יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
פוקצ'ה זוקיני
ראשי » ביקורות והמלצות » פוקצ'ה זוקיני

פוקצ'ה זוקיני

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 באוקטובר 2015 13 תגובות

לאחרונה מצאתי חנות ירקות או יותר, נכון אביבה, חברתי להליכות הבוקר בשבת סיפרה לי על חנות ירקות שמוכרת ירקות ישירות מהחקלאים. עכשיו מה זה חנות?? ממש לא חנות רגילה אלא מעין האנגר ענק ממש בתוך השדות באזור המושבים שבסביבת מגוריי, שבימי חמישי ושישי מוכרים ירקות ופירות הכי טריים שנתקלתי ב- 20 שנה האחרונות…….מהקטיף לצרכן….תענוג אמיתי (חוץ מזה שמרוב שזה טרי קונים גם מה שלא צריך:) :))
 

אז  ביום חמישי האחרון קניתי ירקות ופירות ובין היתר קניתי שקית ענקית של זוקיני….כל כך טריים שלא יכולתי שלא לקחת איזה 5 קילו(כןןןן!). אצלי בבית כולם אוהבים קישואים בכל צורה- מבושלים עם בשר או עוף, מטוגנים בטמפורה,ממולאים, מבושלים במרק של הקוסקוס…..הכל! 
התחלתי עם סיר ענק של קישואים עם בשר ועוף לשישי בצהריים (שהתחסל כל כך מהר שהצטערתי שלא הכנתי יותר) והמשכתי עם פוקצ'ה זוקיני – מתכון מהיר, קל, טעים ואפילו טבעוני. את הבצק של הפוקצ'ה הכנתי באותה טכניקה שבה אני מכינה את הפיצה המהירה והמעולההה שלי(אני מכינה אותה שנים ולא מחליפה את המתכון!!) – עם מים חמימים שלא מחייבים התפחה ארוכה, מה שאומר שתוך חציי  שעה גג מתחילת  העבודה יש לנו פוקצ'ה מוכנה וטעימה.

פוקצ'ה זוקיני

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפיות מדידה אוניברסליות

מתחילים בהכנת הזוקיני – שוטפים את הזוקיני ופורסים אותו לטבעות ברוחב 1 ס"מ (לא קולפים). מזלפים על הזוקיני מעט שמן זית, מלח ים אטלנטי ומעט פלפל שחור גרוס ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 10-12 דקות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל -220 מעלות.

בזמן שהזוקיני בתנור מכינים את הבצק:
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/4 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1-3/4 כוסות מים חמימים (לא פושרים אלא חמימים ואז הבצק לא צריך התפחה ארוכה).
  • 1 כפית מלח
אופן הכנה
  1. שמים בקערה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים גם את הסוכר ושמן הזית ומערבבים.
  2. מתחילים בהוספת 3/4 כוס מים חמימים ומתחילים ללוש את הבצק 2-3 דקות (ידנית, אין צורך במיקסר). תוך כדי לישה מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש את הבצק ותוך כדי לישה מוסיפים כל פעם מעט מים וממש מקציפים את הבצק עם הידיים. הבצק צריך להיות מאוד דביק אבל גמיש ולא נוזלי. סה"כ ללוש כ- 7 דקות.
  3. לתת לבצק לנוח 10 דקות.
  4. לשמן את תבנית האפייה, לשמן בשמן זית גם את הידיים ולשטח את הבצק על התבנית כולל על הדפנות כך שעל הדפנות יהיה יותר בצק מאשר במרכז וזה ייתן לנו את המסגרת כדי להניח את הזוקיני. לפזר על הבצק מעט מלח ים אטלנטי ולסדר בשכבה אחת מעגלית את הזוקיני.
  5. להכניס לתנור לאפייה של 12-15 דקות עד שהבצק מזהיב יפה בקצוות.
***אפשר לשים כל ירק אחר במקום הזוקיני ואפשר לשים גם כמה סוגים של ירקות יחד.
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • חומוס ביתי ופטריות
    חומוס ביתי בתוספת פטריות חמות
  • סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי
    סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי
  • פשטידת קישואים
    פשטידת קישואים עם קרם קוקוס וגבינות על דפי פילו
זוקיני ירקות פוקצ'ה קישואים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בנובמבר 2015 בשעה 19:15

    תודההה וויני…הגיע הזמן לחנוך אותה

  2. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בנובמבר 2015 בשעה 19:15

    תודההה וויני…הגיע הזמן לחנוך אותה

  3. Winnie הגב 3 בנובמבר 2015 בשעה 17:23

    אני מאדדדדדדדדדדדד אוהבת זוקיני והפוקצה הזאת ניראית ממש מעולהההההההההההההה
    מעוררת תיאבון!
    ואת יודעת מה? יש לי תבנית כזאת שקיבלתי מחו"ל ועוד לא השתמשתי בה בכלל.

  4. אנונימי הגב 26 באוקטובר 2015 בשעה 13:11

    המון תודה 🙂

  5. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2015 בשעה 9:18

    אהה…זה מעין האנגר . נכנסים מהכביש לכיוון קיבוץ נען. נוסעים לכיוון מושב יציץ ושם יש שלט שמכוון להאנגר. אזור רחובות

  6. אנונימי הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 14:01

    יהודית בכתבה יש את כתובת החנות לכלים. איפה החנות שמוכרת את הירקות קרוב לביתך? תודה רבה

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 11:11

    תודה רבה! כתוב בסוף הפוסט

  8. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 11:11

    שמיים וארץ!! בכייף יקירה. המוצרים שלהם פשוט מעולים

  9. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 11:10

    איזה כייף. תודה רבה

  10. אנונימי הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 5:53

    בוקר טוב
    נראה טעים מאוד , אפשר לדעת את מיקום החנות ?
    תודה

  11. batya doron הגב 24 באוקטובר 2015 בשעה 15:28

    כמושבנקית לשעבר שההורים שלה גידלו הכל אני יודעת בדיוק על מה את מדברת. אין כמו פירות וירקות טריים. הפקצ'ה נראית טעימה מאוד גם אני אוהבת את
    הירק הזה. תודה על המתכון וגם ההמלצה על התבנית

  12. batya doron הגב 24 באוקטובר 2015 בשעה 15:28

    כמושבנקית לשעבר שההורים שלה גידלו הכל אני יודעת בדיוק על מה את מדברת. אין כמו פירות וירקות טריים. הפקצ'ה נראית טעימה מאוד גם אני אוהבת את
    הירק הזה. תודה על המתכון וגם ההמלצה על התבנית

  13. מורתי הגב 24 באוקטובר 2015 בשעה 14:47

    התענגתי פעמיים. מראות ותיאורים

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.