בית לזית – חטיפי גבינת שמנת ממולאים בזיתים וגם בטונה. חטיפים קטנים וטעימים במיוחד שמקבלים מרקם מיוחד בזכות גבינה שיש בבצק
למי יש חשק וכוח לעמוד שעות במטבח כדי להכין ארוחת ערב?? נכון! לאף אחד. חם לייי וגם עם המזגן אני נוזלת כולי כשאני רק מנסה לבשל משהו. אז כמה שפחות לעמוד במטבח וכמה שפחות להתעסק בבישולים ארוכים. אבל בכל זאת יש פה כמה מורעבים שרוצים לאכול….אז לאחרונה המתכונים הם כאלה של גג 5 דקות עבודה ועוד זמן אפייה כשאני רחוק רחוק מהתנור, הטיימר יצלצל כשזה יהיה מוכן וכולם יהיו שמחים, מאושרים ובעיקר שבעים. היום הכנתי בצק פריך עם גבינת שמנת. את הבצק חילקתי לעיגולים קטנטנים בגודל מעט קטן יותר מכדור פינג פונג ומילאתי בזיתים ירוקים וגם בטונה.
הגבינה שבבצק מעשירה אותו מאוד ויותר מכך, אם שמים אותו שעה במקרר, אז אחרי האפייה המאפה מקבל מרקם קראנצ'י, ממש כמו בצק עלים, רק פריך.
בית לזית – חטיפי גבינת שמנת ממולאים בזיתים וגם בטונה
מצרכים לכ- 50 חטיפי גבינה בגודל כדור פינג פונג
- 100 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות
- 100 גרם חמאה רגילה חתוכה לקוביות
- 3 כוסות קמח רגיל (כוס מדידה)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 גביע גבינת שמנת
- 2 כפות שמן זית
- קופסת זיתים ירוקים פרוסים (אלו של הפיצה) סחוטים היטב מנוזלים.
- 1 קופסת שימורים קטנה של טונה בשמן סחוטה מנוזלים.
- חלבון ביצה
- שומשום (רצוי קלוי)
- לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את שני סוגי החמאה, הקמח ואבקת האפייה ולערבל 2 דקות לקבלת תערובת פירורית.
- להוסיף גבינת שמנת ושמן זית ולערבל כחצי דקה רק עד שהחומרים מתאחדים (לא לעבד יותר מידי – זה פוגע במרקם הבצק).
- להוציא מהקערה ולאחד את הבצק עם הידיים (לא ללוש, רק לאחד). לעטוף בניילון נצמד ולשים שעה במקרר (עקרונית אפשר לעבוד מייד עם הבצק אבל השהייה במקרר מעניקה לו מרקם מיוחד).
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- לחתוך חתיכת בצק בגודל מעט קטן יותר מכדור פינג פונג, לכדרר עם הידיים ולשטח אותו.
- למלא חצי מכמות הבצק בזיתים וחצי בטונה ולסגור לכדור.
- לטבול את הכדורים בחלבון ושומשום ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של 3 ס"מ.
- לאפות 20-25 דקות עד שהמאפים זהובים.
- אפשר לשים רק חמאה רגילה במקום המלוחה ולהוסיף כפית מלח לבצק.
- אפשר למלא בכל מלית שאוהבים כמו: תירס, בטטה, פטריות, גבינה צהובה ועוד.
לגמרי מעולים. תודה אהובה
לגמרי מעולים. תודה אהובה
כמו שכתבתי לך בפייסבוק, אין לי בעיה לאפות בקיץ, כי נורא קר אצלי במטבח
אבללללללללללל – מאד אוהבים אצלי חטיפוני גבינה כאלה, והם גם מעולים לכל אירוח
בא לי עכשיו איזה כדור במילוי זיתים או טונה מעלףףף מוכשרת