יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים!
ראשי » אורז » צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים!

צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 13 בספטמבר 2016 59 תגובות

צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים! תבשיל שדורש מעט התעסקות אבל שווה לחלוטין כי הוא יוצא טעים מאוד ויפה להגשה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

בשר צלי זה אחד התבשילים הקבועים אצלנו בבית בשבתות וחגים. התהליך שלוקח הכי הרבה זמן, זה בישול הבשר לפני שמכניסים אותו לרוטב, לפחות שלוש שעות בישול. לפעמים כדי לקצר תהליכים, אני מכינה כמות גדולה של בשר, מבשלת אותו עד ריכוך, פורסת ומקפיאה ואז נותר רק לבשל אותו ברוטב.  בדרך כלל אני מבשלת פילה מדומה או בלשון העם מספר 6 כי זה מה שאוהבים אצלי אבל כמובן שאפשר גם צלי כתף (מספר 5) שהוא גם מעולה ואני אישית אפילו מעדיפה אותו.

כל מה שסיפרתי למעלה היה נכון עד לפני שבועיים, הכוונה זמן הבישול וזה… אז מה קרה לפני שבועיים? הוזמנתי כלאחר כבוד לאירוע השקה של סיר לחץ חדשני ומהפכני של חברת רוסולינג – רוסו sizzle ומאז השתנו לי החיים…. נשמע מוגזם? תמשיכו לקרוא ותבינו למה.

 
אז מה כל כך מיוחד בסיר ולמה הוא מהפכני?
לפני שאתחיל להסביר על הסיר ונפלאותיו, אני רוצה לספר שהאירוע היה אחד הכיפיים, האיכותיים והמהנים ביותר שחוויתי כבלוגרית. אז נכון שאני כמעט ולא הולכת לאירועי בלוגרים ואין לי יותר מידי למה להשוות, אבל בכל זאת הייתי בכמה וזה היה שונה מכולם. 
ועכשיו לסיר… אז כן, זה סיר לחץ, אבל לא מהסוג המפחיד שנמנעתי כל השנים מלהשתמש בו ואפילו מסרתי אותו באיזשהו שלב לאימוץ ופשוט בישלתי את הבשרים והקטניות שעות על גבי שעות רק כדי לא להתמודד עם סיר הלחץ שהלחיץ אותי מאוד 🙂 🙂
 איך?
את סיר הלחץ הזה אפשר לפתוח במהלך הבישול ללא שום חשש של מכסים שעפים באוויר, אפשר להוסיף ירקות בהדרגה על פי רמת הקושי שלהם, לבדוק האם הבשר כבר רך וכו' וכו' ו…לסגור חזרה ולהמשיך בבישול. 
 
למה?
מה למה?? זה לא ברור?? סתםםםםם 🙂 🙂
  1. הבישול בסיר הזה בריא יותר.  הבישול הקצר שומר על הוויטמינים והמינרלים של הירקות והבשרים וגם על טעם משובח יותר.
  2. אם בסיר רגיל לוקח לי לפחות שלוש – שלוש וחצי שעות לבשל את הבשר, בסיר הזה לקח לי בדיוק שעה וארבעים דקות, חיסכון משמעותי באנרגיה וגם בזמן.
  3. נוח מאוד לבשל עם הסיר, המכסה אוטם לחלוטין את הסיר באופן הרמטי אבל מצד שני, הוא עשוי זכוכית שקופה, כך שניתן לראות כל הזמן את התקדמות הבישול.
  4. חסל סדר גלישות וגז מלוכלך!! אין גלישות מהסיר הזה והוא גם לעולם לא יתפוצץ לנו. רמת הבטיחות היא גבוהה מאוד, מה שהופך את חווית הבישול לבטוחה ונעימה יותר.
אז מה הכנתי הפעם?
צלי בשר שבישלתי ביין אדום טעים ואיכותי עד שהתרכך, קיררתי לטמפרטורת החדר, פרסתי ובישלתי עם עוד בצל פרוס ופטריות שמפיניון עם מיץ תפוזים (כן, מה שאתם שומעים! תנסו ותראו כמה שזה מיוחד וטעים). בהתחלה הרוטב מתקתק ועם טעם תפוזי מידי. לאט לאט במהלך הבישול הרוטב מתאדה וטעמי הבשר משתלטים ונשארת מתיקות עדינה מאוד וטעם התפוזים לא מורגש בכלל. מה שנותר זה טעם מיוחד שנוצר משילוב היין, התפוזים והתבלינים שבהם בושל הבשר. צילמתי לכם את כל השלבים כדי שתראו שזה לא כל כך מורכב והתוצאה מושלמת!
 
