פסטה ברוטב שמנת ופטריות היא אחת הפסטות הפופולריות ביותר בארץ ובעולם. במקור, הטבח האיטלקי שעל שמו נקראת המנה, הכין אותה עבור אשתו ההריונית רק עם חמאה ופרמז'ן
ידעתם שבמקור פסטה ברוטב אלפרדו היא לא פסטה ברוטב שמנת ופטריות כמו שמקובל לחשוב? למעשה, אין מנה כזו באיטליה ואין כמעט מסעדות שמגישות את המנה הזו עם שמנת. במקור המנה הזו עשויה עם המון חמאה, שעוטפת ברכות את הפסטה ונותנת לה טעם עשיר בטירוף.
אז מה הסיפור מאחורי המנה?
השנה היא 1914, בחור איטלקי בשם אלפרדו די לאליו שגר ברומא ועבד במסעדה כטבח, הכין את המנה הזו לאשתו האהובה שהייתה בהריון מתקדם וסבלה מחוסר תיאבון מוחלט. אחרי שניסה להגיש לה אינסוף מאכלים שלא הצליחו להחזיר לה את התיאבון, החליט להכין לה פסטה עם רוטב מיוחד שאלתר במקום. במקום רוטב עגבניות או שמן זית, הכין רוטב עם חמאה ופרמז'ן. במקום כמות כפולה של חמאה ששמים בדרך כלל, שילש את כמות החמאה, כך שגם אשתו חסרת התיאבון לא יכלה לעמוד מול המנה הזו ואכלה את כולה. המנה החדשה שנקראה על שמו "פסטה אלפרדו", נכנסה לתפריט במסעדה בה עבד. כמה שנים מאוחר יותר, בשנת 1927 נכנסו זוג שחקנים אמריקאים מפורסמים למסעדה והזמינו את מנת הספיישל של המקום. הם קיבלו את מנת הפטוצ'יני אלפרדו, התלהבו והתאהבו והחליטו להפיץ את הבשורה בארצות הברית. הם קיבלו מאלפרדו את המתכון המקורי, חזרו לארצות הברית וחיפשו מסעדות שיאמצו את המנה ויכניסו אותה לתפריט. המנה הפכה אז להצלחה גדולה וכך נשארה עד היום.
אצלנו בבית מאוד מאוד אוהבים את הפסטה הזו ולפחות אחת לשבוע אני מכינה אותה. היא קלה מאוד להכנה וכל מה שחשוב זה להכין אותה עם פסטה איכותית וטובה תוצרת איטליה. בניגוד לרוטב המקורי שם שמים מלא חמאה (כן!) אני מכינה עם חמאה ושמנת. אני לא אוהבת שהפסטה מוצפת ברוטב אלא רק שהרוטב עוטף את הפסטה בעדינות ונותן לה טעם.
להכנת המנה הזו השתמשתי בפסטה הזו של Rummo שהיא אחת הטובות שנתקלתי בהן לאחרונה ואישית, זו הפסטה שלי עד להודעה חדשה.
פסטה ברוטב שמנת ופטריות או מי לא מכיר את אלפרדו?
חומרים ל -2 מנות
- חצי חבילה פסטה ספגטי (במקור שמים פטוצ'יני)
- סיר מלא מים עם כף מלח לבישול הפסטה
- 100 גרם חמאה
- 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות
- 3 שיני שום כתושות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן (אפשר שמנת לבישול רזה יותר)
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- גבינת פרמז'ן – הרבה!
אופן הכנה
עקרונית מתחילים תמיד בהכנת הרוטב שיכול לחכות לפסטה ובכל מקרה עובדים במקביל על הכנת הרוטב ובישול הפסטה. אני מתחילה בהכנת הרוטב מייד כשאני מכניסה למים את הפסטה וכך זה פחות או יותר מוכן יחד.
- ממסים במחבת רחבה חמאה. פורסים את הפטריות ומטגנים יחד עם השום הכתוש כמה דקות עד שהן מתרככות ומאבדות מעט מנפחן.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וכל הזמן מערבבים עד שהשמנת מצטמצמת מעט ומתחילה להסמיך.
- מוסיפים פרמז'ן – אין כמות כי אפשר להוסיף כמה שרוצים וכמה שיותר יותר טעים, רק צריך להיזהר עם המלח כי הפרמז'ן מלוחה.
- מרתיחים סיר עם הרבה מים ומלח. מבשלים את הפסטה 10 דקות בדיוק.
- מסננים ומעבירים ישר למחבת עם הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף היטב את הפסטה, מבשלים עוד 2-3 דקות כדי שהפסטה תספוג אליה את הטעמים.
- מניחים על צלחת הגשה, מגרדים מעל עוד פרמז'ן ואוכלים מייד.
היי יהודית ,
עוקבת אחריך קבוע , כל מתכון שלך יותר מוצלח מקודמו , נהנת מהמתכונים שלך ולומדת מהם הרבה !!!!
רציתי לברר איתך אם הרוטב הזה מתאים לניוקי , ואם אפשר לוותר על הפטריות?
תודה מראש על תשובתך
היי עופרה, איזה כייף לשמוע ♥
בהחלט מתאים לניוקי ואפשר לוותר על הפטריות
יצא מושלם! הכנתי עד היום הרבה פעמים רוטב אלפרדו, ולא האמנתי כשהכנתי את זה עד כמה הוא טעים, סופסוף מתכון אמיתי ומושלם לאלפרדו. התענגנו מכל ביס, מתכון מנצח!! תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם!
תודה תודה לימור יקרה
מנה מושלמת הפסטה מגרה ביותר והתמונות משגעות !!
תודה יפה שלי. אוהבת!!
היכן קונים את הפסטה הזאת?תודה
היי טל,
ראיתי ביוחננוף. אני אשאל ואעדכן