היי קורין. רק להשרות לפחות שעתיים ולשטוף היטב. אין צורך להחליף מים
שלום רב
מה אפשר לשים במקום שומן כבש
מצטערת לא אוהבים אצלי,
תודה
היי מלי. את יכולה לוותר עליו