אני מתחילה מלקשור את הבשר בחוט תפירה לבן (רק לבן כי האחרים משחררים צבע). זה פטנט שלמדתי מאמא שלי כדי שהבשר שמתכווץ בבישול ישמור על הצורה שלו ונוכל לפרוס ממנו פרוסות יפות
הבשר עובר "סגירה"/צריבה טובה מכל הצדדים
מוסיפים לסיר את הבצלצלים והירקות שיתבשלו יחד עם הבשר

מוסיפים ½-¾ בקבוק יין אדום טעים. איזה יין שמים? כל יין שטעים לכם לשתות יהיה מצויין לבישול
אחרי ארבעים דקות בדקתי את הבשר. היה רך אבל לא מספיק
 אחרי שעה וארבעים דקות, הבשר רך, שחום ועסיסי
מוציאים את הבצל מהסיר, מסננים את מעט הנוזל שנשאר וזורקים את הירקות
מקררים את הבשר כשעה לטמפרטורת החדר
מסירים את החוט ופורסים
מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הבצל שבישלנו עם הבשר וסלסלת פטריות שמפיניון טריות
מוסיפים פרוסות בשר, מיץ תפוזים ותבלינים
מבשלים כשעה וחצי על אש קטנה עד שהבשר ספג את הטעמים והרוטב סמיך ומגישים עם אורז לבן 

צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים!

מצרכים לכמות של 4-5 מנות
לבישול הבשר
  • ½1 ק"ג בשר פילה מדומה טרי (מספר 6)
  • חוט תפירה לבן (לא חובה אבל כאמור משמר את צורת הבשר)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ – 3/4 בקבוק יין אדום טעים
  • ½1 כוסות מים
  • 7-8 בצלצלים קטנטנים קלופים שלמים
  •  1 קישוא
  • כמה עלי סלרי
  • 1 גזר
  • 6-7  גרגירי פלפל אנגלי
  • 6-7 עלי דפנה

לבישול התבשיל

  • 2-3 בצלים גדולים פרוסים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון שלמות
  • ½ כפית כורכום
  • 6-7 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • 4-5 מקלות קינמון
  • כ- ½1 -2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

לאורז לבן אחד אחד

  • 3 כוסות אורז יסמין 
  • ½4 כוסות מים רותחים
  • שמן – לכיסוי תחתית הסיר
  • כפית מלח
  • 5-6 עלי דפנה

אופן הכנה

  1. בישול הבשר: לשטוף היטב את הבשר ולקשור עם חוט תפירה.
  2. לחמם בסיר שמן זית על אש גבוהה עד שהשמן מתחיל להעלות מעט עשן.
  3. להניח את הבשר ולסגור אותו מכל צד כ- 4-5 דקות או עד שהוא משחים.
  4. להוסיף לסיר את הבצלים השלמים, את היין, המים,  הפלפל האנגלי, קישוא, סלרי, גזר, פלפל אנגלי  ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית – נמוכה ומבשלים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
  5. להוציא בזהירות את הבשר ואת הבצלים השלמים, לסנן את הנוזל ואת הירקות אפשר לזרוק.
  6. לקרר את הבשר לטמפרטורת החדר (כשעה) ולפרוס אותו לפרוסות בעובי הרצוי. להניח בצד ובינתיים להכין את סיר הרוטב.
  7. רוטב: בסיר רחב לחמם שמן זית ולטגן את הבצל הפרוס כמה דקות עם כורכום עד להזהבה.
  8. להוסיף את הבצלים השלמים ששמרנו בצד יחד עם הרוטב שסיננו, פטריות שמפיניון שלמות, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומקלות קינמון ולטגן 2-3 דקות תוך ערבוב.
  9. להוסיף לסיר מיץ תפוזים ולהביא לרתיחה. לתבל במלח ופלפל שחור ולסדר את פרוסות הבשר על תחתית הסיר כך שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל (אם חסר נוזל להוסיף עד כדי כיסוי).
  10. לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי עד שכל הרוטב מצטמצם ומסמיך. בחצי שעה האחרונה של הבישול אפשר לטעום ולתקן תיבול על פי הצורך.
  11. אורז: בסיר לחמם שמן ולטגן 2-3 דקות את האורז כך שיהיה עטוף כולו בשמן. להמליח, להוסיף עלי דפנה ולמזוג מים רותחים. לערבב ולטעום את המים, המים אמורים להיות מלוחים יותר מהרגיל. לסגור את הסיר עם מכסה שהנחנו על הבסיס שלו מטלית מטבח (בלי ריח של מרכך). מנמיכים את הלהבה למינימום שיש לנו בגז ומבשלים 30-40 דקות, או עד שכל המים נספגים באורז והוא נראה מוכן. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את האורז עם מזלג וסוגרים שוב עד להגשה.
כמה קטנות לסיום
  • אפשר להשתמש בכל בשר אחר שאוהבים.
  • אפשר לשים תוספות אחרות במקום פטריות כגון ערמונים, גזר וכו'.
  • אין מה לחשוש משימוש עם מיץ תפוזים. אחרי בישול ארוך הנוזל מתאדה וכל מה שנותר ממנו זה טעמים עדינים מיוחדים.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • חומוס ובשר
    חומוס ביתי בתוספת בשר
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • שעועית עם לימון כבוש
    שעועית לבנה עם בשר ולימון כבוש
בשר מיץ תפוזים צלי בקר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

