פשטידת תפוחי אדמה וגבינה.במקום לטגן לביבות, החלטתי לטגן לביבה אחת גדולה ולשלב בה גבינה, כי גבינה ותפוחי אדמה זה שילוב מעולה
אז מה אם לא חנוכה עכשיו?? בא לי פשטידת לטקע'ס!
את הפשטידה הזו הכנתי לראשונה לפני כמה וכמה שנים, בגרסה קצת שונה, עוד כשהבלוג היה בתחילת דרכו בתפוז, היא הייתה הצלחה גדולה, המון כניסות למתכון למרות שהתמונה הייתה מזעזעת. הרעיון נולד מלביבות הלטקע'ס של חנוכה שאני כל כך אוהבת. באחד מימי השישי חיפשתי תוספת מעניינת לשניצלים. בדרך כלל אני מכינה לידם קציצות תפוחי אדמה מעולות (רוצו להכין כי הן מעולות) או תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור. (תראו איזה יפה זה) רציתי גיוון והכנתי את הפשטידה הזו שהתחסלה אז בדקות.
אז נכון שאצלי כולם כולל כולם מטורפים על שניצלים ורצוי דקים ומטוגנים וול דאן ולידם משהו תפוח אדמי, כלומר משהו שעשוי מתפוח אדמה. זה יכול להיות צ'יפס, קציצות תפוחי אדמה, פשטידת תפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור וכו'….אז כן, גם אני אוהבת מאוד שניצלים אבל מעדיפה אותם בתוך חלה טרייה עם מטבוחה או סלט חצילים טוב ואת תפוחי האדמה אני תמיד מעדיפה עם גבינה ושמנת ליד (כןןן!).
אני רגילה כבר להרמות גבה כשאני מספרת שאני אוהבת צ'יפס או תפוח אדמה אפוי עם גבינה ושמנת. אנשים לא מבינים מה הקשר ואיך הגעתי לזה. אז ככה: אני למדתי בבית ספר יסודי עוד בימים שהיה בבית הספר חדר אוכל. יום רביעי היה היום הכי טעים שכל הילדים חיכו לו. במרכז השולחן הייתה מונחת קערה ענקית עם המון צ'יפס חם מתפוח אדמה טרי ולידה קערה גדולה נוספת עם גבינה לבנה ואם אני לא טועה הייתה מעורבבת עם שמנת חמוצה (אני לא סגורה על זה אבל ככה אני אוכלת היום את הצ'יפס). היינו שמים בצלחת ערמה של צ'יפס, מעל כמות יפה של גבינה, מערבבים ואוכלים. עד היום זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת ואם אני לא מרבה לאכול, זה רק כי זה משמין.
הפעם הכנתי שוב את פשטידת הלטקע'ס האהובה עליי אבל, שדרגתי אותה עם הרבה גבינה צהובה שהוסיפה למרקם ולטעם.
פשטידת תפוחי אדמה וגבינה
מצרכים למחבת בקוטר 28 ס"מ
- 4 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה (האדומים)
- 1 בצל ענק
- 3 ביצים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפות גדושות קמח
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- לטיגון: כ- ¼ כוס שמן קנולה (שיכסה את כל שטח המחבת)
להגשה
- 250 גרם גבינה לבנה מעורבבת עם 200 גרם שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים במעבד מזון או פומפייה.
- סוחטים כמה שאפשר את תפוחי האדמה והבצל ומוסיפים ביצים, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, קמח וגבינה צהובה.
- מחממים שמן במחבת נון סטיק ומוזגים את התערובת. מבשלים 2-3 דקות על אש גבוהה ומנימיכים לאש בינונית – נמוכה, מכסים את המחבת במכסה מתאים ומבשלים 25-30 דקות או עד שרואים שוליים זהובים וכשמנענעים את המחבת הפשטידה נעה לה בחופשיות וביציבות.
- לוקחים צלחת גדולה מקוטר המחבת ובעזרת מגבת מטבח הופכים את הפשטידה. מחליקים אותה חזרה למחבת כדי לטגן את הצד השני, מטגנים עוד 20-25 דקות במחבת לא מכוסה (מציצים כדי לראות שהיא זהובה גם מלמטה) מכבים את האש, מקררים מעט, מצלמים וזוללים עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה.
אפשר בתנור?
היי סימונה. אפשר בתנור
פשטידה מגרה וטעימה רואים שהמחבת מצויינת גם אצלנו היה חדר אוכל והמאכל שאהבתי זה קציצות דגים מטוגנות ???