צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים! תבשיל שדורש מעט התעסקות אבל שווה לחלוטין כי הוא יוצא טעים מאוד ויפה להגשה
בשר צלי זה אחד התבשילים הקבועים אצלנו בבית בשבתות וחגים. התהליך שלוקח הכי הרבה זמן, זה בישול הבשר לפני שמכניסים אותו לרוטב, לפחות שלוש שעות בישול. לפעמים כדי לקצר תהליכים, אני מכינה כמות גדולה של בשר, מבשלת אותו עד ריכוך, פורסת ומקפיאה ואז נותר רק לבשל אותו ברוטב. בדרך כלל אני מבשלת פילה מדומה או בלשון העם מספר 6 כי זה מה שאוהבים אצלי אבל כמובן שאפשר גם צלי כתף (מספר 5) שהוא גם מעולה ואני אישית אפילו מעדיפה אותו.
כל מה שסיפרתי למעלה היה נכון עד לפני שבועיים, הכוונה זמן הבישול וזה… אז מה קרה לפני שבועיים? הוזמנתי כלאחר כבוד לאירוע השקה של סיר לחץ חדשני ומהפכני של חברת רוסולינג – רוסו sizzle ומאז השתנו לי החיים…. נשמע מוגזם? תמשיכו לקרוא ותבינו למה.
- הבישול בסיר הזה בריא יותר. הבישול הקצר שומר על הוויטמינים והמינרלים של הירקות והבשרים וגם על טעם משובח יותר.
- אם בסיר רגיל לוקח לי לפחות שלוש – שלוש וחצי שעות לבשל את הבשר, בסיר הזה לקח לי בדיוק שעה וארבעים דקות, חיסכון משמעותי באנרגיה וגם בזמן.
- נוח מאוד לבשל עם הסיר, המכסה אוטם לחלוטין את הסיר באופן הרמטי אבל מצד שני, הוא עשוי זכוכית שקופה, כך שניתן לראות כל הזמן את התקדמות הבישול.
- חסל סדר גלישות וגז מלוכלך!! אין גלישות מהסיר הזה והוא גם לעולם לא יתפוצץ לנו. רמת הבטיחות היא גבוהה מאוד, מה שהופך את חווית הבישול לבטוחה ונעימה יותר.
צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ו….מיץ תפוזים!
- ½1 ק"ג בשר פילה מדומה טרי (מספר 6)
- חוט תפירה לבן (לא חובה אבל כאמור משמר את צורת הבשר)
- ¼ כוס שמן זית
- ½ – 3/4 בקבוק יין אדום טעים
- ½1 כוסות מים
- 7-8 בצלצלים קטנטנים קלופים שלמים
- 1 קישוא
- כמה עלי סלרי
- 1 גזר
- 6-7 גרגירי פלפל אנגלי
- 6-7 עלי דפנה
לבישול התבשיל
- 2-3 בצלים גדולים פרוסים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 סלסילת פטריות שמפיניון שלמות
- ½ כפית כורכום
- 6-7 גרגירי פלפל אנגלי
- 5 עלי דפנה
- 4-5 מקלות קינמון
- כ- ½1 -2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
לאורז לבן אחד אחד
- 3 כוסות אורז יסמין
- ½4 כוסות מים רותחים
- שמן – לכיסוי תחתית הסיר
- כפית מלח
- 5-6 עלי דפנה
אופן הכנה
- בישול הבשר: לשטוף היטב את הבשר ולקשור עם חוט תפירה.
- לחמם בסיר שמן זית על אש גבוהה עד שהשמן מתחיל להעלות מעט עשן.
- להניח את הבשר ולסגור אותו מכל צד כ- 4-5 דקות או עד שהוא משחים.
- להוסיף לסיר את הבצלים השלמים, את היין, המים, הפלפל האנגלי, קישוא, סלרי, גזר, פלפל אנגלי ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית – נמוכה ומבשלים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
- להוציא בזהירות את הבשר ואת הבצלים השלמים, לסנן את הנוזל ואת הירקות אפשר לזרוק.
- לקרר את הבשר לטמפרטורת החדר (כשעה) ולפרוס אותו לפרוסות בעובי הרצוי. להניח בצד ובינתיים להכין את סיר הרוטב.
- רוטב: בסיר רחב לחמם שמן זית ולטגן את הבצל הפרוס כמה דקות עם כורכום עד להזהבה.
- להוסיף את הבצלים השלמים ששמרנו בצד יחד עם הרוטב שסיננו, פטריות שמפיניון שלמות, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומקלות קינמון ולטגן 2-3 דקות תוך ערבוב.