59 תגובות

  1. עמליה הגב 11 באפריל 2022 בשעה 11:42

    שלום יהודית
    אין לי סיר לחץ .
    שמתי את נתח הצלי בתנור לשעה וחצי עם תבלינים. בלי יין.
    האם אפשר להמשיך את המתכון כפי שרשמת , עם תוספת היין (לאחר שפרסתי את הנתח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2022 בשעה 15:05

      אין שום בעייה

  2. קרן הגב 24 בדצמבר 2021 בשעה 11:47

    נראה מעולה. החלק הראשון כבר על הגז. האם לבשל את הבשר עם מכסה פתוח כדי שהנוזלים יצטמצמו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בדצמבר 2021 בשעה 8:46

      היי קרן, מקווה שהסתדרת

  3. שחר הגב 21 במרץ 2021 בשעה 13:22

    היי יהודית תודה רבה על מתכונים מדהימים!!
    האם המיץ תפוזים צריך להיות טבעי או רגיל מסוכר ? אשמח שתעני בהקדם, רוצה להכין לחג

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2021 בשעה 14:14

      היי שחר,
      מיץ תפוזים טבעי. יש היום גם בבקבןקים מוכנים מיץ מעולה

  4. שרה הגב 22 באוקטובר 2020 בשעה 10:45

    האם ניתן לבשל בלי יין ומה ההמלצה במקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2020 בשעה 15:30

      היי שרה,
      את יכולה עם מים. יש בבלוג מתכונים נוספים בלי יין

  5. Kerenb הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:22

    היי יהודית
    אם אני משתמשת בקוביות כתף 5, האם תהליך הבישול אותו הדבר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:27

      היי קרן, אותו דבר. ייתכן שזמן בישול הבשר יתקצר כי ככל שהבשר קוטן יותר הוא מתבשל מהר יותר

      • Kerenb הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:36

        תודה על המענה המהיר 🙂

    • מיכל ברזלי הגב 29 באוקטובר 2021 בשעה 13:28

      הי יהודית
      שמרכיבים את הסיר אחרי שהבשר מוכן שמים את הרוטב של היין ששמרנו ובנוסף את המיץ תפוזים… כי זה הרבה רוטב?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוקטובר 2021 בשעה 15:33

        היי מיכל,
        שימי כמה רוטב שנראה לך צריך. קחי בחשבון שזה עוד ממשיך להתבשל

  6. שמחה הגב 16 בדצמבר 2019 בשעה 18:13

    הבשר שלי לתוך כבר האים לבשל לחוד ואחר כך במרינה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:23

      שמחה, לא הבנתי את השאלה

      • Kerenb הגב 13 באפריל 2020 בשעה 20:52

        היי יהודית
        התבשיל על הגז כבר שעה וחצי, בהתאם לכל ההנחיות שלך. השתמשתי בקוביות כתף 5. הרוטב עדיין לא הצטמצם והבשר עדיין לא ממש רך. מה עושים? אפשר להכניס לתנור ללילה על 100 מעלות?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2020 בשעה 21:10

