עוגת מדוביק שוקולד עם קרם פרש וריבת חלב. עוגת שכבות שמקורה ברוסיה. מעין ביסקוויט שאופים אחד אחד ואז מסדרים בשכבות כשבניהן ממלאים שמנת. אני הכנתי עם קרם פרש וריבת חלב וכדי שלא יחסר, את הציפוי הכנתי עם שוקולד חלב שנתן עוד מימד של טעם
שנים שאני רוצה להכין את העוגה הזאת. ראיתי אותה בהמון בלוגים ומשום מה לא הגעתי אליה. כאחת שמטורפת על עוגות שכבות אין לי מושג למה דחיתי כל כך את הכנת העוגה המדהימה הזו שעכשיו אני גם יודעת שהיא טעימה מאוד וקלה קלה להכנה.
העוגה הזו היא במקור מרוסיה, שכבות של ביסקוויט שמכינים ממש בקלי קלות ואופים כל שכבה בנפרד, אבל אל דאגה, כל שכבה לוקחת בדיוק 5 דקות אפייה, כך שתוך קצת יותר מחצי שעה כל השכבות מוכנות ובכלל תוך שעה – שעה ורבע תקבלו את אחת מעוגות השכבות הכי יפה והכי טעימה. היא נוחה מאוד לעבודה ולמרות הגובה שלה היא נפרסת בקלות ובצורה מושלמת.
אני הכנתי עוגה עם 7 שכבות. כמובן שאפשר להכין אותה בתבנית גדולה יותר ועם פחות שכבות. היא עדיין תהיה יפהפייה ואני בכלל הולכת לאמץ אותה כעוגת יומולדת.
ידוע שהרוסים אוהבים שמנת חמוצה כמעט בכל מאכל או קינוח שלהם וגם פה במקור שמים שמנת חמוצה במלית. אני בחרתי לשים קרם פרש של תנובה שהוא די מזכיר את הטעם והמרקם של השמנת החמוצה, אלא שהוא הרבה יותר עשיר וטעים. את הציפוי הכנתי משוקולד לבן, שמנת חמוצה וריבת חלב.
את הבסיס למתכון של העוגה עצמה לקחתי מפה ועשיתי בו כמה שינויים כך שיתאים לטעמים שלנו. במקור יש במתכון דבש ואני פחות אוהבת דבש בעוגות אז המרתי את הדבש בסירופ תירס. את הקרם הכנתי מקרם פרש, שמנת מתוקה וריבת חלב. למעשה, אפשר לשלב בקרם כל טעם שאתם אוהבים כגון: פיסטוק, קפה, חמאת בוטנים, שוקולד, וניל וכו'.
עוגת מדוביק שוקולד עם קרם פרש וריבת חלב
לפני שמתחילים:
- העוגה הזו קלה מאוד להכנה. לוקח שעה – שעה ורבע מקסימום להכין אותה מהתחלה ועד הסוף: לוקח 5 דקות להכין את הבצק, 10 דקות לרדד את כל שכבות הבצק, 35 דקות אפייה של כל השכבות, 10 דקות לסדר את השכבות עם הקרם.
- אפשר להכין את העוגה הזו באיזה גודל שבוחרים – עם יותר או פחות שכבות. רק צריך לקחת בחשבון שאם משנים את גודל הרינג/תבנית, אז לשנות בהתאמה את משקל כדורי הבצק.
- במקור מכינים את העוגה עם דבש. המרתי את הדבש בסירופ תירס ויצא מעולה.
- אני בחרתי להכין שכבות של עוגת שוקולד. אם מעדיפים עוגה לבנה, אפשר להמיר את הקקאו בעוד קמח.
- כיוון ששכבות העוגה הן למעשה ביסקוויט פריך, הכנתי אותן עם קמח עוגיות. אפשר להכין גם עם קמח רגיל. אני מכינה את כל העוגיות שלי עם קמח עוגיות שנותן להן פריכות מעולה.
- את העוגה הזו חייבים לשלוח לילה למקרר על מנת שהשכבות יתרככו.
- אפשר לשלב בקרם טעמים אחרים שאוהבים כמו: קפה, פיסטוק, חמאת בוטנים, שוקולד וכו'.
- אם אין רינג, אפשר לקרוץ עיגולים אפילו עם צלחת או כל כלי עגול אחר ולמרוח את הקרם על השכבות בצורה חופשית. אפשר גם להכין אותה בתוך תבנית קפיץ רגילה.
