מלבי שוקולד ושקדים מקורמלים (טבעוני)- מכינים בחמש דקות בדיוק, מקררים לילה במקרר ולמחרת יש לנו קינוח טעים בטירוף, טבעוני שמתאים לאחרי ארוחה בשרית
לא נתקלתי בהרבה אנשים שלא אוהבים מלבי ובצדק! המרקם הפודינגי העדין שלו בשילוב עם מי ורדים זה אחד הקינוחים הקיציים הכי קלים להכנה, הכי מרעננים והכי טעימים. נכון שצריך תכנון מוקדם, כי בכל זאת הוא חייב להתקרר כמה שעות טובות במקרר אבל זה לוקח בדיוק 5 דקות להכין אותו והוא טעים גם כשהוא חם (מלבי חם זה בעצם סחלב). בירור קצר בויקי של פדיה ? הראה לי כי בזמנו, בטורקיה של ימי הביניים, הכינו את הקינוח הזה עם פקעות של סחלבים מיובשות ואכלו אותו חם ומלבי זה בעצם סחלב קר.
בדרך כלל אני מכינה את המלבי מחלב פרה רגיל. יש גם גרסאות של חלב ושמנת מתוקה שזה עשיר יותר. מה שמייצב את הסחלב זה הקורנפלור ויש כאלה ששמים ג'לטין. מי ורדים זה כל הטעם של המלבי למרות שלטעמי מלבי עם רוטב תותים זה הרבה יותר טעים אבל המלבי הזה עם השוקולד לקח את כל האחרים בסיבוב.
לקראת חג הפסח שהולך ומתקרב בצעדי ענק, המוח שלי כל היום קודח ורוקח מתכונים ורעיונות לשולחן החג. עכשיו, כיוון ששולחן החג שלנו בשרי וכיוון שאנחנו לא מערבבים חלב ובשר יחד על אותו שולחן, הקינוחים יהיו חייבים להיות על בסיס פרווה וגם, אין היום בית שאין בו לפחות טבעוני אחד שרק בשבילו חייב להמציא קינוח. עקרונית אני לא סובלת קינוחי פרווה. אם זה לא חלבי, מבחינתי אפשר לוותר על הקינוח. אבל חלב השקדים הזה בשילוב השוקולד באמת יוצא מושלם ובמבחן הטעימה אף אחד לא חשד שזה לא חלבי. כל מי שטעם היה בטוח שהכנתי את המלבי הרגיל שלי.
יש לי בבלוג מתכון למלבי טבעוני על בסיס חלב קוקוס וחלב שקדים מעולה. הפעם החלטתי שאחד מקינוחי החג יהיה מלבי שוקולד על בסיס חלב שקדים עם שקדים מקורמלים ובננות. למה? כמה סיבות:
- זה ממש ממש טעים.
- זה קל מאוד להכנה ומחומרים זמינים.
- אני יכולה להכין את הקינוח אפילו יומיים מראש ולשמור במקרר מכוסה. זה חוסך לי המון זמן בערב החג.
- המלבי יפהפה ואני יכולה להגיש אותו למרכז השולחן (אני מתה על קינוח ששמים במרכז שולחן).
- כי שוקולד ובננות זה החיים.
ואל דאגה, גם להכין את השקדים המקורמלים לוקח בדיוק 5 דקות ומי שלא רוצה להתעסק עם זה, יכול פשוט לקנות בחנות פיצוחים 50 גרם שקדים מסוכרים ולפתור את הבעייה.
מלבי שוקולד ושקדים מקורמלים (טבעוני)
חומרים לכלי הגשה בנפח של כ- 1 ליטר
למלבי
- 1 ליטר חלב שקדים (של תנובה)
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות גדושות קורנפלור (100 גרם)
לשקדים מקורמלים
יוצאת כמות גדולה של שקדים. שומרים בצנצנת ומשתמשים לקינוחים אחרים או מנשנשים
- ½ כוס סוכר
- 150 גרם שקדים שלמים לא קלויים
- נייר אפייה
להגשה
- 1 בננה בשלה
- 30 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- מלבי: שמים בקלחת חלב שקדים וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים כל הזמן עד שהוא נמס לחלוטין.
- שמים בקערית קטנה מים וקורנפלור ומערבבים היטב עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.
- מוסיפים את הקורנפלור לקלחת, מנמיכים את האש למינימום וכל הזמן מערבבים עד שצצה לה הבועה הגדולה הראשונה של הרתיחה במרכז הקלחת (בערך 2-3 דקות).
- מצננים מעט, מוזגים לכלי הגשה ומעבירים למקרר להתייצבות של לפחות 5 שעות ועדיף לילה.
- שקדים מקורמלים: שמים במחבת נון סטיק על להבה בינונית את הסוכר, מפזרים באופן שווה על המחבת ולא נוגעים! אחרי כמה דקות הסוכר מתחיל להינמס בצדדים, עדיין לא נוגעים. רק כשהסוכר מתחיל ממש להינמס כמעט כולו ולקבל צבע ענברי מערבבים עם כף עד שהוא מגיע לצבע ענברי עמוק (בערך דקה). זהירות לא לשרוף את הסוכר כי אז הוא יהיה מר. מוסיפים בבת אחת את השקדים ומערבבים כל הזמן 5-6 דקות. בזמן הזה השקדים עוברים מעין קלייה קלה עדינה ונעטפים בקרמל. מעבירים את השקדים אל נייר האפייה,בעזרת כף משטחים את השקדים על הנייר וממתינים 10-15 דקות שיתקררו לגמרי. מפרידים כמה שאפשר את השקדים שהתקררו, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים כמה שניות אבל לא יותר מידי כדי שלא נקבל אבקה במקום שקדים. שומרים בצנצנת אטומה עד לשימוש.
- להגשה: פורסים בננה לפרוסות בעובי של ½ ס"מ. ממסים שוקולד מריר במיקרוגל ומדללים אותו בשמן. טובלים כל פרוסת בננה בשוקולד עד לקו החצי שלה ומניחים על המלבי. מפזרים מסביב שקדים מקורמלים ומגישים.
- המלבי נשמר במקרר שבוע.
כמה זמן מחזיק במקרר?
היי אדון,
שלושה – ארבעה ימים. אחר כך הוא מגיר נוזלים
שאלה – המתכון נראה מקסים אם אכפיל כמויות ואשים בכלי גדול (מעוצב) האם ניתן להפוך אותו ויצא כיחידה אחת? או שיתפרק?
היי טל. אפשר בהחלט. חג שמח
מתה על מלבי! יופי של רעיון 🙂
החלפותתת לאלתר כבר אמרנו?
תודה פייה מקסימה. מתאים לי החלפות 🙂
מבפיק 100 גרם שוקולד להגיע לגוון כזה של חום?
רשמתי 100 גרם וזה הצבע אז כן.