          היי קרן,

          שימי לב שאני בישלתי בסיר לחץ. אם את מבשלת בסיר רגיל אז זה לוקח הרבה יותר זמן. תמשיכי לבשל עד שהבשר יהיה רך. כמה זמן שצריך. לא קורה כלום. כשהבשר מבושל תקררי ושימי לילה במקרר ומחר תפרסי אותו לפרוסות ותמשיכי לבשל לפי המתכון

          • Kerenb 14 באפריל 2020 בשעה 20:33

            יהודית
            יצא מעדן !!!!
            המנה גנבה את ההצגה. הבשר יצא מאד רך. השילוב של היין עם מיץ התפוזים נתן ארומה מדהימה. הוספתי לסיר גם כמה תפו"א קטנים.
            תודה וחג שמח!

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 באפריל 2020 בשעה 21:59

            איזה כייףףף לשמוע קרן. חג שמחחח

  7. שמחה הגב 16 בדצמבר 2019 בשעה 18:11

    יש לי צלי לתוך איך לבשל

  8. חפצי הגב 17 באוקטובר 2019 בשעה 12:59

    מהיכן רוכשים את הסיר לחץ הזה ??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2019 בשעה 21:56

      היי חפצי. בחנויות מתמחות…היום אני כבר לא יודעת. תנסי בחנויות איכותיות

  9. יולי הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 14:08

    תודה רבה! מזמן חיפשתי מתכון מוצלח. ניסיתי מתכונים אחרים לפני – לא הצליח במיוחד. הפעם יצא מדהים! טעים בטירוף! רק טיפה שיניתי, הוספתי כף סילן לרוטף וזה יצא שלמות!
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 14:50

      אני שמחה מאוד לשמוע יולי. חג שמחחח ושנה טובה

  10. עידית הגב 13 בספטמבר 2019 בשעה 16:54

    האם נראה לך שאפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים שיתאים לראש השנה והאם אפשר להכין מראש?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2019 בשעה 10:08

      היי עידית, לא ניסיתי אבל נשמע לי שאין בעייה

  11. לנה הגב 20 ביוני 2019 בשעה 16:46

    ואי זה נראה מדהים, אני הולכת לנסות להכין לשבת… מקשקשת מפחד על התפוזים… אעדכן בהמשך:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביוני 2019 בשעה 19:24

      היי לנה. אל תחששי בכלל. זה טעים בטירוף

  12. ירדנה הגב 27 באפריל 2018 בשעה 22:36

    יהודית זה נראה ככ טעים !!!!!!!!! והסיר ככ משובח. באמת הסיר שלי כבר עושה בעיות הרבה זמן. אולי הגיע הזמן להתחדש. איזה גודל את משתמשת? 8 ליטר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2018 בשעה 22:45

      אני לא זוכרת כמה ליטר אבל הוא גדול מספיק ומעולה. נדמה לי שראיתי שמוכרים אותו בספייסס ובלגעת באוכל. זה לא סיר לחץ רגיל. הוא באמת מיוחד ואפשר לפתוח אותו בכל רגע נתון

  13. ירדנה הגב 27 באפריל 2018 בשעה 9:58

    וואו זה נראה כל כך מעולה ! הסיר גם נראה נהדר. הסיר הישן שלי עם תקלה ועשית לי חשק לחדש. איזה גודל מומלץ ? סיר 8 ליטר זה טוב? למשפחה ממוצעת .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2018 בשעה 22:26

      תודה רבה. 8 ליטר נראה לי מעולה. תקני את הסיר הזה שבתמונה. אני לא מפסיקה להשתמש בו. באמת מעולה

  14. מדלן הגב 24 במרץ 2018 בשעה 18:06

    הלוחשת לאוכל – צלי בקר עם בצלצלים ויין – באם אני מכינה כמות בשר של 4 וחצי קילו אני צריכה להכפיל את כמויות התיבלון והירקות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במרץ 2018 בשעה 21:07

      ברור. שיספיק לכל האנשים

  15. זהבה הגב 19 במרץ 2018 בשעה 21:13

    המתכון נראה מדהים.לא נרשמה תשובה לגבי סוג מיץ התפוזים.כמו כן לאיזה יין את מתכוונת? מתוק? יבש? חצי יבש?