- את שאריות הבצק אופים ומפוררים או טוחנים לפירורים. במקור מקשטים את העוגה עם הפירורים. אני בחרתי לקשט אחרת. במידה ורוצים לקשט עם פירורים, פשוט מוותרים על ציפוי ריבת חלב ושוקולד חלב, מחלקים את מילוי הקרם פרש כך שיספיק גם לצפות את השכבה האחרונה ומפזרים פירורי עוגיות על הקרם.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ
- 400 גרם קמח + קמח לרידוד הבצק
- 30 גרם קקאו
- ¾ כוס סוכר (150 גרם)
- ¼ כוס + 1 כף סירופ תירס (70 גרם) (במקור שמים דבש)
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)
למילוי קרם פרש וריבת חלב
- 3 קופסאות קרם פרש /שמנת חמוצה (600 גרם)
- 2 קופסאות שמנת מתוקה 38% (500 גרם)
- ¾ כוס ריבת חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי ריבת חלב
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שמנת חמוצה (קופסא קטנה)
- 1/3 כוס ריבת חלב
- 2 כפות סירופ תירס (לא חובה אבל נותן ברק ואלסטיות לשוקולד)
לציפוי שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד חלב
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל נותן ברק ואלסטיות לשוקולד)
אופן הכנה
- שכבות העוגה: מערבבים בקערה קמח וקקאו.
- שמים בסיר חמאה, סוכר וסירופ תירס/דבש. את הסיר מניחים על סיר עם מים רותחים (באן מארי). מחממים את החומרים תוך ערבוב מידי פעם עד שהחמאה נמסה ויש בלילה אחידה.
- טורפים בקערית קטנה את הביצים ומוסיפים תוך ערבוב לבלילה שעל הגז.
- מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים עוד כמה שניות עד לאיחוד.
- מורידים מהגז ומוזגים מייד על תערובת הקמח והקקאו. בעזרת מרית מערבבים את החומרים עד שמקבלים בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל – 7 חלקים במשקל של כ- 130 גרם. (ייתכן והחלק האחרון יהיה קטן יותר, בהמשך אחרי שיוצרים עיגולים נשאר בצק ומשלימים אותו ל -130 גרם).
- מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעיגול דק מאוד בקוטר מעט יותר גדול מהרינג וקורצים עיגול בעזרת הרינג. מסירים את עודפי הבצק שאותם נאפה בנפרד ונטחן לפירורים.
- אפיית העוגות: עובדים עם שתי תבניות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים עיגול אחד עם נייר האפייה לתבנית ואופים 5 דקות. מוציאים את התבנית, מצננים את העיגול ועובדים עם התבנית השנייה עם עיגול נוסף. ממשיכים כך לסירוגין עד שמסיימים את כל השכבות.
- הכנת המילוי: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הקרם פרש ואת השמנת המתוקה ומקציפים 3-4 דקות. מוסיפים את ריבת החלב והאינסטנט פודינג ומקציפים עוד כמה דקות למרקם יוגורט סמיך.
- הרכבת העוגה: מניחים צלחת שעליה תוגש העוגה ועליה מניחים את הרינג.
- מניחים בתוך הרינג שכבה אחת של עוגה, מודדים בערך כוס – כוס ורבע מהמילוי ומשטחים על העוגה. מניחים על הקרם עוד עוגה ועוד קרם וכך עד שמסיימים את כל השכבות והקרם. מסיימים עם שכבת עוגה.
- הציפוי: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן (כדקה), מערבבים לתוכו שמנת חמוצה וסירופ תירס ומערבבים היטב לבלילה חלקה. מוזגים על החלק האחרון של העוגה את הציפוי ומיישרים עם פלטה.
- מעבירים למקרר ללילה.
- למחרת משחררים את הרינג – מעבירים סכין או פלטה מסביב לדפנות העוגה ושולפים את הרינג (הוא נשלף בקלות).
- ציפוי שוקולד חלב: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה, מוסיפים סירופ תירס ומזלפים בצורה חופשית על העוגה.
- העוגה נשמרת כמה ימים במקרר אבל היא במיטבה בשלושה ימים הראשונים. ניתן להקפיא את העוגה ואז היא נשמרת כחודש.
תמונות שלבי הכנת העוגה מעוגה אחרת שהכנתי
מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי (את העוגה הזו הכנתי עם 9 חלקים בתבנית בקוטר 22 שיצאה מאוד גבוהה)
קורצים עיגול בעזרת רינג או כל כלי עגול אחר. אופים גם את השאריות ולאחר האפייה טוחנים לפירורים
אופים 5 דקות בחום של 180 מעלות
אופים את כל שכבות הבצק
מקציפים קרם במרקם יוגורט
מרכיבים את העוגה
מוכנה! פה קישטתי עם הפירורים
תודה על התשובה המהירה. האם במקום סירופ תירס אפשר להשתמש בגלוקוזה? אני לא אוהבת טעם של דבש בעוגה.
נראה לי שאין בעיה להשתמש בגלוקוזה
איפה מוצאים קרם פרש? זה תמיד נעלם מהמדפים אחרי שבועות. אם לא מוצאים אפשר להשתמש בשמנת חמוצה בטעם של פעם 27% במקום?
היי ריקי. עכשיו יש על המדפים ובכל מקרה את יכולה להשתמש בשמנת חמוצה באותה כמות
יהודית יקרה ,
רוצה לומר שעוקבת באדיקות כבר לפחות שנתיים אחר האתר שלך. כל מתכון שלך יוצא פצצתי ומדוייק להפליא!!!
תבורכי!!
הלוואי והיינו שכנות:"):)
וואוו ריגשת אותי חגית. תודההה ואיזה כייף של מחמאה