- להוסיף לסיר מיץ תפוזים ולהביא לרתיחה. לתבל במלח ופלפל שחור ולסדר את פרוסות הבשר על תחתית הסיר כך שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל (אם חסר נוזל להוסיף עד כדי כיסוי).
- לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי עד שכל הרוטב מצטמצם ומסמיך. בחצי שעה האחרונה של הבישול אפשר לטעום ולתקן תיבול על פי הצורך.
- אורז: בסיר לחמם שמן ולטגן 2-3 דקות את האורז כך שיהיה עטוף כולו בשמן. להמליח, להוסיף עלי דפנה ולמזוג מים רותחים. לערבב ולטעום את המים, המים אמורים להיות מלוחים יותר מהרגיל. לסגור את הסיר עם מכסה שהנחנו על הבסיס שלו מטלית מטבח (בלי ריח של מרכך). מנמיכים את הלהבה למינימום שיש לנו בגז ומבשלים 30-40 דקות, או עד שכל המים נספגים באורז והוא נראה מוכן. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את האורז עם מזלג וסוגרים שוב עד להגשה.
- אפשר להשתמש בכל בשר אחר שאוהבים.
- אפשר לשים תוספות אחרות במקום פטריות כגון ערמונים, גזר וכו'.
- אין מה לחשוש משימוש עם מיץ תפוזים. אחרי בישול ארוך הנוזל מתאדה וכל מה שנותר ממנו זה טעמים עדינים מיוחדים.
שלום יהודית
אין לי סיר לחץ .
שמתי את נתח הצלי בתנור לשעה וחצי עם תבלינים. בלי יין.
האם אפשר להמשיך את המתכון כפי שרשמת , עם תוספת היין (לאחר שפרסתי את הנתח?
אין שום בעייה
נראה מעולה. החלק הראשון כבר על הגז. האם לבשל את הבשר עם מכסה פתוח כדי שהנוזלים יצטמצמו?
היי קרן, מקווה שהסתדרת
היי יהודית תודה רבה על מתכונים מדהימים!!
האם המיץ תפוזים צריך להיות טבעי או רגיל מסוכר ? אשמח שתעני בהקדם, רוצה להכין לחג
היי שחר,
מיץ תפוזים טבעי. יש היום גם בבקבןקים מוכנים מיץ מעולה
האם ניתן לבשל בלי יין ומה ההמלצה במקום?
היי שרה,
את יכולה עם מים. יש בבלוג מתכונים נוספים בלי יין
היי יהודית
אם אני משתמשת בקוביות כתף 5, האם תהליך הבישול אותו הדבר?
היי קרן, אותו דבר. ייתכן שזמן בישול הבשר יתקצר כי ככל שהבשר קוטן יותר הוא מתבשל מהר יותר
תודה על המענה המהיר 🙂
הי יהודית
שמרכיבים את הסיר אחרי שהבשר מוכן שמים את הרוטב של היין ששמרנו ובנוסף את המיץ תפוזים… כי זה הרבה רוטב?
היי מיכל,
שימי כמה רוטב שנראה לך צריך. קחי בחשבון שזה עוד ממשיך להתבשל
הבשר שלי לתוך כבר האים לבשל לחוד ואחר כך במרינה?
שמחה, לא הבנתי את השאלה
היי יהודית
התבשיל על הגז כבר שעה וחצי, בהתאם לכל ההנחיות שלך. השתמשתי בקוביות כתף 5. הרוטב עדיין לא הצטמצם והבשר עדיין לא ממש רך. מה עושים? אפשר להכניס לתנור ללילה על 100 מעלות?
היי קרן,
שימי לב שאני בישלתי בסיר לחץ. אם את מבשלת בסיר רגיל אז זה לוקח הרבה יותר זמן. תמשיכי לבשל עד שהבשר יהיה רך. כמה זמן שצריך. לא קורה כלום. כשהבשר מבושל תקררי ושימי לילה במקרר ומחר תפרסי אותו לפרוסות ותמשיכי לבשל לפי המתכון
יהודית
יצא מעדן !!!!
המנה גנבה את ההצגה. הבשר יצא מאד רך. השילוב של היין עם מיץ התפוזים נתן ארומה מדהימה. הוספתי לסיר גם כמה תפו"א קטנים.
תודה וחג שמח!
איזה כייףףף לשמוע קרן. חג שמחחח
יש לי צלי לתוך איך לבשל
מהיכן רוכשים את הסיר לחץ הזה ??
היי חפצי. בחנויות מתמחות…היום אני כבר לא יודעת. תנסי בחנויות איכותיות
תודה רבה! מזמן חיפשתי מתכון מוצלח. ניסיתי מתכונים אחרים לפני – לא הצליח במיוחד. הפעם יצא מדהים! טעים בטירוף! רק טיפה שיניתי, הוספתי כף סילן לרוטף וזה יצא שלמות!
