לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי טעימות במיוחד ומתאימות גם לילדים סרבני אכילת ירקות. הברוקולי לא מורגש כלל בלחמניות היפהפיות האלה שבמקרה גם מאוד מזינות
תאמינו או לא אבל את הברוקולי גיליתי רק לפני כמה שנים בודדות. כאחת שגדלה בבית מרוקאי, ברוקולי ממש לא היה חלק מהירקות שנכנסו אלינו הביתה ונכנסו מלאאאא ירקות.
במשך שניםםם ראיתי אותו בסופר והתעלמתי ממנו, ממש לא התייחסתי אליו כאל אחד שאני מוכנה או רוצה להכניס הביתה ואני אחת שמטורפת על ירקות. עד ש… לפני כמה שנים, הילד המהמם שלי עבר לגור עם חברים מהחלק המערבי של העולם וגילה את הברוקולי. אני זוכרת שבא יום אחד הביתה ואמר לי: "אמא, את חייבת להכין לי ברוקולי, אני מת על זה". ואני, שכמובן נענית לכל בקשה מהסוג הזה בשמחה ובששון, הלכתי למחרת, קניתי כמה שקיות ברוקולי והכנתי לו באותו שבוע כל יום תבשיל אחר עם ברוקולי: פשטידת ברוקולי, ברוקולי עם פטריות ושעועית ירוקה, אורז עם ברוקולי ושעועית ירוקה ועוד כמה וכמה מאכלים שלא הספקתי לצלם ו ה ת א ה ב ת י !!! כן, היום אני מטורפת על ברוקולי בכל צורה ומרקם ויש לי אותו במקפיא קבוע.
לפני כמה חודשים סנפרוסט יצאה עם מארז חדש וגאוני בעיני שאני עושה בו מאז שימוש קבוע, של פתיתי כרובית ופתיתי ברוקולי. למעשה, זו אריזה עם ברוקולי וכרובית קצוצים דק דק, קפואים שמתאימים לשימוש מיידי.
הכנתי עם הפתיתים האלו כבר פסטה ברוטב שמנת וברוקולי שהפכה להצלחה ומאז אני מכינה כך קבוע. במקום לקנות ברוקולי טרי, לבשל במים ורק אז להשתמש בו, אני קונה ברוקולי קפוא או פתיתי ברוקולי ואיתם אני מכינה כל תבשיל שאני משלבת בו ברוקולי. חיסכון משמעותי בזמן ולאחרונה ראיתי בתכנית "חיסכון" שהערכים התזונתיים לא נפגעים שזה בכלל מעולה.
הפעם הכנתי בשיתוף תנובה לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי. אני חייבת לציין שאמנם הפוסט הזה הוא תולדה של שיתוף פעולה אבל, מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני קונה ומשתמשת רק בסנפרוסט כי הירקות שלהם באמת הכי טובים ולפעמים יותר מוצלחים מהטרי (כן, אל תרימו גבה). לדוגמא – שנים טרחתי לשלוח את הבעלול לקנות פולים טריים מהשוק, לקלוף ולהקפיא. היום אני לא טורחת בכלל כי הפולים הקפואים טעימים יותר מהטריים לטעמי, כך שאין טעם לעבוד קשה. כך גם לבבות ארטישוק, שעועית ירוקה עדינה, אפונה עדינה .
לחמניות/מאפינס גבינה, זיתים וברוקולי
לפני שמתחילים
- אני הכנתי עם גבינות שהיו לי במקרר. אין בעייה לשים איזה גבינות שאוהבים או שאריות גבינות שיש בבית. מומלץ רק לשמור על היחס בין הגבינות לקמח על מנת שהלחמניות ייצאו עסיסיות וגבינתיות ולא דחוסות מידי.
- זו דרך נהדרת להכניס ירק מאוד מאוד בריא לארוחת ערב של ילדים שנרתעים מאכילת ירקות. פתיתי הברוקולי לא מורגשים והלחמניות טעימות ביותר והילדים הקטנים של השכנה טרפו אותן.
- אם מכינים לילדים, משמיטים את הגרעינים. אני הכנתי חצי כמות עם גרעינים וחצי בלי.
- הלחמניות נשארות טריות גם יום למחרת. אפשר להקפיא עד חודש.
מצרכים לכמות של 35 תבניות מאפינס
- 1 שקית פתיתי ברוקולי של סנפרוסט
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס זיתים ירוקים
- 1 קוטג' 5% (250 גרם)
- 150 גרם גבינת פטה
- 100 גרם גבינת שמנת (אני מכינה לבד בבית)
- 100 גרם גבינה צהובה
- 1/4 כוס שמן זית
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1.5 כוסות קמח רגיל/כוסמין
- 1 שקית אבקת אפייה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 50 גרם תערובת גרעינים לא קלויים
אופן הכנה
- שמים את הברוקולי במסננת צפופה ושוטפים תחת ברז מים עד שהפתיתים מופשרים. מסננים היטב ומייבשים עם מגבת מטבח.
- שמים בקערה גדולה את כל החומרים לפי סדר כתיבתם ומערבבים היטב עם כף. מעבירים את התערובת לשקית זילוף שתקל מאוד על המזיגה לתבניות.
- משמנים היטב תבניות מאפינס בשמן זית.
- מזלפים מהתערובת לתבניות – ממלאים את התבניות כמעט עד הסוף.
- מפזרים גרעינים מעל הלחמניות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הלחמניות 30-40 דקות עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.
- מצננים היטב ומגישים. מומלץ להגיש עם סלט ירקות או ירקות חתוכים גס.
אפשר להחליף את הקמח כוסמין לקמח כוסמת או קמח אחר ללא גלוטן ,ולגבי הפסללוז איזה קמח ללא גלוטן עדיף תודה רבה את מקסימה ??
היי סימון. את יכולה להחליף בקמח "כרגיל" שהוא מעולה וללא גלוטן. אני תמיד משתמשת בקמח כרגיל כתחליף ללא גלוטן. תודה רבה יקירה
הי,הכנתי את המאפינס הטעימים,יצא מוצלח מאוד,הורדתי את כמות החמאה ל 50 גרם והחלפתי חצי כוס קמח ב פולנטה והשאר כוסמין, יצא מושלם.
היי ענת… מהמם. נשמע בריא יותר. אני אשמח לקבל תמונה אם צילמת