  16. זהבה הגב 19 במרץ 2018 בשעה 21:05

    המתכון נראה מעולה .לא נרשמה תשובה לשאלה לאיזה מיץ תפוזים הכוונה .כמו כן איזה יין? מתוק? יבש או חצי יבש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במרץ 2018 בשעה 21:11

      היי זהבה. יין אדום טעים! כל יין אדום שטעים לך לשתות תבשלי איתו. לא חשובה החברה. מיץ תפוזים אפשר של פריגת למשל.

  17. נעמה הגב 5 במרץ 2018 בשעה 20:55

    הי, נראה מגרה בטירוף ובטוח שאעשה זאת בקרוב
    שאלונת..
    למה לזרוק את הירקות? הם לא טעימים לאכילה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במרץ 2018 בשעה 1:07

      היי. אם הם טעימים לך את בוודאי יכולה לאכול. עקרונית הם מתבשלים המון זמן כך שהם די סמרטוטיים. פה מחפשים רק את הטעם שלהם לציר בשר

  18. לירז הגב 22 בפברואר 2018 בשעה 9:07

    אין לי סיר לחץ וגם לא יהיה לי .
    אז מה זמני הבישול בסיר רגיל?

  19. דנה הגב 22 בפברואר 2018 בשעה 9:06

    אין לי סיר לחץ וגם לא יהיה לי .
    אז מה זמני הבישול בסיר רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במרץ 2018 בשעה 8:54

      שלוש ארבע שעות בישול עד שהבשר רך ומוכן

  20. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2016 בשעה 17:10

    היי תמר. אפשר. אין בעייה

  21. Tamar הגב 29 בספטמבר 2016 בשעה 16:06

    ועוד שאלה האם מיץ תפוזים טבעי סחוט זה טוב?

  22. Tamar הגב 29 בספטמבר 2016 בשעה 16:05

    האם אפשר וטוב לבשל מראש? בערך יומיים מראש בישול מלא ושיחכה לחג?

  23. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2016 בשעה 17:55

    גם סינטה זה לבישול קצר. את יכולה מספר 4 או 5 או 6 או 7 או 8 כל בשר לבישול ארוך. משהו אחר פשוט ייצא יבש

  24. עדי לידר ברבינג הגב 22 בספטמבר 2016 בשעה 15:01

    תודה. ומה עם סינטה? יכול לעבוד?

  25. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2016 בשעה 20:09

    היי. הבשר הזה כמעט ללא שומן בכלל. פילה לא מתאים לבישול ארוך.

  26. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2016 בשעה 20:08

    חחחחח תודההה חן…יאללה בואו

  27. עדי לידר ברבינג הגב 17 בספטמבר 2016 בשעה 4:41

    נראה מעולה. רציתי לשאול, אצלנו מוכנים לאכול רק בשר בלי שומן. אפשר להכין את זה עם בשר פילה?

  28. חן הגב 15 בספטמבר 2016 בשעה 15:11

    אני באה אלייך לחגים. זה נראה מדהים, הרגת אותי…

  29. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2016 בשעה 4:27

    ,תנסי חיה זה משדרג ממש.אל תחששי. כמו שכתבתי אחרי בישול ארוך אף אחד לא ירגיש שבישלת במיץ תפוזים. רק הטעם הופך מדהים

  30. Haya Schwartz הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 16:44

    אני מבשלת הרבה פעמים צלי עם בצלים והוא מאד טעים אבל הפעם אנסה את התוספת של מיץ התפוזים.

  31. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 9:35

    וויייי תודהה….טעות נוראית. תיקנתי

  32. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 9:35

    תודההה אהובה שלי

  33. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 9:29

    תודההה אהובה שלי

  34. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 9:29

    וויייי תודהה….טעות נוראית. תיקנתי

  35. אנונימי הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 7:49

    היי יהודית מתכון מקסים!! את בטוחה לגבי האורז? 3 כוסות אורז ו-1.5 מים לא הפוך?

  36. סיגל ברמר הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 7:37

    WOW איזה צלי מטריףףף התמונות מגרות אני מריירת כאן , הסיר מעולה ואת מוכשרת 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס