מנה של קארי ירוק שאני בדרך כלל מזמינה במסעדות אסיאתיות אבללללל זה כל כך פשוט וקל להכין בבית והיא יוצאת כל כך טעימה שיש לי חשש שלא ארצה יותר להזמין במסעדות 🙂
זה כל כך פשוט להכנה בבית שבאמת אין סיבה להזמין רק כשיוצאים למסעדה. אז נכון שזה הכי כייף לאכול אוכל שמישהו הכין עבורך ויש את האווירה והשרות של המסעדה אבל, אם ממש מתחשק לנו את הטעמים האהובים בבית, אז תדעו שזה הכי קל לנכנה ויוצא ממש ממש טעים וגם, אתם שולטים בכמות הסוכר והחריפות של המנה. כל מה שצריך זה מחית קארי טובה ואיכותית, קרם קוקוס ממש טעים ואיכותי כי הם הטעם הבסיסי של המנה. לזה תוסיפו את כל הטעמים התאילנדים שכל כך אהובים עלינו וזהו! באמת שתוך כמה דקות יש לנו מנה שלמה ומושלמת. תכינו ליד אורז טעים וזהו!
תבשיל קארי ירוק עם ירקות ופרגיות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר להכין את התבשיל גם עם חזה עוף או טופו/בשר לבישול קצר כמו שייטל.
- עלי קפיר ליים ניתן להשיג טריים או מיובשים. הם נותנים לנו את הטעמים התאילנדים שאנחנו הכי אוהבים. היבשים מחזיקים נצח.
- לרוטב דגים יש ריח נוראי כשהוא בבקבוק אבללל ברגע ששמים בתבשילים או בסלטים הריח נעלם ונשאר טעם אוממי מטריף שאנחנו כל כך אוהבים. אז נא לא לשלול לפני שטועמים אותו בתוך תבשיל או סלט.
מצרכים
- 3 כפות שמן חמניות
- 400 גרם פרגיות
- 3 כפות מחית קארי ירוק (השתמשתי בקארי של "אסיה")
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 2 כפות סוכר דקלים/סוכר חום בהיר
- 2 כפות רוטב דגים
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 15 עגבניות שרי חצויות
- 1 צ'ילי אדום
- 2 גבעולי למון גראס
- 10 עלי קפיר ליים
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
- 1/2 צרור כוסברה
לאורז
- 1 כוס אורז עגול לסושי
- 2 כפות שמן חמניות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את התבשיל: חותכים את הפרגית לקוביות בגודל 3*3 ס"מ. חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 10 ס"מ, חוצים את העבניות לחצי, פורסים דק את הצ'ילי וקוצצים את הלמון גראס. מחממים במחבת עמוקה ורחבה שמן וצורבים את הפרגיות כמה דקות עד שהן זהובות וכמעט מוכנות. מוציאים אותן לכלי ובאותה מחבת שמים את מחית הקארי ומערבבים קצת כדי לפתוח לה את הטעמים. מוסיפים את הקרם קוקוס ומערבבים לרוטב חלק. מוסיפים גם סוכר ורוטב דגים ומערבבים. מוסיפים בצל ירוק, עגבניות, צ'ילי, למון גראס, עלי קפיר ליים ומערבבים. מבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים למחבת את הפרגיות ומגררים את הג'ינג'ר. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות כך שהרוטב מתחיל להסמיך. לקראת הסוף מוסיפים כוסברה טרייה, מערבבים דקה ומכסים את המחבת ל- 2 דקות.
מכינים אורז: מחממים את השמן ומטגנים כמה דקות את האורז. מתבלים במלח וסוכר, מוסיפים מים רותחים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה שיש לנו בגז ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים עם מזלג, מכסים את הסיר מבשלים עוד 5-7 דקות ומכבים את הגז.
מגישים: מקררים מעט את האורז ובעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל פינג פונג. מניחים מהתבשיל בצלחת של מרק ומניחים עליו כמה כדורי אורז.
בתאבון!
לא רואה במתכון שהשתמשת בעלי קפיר שהיו במצרכים.
בבקשה להוסיף למתכון.
תודה רבה:-)
תוקן. תודה על העירנות