תודה!
אני שמחה מאוד לשמוע יולי. חג שמחחח ושנה טובה
האם נראה לך שאפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים שיתאים לראש השנה והאם אפשר להכין מראש?
היי עידית, לא ניסיתי אבל נשמע לי שאין בעייה
ואי זה נראה מדהים, אני הולכת לנסות להכין לשבת… מקשקשת מפחד על התפוזים… אעדכן בהמשך:)
היי לנה. אל תחששי בכלל. זה טעים בטירוף
יהודית זה נראה ככ טעים !!!!!!!!! והסיר ככ משובח. באמת הסיר שלי כבר עושה בעיות הרבה זמן. אולי הגיע הזמן להתחדש. איזה גודל את משתמשת? 8 ליטר?
אני לא זוכרת כמה ליטר אבל הוא גדול מספיק ומעולה. נדמה לי שראיתי שמוכרים אותו בספייסס ובלגעת באוכל. זה לא סיר לחץ רגיל. הוא באמת מיוחד ואפשר לפתוח אותו בכל רגע נתון
וואו זה נראה כל כך מעולה ! הסיר גם נראה נהדר. הסיר הישן שלי עם תקלה ועשית לי חשק לחדש. איזה גודל מומלץ ? סיר 8 ליטר זה טוב? למשפחה ממוצעת .
תודה רבה. 8 ליטר נראה לי מעולה. תקני את הסיר הזה שבתמונה. אני לא מפסיקה להשתמש בו. באמת מעולה
הלוחשת לאוכל – צלי בקר עם בצלצלים ויין – באם אני מכינה כמות בשר של 4 וחצי קילו אני צריכה להכפיל את כמויות התיבלון והירקות?
ברור. שיספיק לכל האנשים
המתכון נראה מדהים.לא נרשמה תשובה לגבי סוג מיץ התפוזים.כמו כן לאיזה יין את מתכוונת? מתוק? יבש? חצי יבש?
המתכון נראה מעולה .לא נרשמה תשובה לשאלה לאיזה מיץ תפוזים הכוונה .כמו כן איזה יין? מתוק? יבש או חצי יבש
היי זהבה. יין אדום טעים! כל יין אדום שטעים לך לשתות תבשלי איתו. לא חשובה החברה. מיץ תפוזים אפשר של פריגת למשל.
הי, נראה מגרה בטירוף ובטוח שאעשה זאת בקרוב
שאלונת..
למה לזרוק את הירקות? הם לא טעימים לאכילה?
היי. אם הם טעימים לך את בוודאי יכולה לאכול. עקרונית הם מתבשלים המון זמן כך שהם די סמרטוטיים. פה מחפשים רק את הטעם שלהם לציר בשר
אין לי סיר לחץ וגם לא יהיה לי .
אז מה זמני הבישול בסיר רגיל?
אין לי סיר לחץ וגם לא יהיה לי .
אז מה זמני הבישול בסיר רגיל?
שלוש ארבע שעות בישול עד שהבשר רך ומוכן
היי תמר. אפשר. אין בעייה
ועוד שאלה האם מיץ תפוזים טבעי סחוט זה טוב?
האם אפשר וטוב לבשל מראש? בערך יומיים מראש בישול מלא ושיחכה לחג?
גם סינטה זה לבישול קצר. את יכולה מספר 4 או 5 או 6 או 7 או 8 כל בשר לבישול ארוך. משהו אחר פשוט ייצא יבש
תודה. ומה עם סינטה? יכול לעבוד?
היי. הבשר הזה כמעט ללא שומן בכלל. פילה לא מתאים לבישול ארוך.
חחחחח תודההה חן…יאללה בואו
נראה מעולה. רציתי לשאול, אצלנו מוכנים לאכול רק בשר בלי שומן. אפשר להכין את זה עם בשר פילה?
אני באה אלייך לחגים. זה נראה מדהים, הרגת אותי…
,תנסי חיה זה משדרג ממש.אל תחששי. כמו שכתבתי אחרי בישול ארוך אף אחד לא ירגיש שבישלת במיץ תפוזים. רק הטעם הופך מדהים
אני מבשלת הרבה פעמים צלי עם בצלים והוא מאד טעים אבל הפעם אנסה את התוספת של מיץ התפוזים.
וויייי תודהה….טעות נוראית. תיקנתי
תודההה אהובה שלי
תודההה אהובה שלי
וויייי תודהה….טעות נוראית. תיקנתי
היי יהודית מתכון מקסים!! את בטוחה לגבי האורז? 3 כוסות אורז ו-1.5 מים לא הפוך?
WOW איזה צלי מטריףףף התמונות מגרות אני מריירת כאן , הסיר מעולה ואת מוכשרת 🙂