לחוח – הלחם התימני הכל כך טעים ותתפלאו כמה הוא קל להכנה, ממש כמו פנקייק, רק הרבה יותר אוורירי כי יש שמרים בבצק ומלוח כך שמתאים גם למרקים, מתבלים חריפים ותבשילים וגם עם דבש או ריבה זה ממש טעים


אזזזז אחרי הפיתות התימניות שאני מכינה שניםםםם על גבי שנים ואחרי המלאווח המושלם והג'חנון כמובן, הגיע זמן הלחוח. בעצם זו לא פעם ראשונה שאני מכינה לחוח, לפני המון המון שנים הכנתי פעם או פעמיים ויצא מושלם, אין לי מושג איפה המתכון שהכנתי ממנו, אבל זה היה גזיר עיתון ישן, כי פעם מתכונים היו בעיתונים או בספרי בישול ואפייה ולא, לא היה מבחר כמו היום.


בכל מקרה, כחובבת בצקים ידועה, אני אוהבת לנסות כל לחם/פיתה/מאפה של כל עדה ואני אוהבת להגיע הכי קרוב לטעם המקורי. כמי שגרה בגדרה, מעוז התימנים, אני נוהגת לקנות מידי פעם לחוח במאפייה התימנית ביישוב וזה לחלוטין היה ברשימת ה – טו דו והנה הגיע הזמן והכנתי ויצא מושלם! כמובן שנדרשו שני סבבים של ניסיונות, אבל בסבב השני כבר ידעתי בדיוק איך אמורה להיות הבלילה ואת היחס בין הקמח למים.

לחוח זה בעצם מעין פנקייק מלוח, רק עם שמרים שיוצרים את הבועיות המהממות שהופכות את הלחוח לכל כך טעים ומיוחד. יש כאלה שמשלבים בבצק סולת ויש כאלה שלא, אני שילבתי.

לחוח הלחם התימני המושלם
הנחה של 15% על כל האתר של מגנוס
מבצעים רכישה, בקופה מקלידים קוד קופון: yehudit
כנסו פה לרכוש מחבת להכנת לחוח, קרפים, פנקיקים, פיתות ועוד
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבלילה צריה להיות די דלילה, כמו בלילה של פנקייק וחלקה. כל קמח סופח כמות שונה של מים ולכן, תיצמדו למתכון אבל גם תפעילו שיקול דעת.
- הבלילה צריכה להתפזר על המחבת ממש כמו קרפ או פנקייק.
- חובה לעבוד עם מחבת קרה נונסטיק! בין הכנת לחוח אחד לשני נותנים למחבת להתקרר. אפשר לקרר אחרי כל פעם את המחבת על ידי טבילת התחתית שלה במים קרים או לעבוד בו זמנית עם שתי מחבתות – אחת על הגז ואחת ממתינה ומתקררת.
מצרכים לכמות של כ – 20 יחידות בקוטר 26 ס"מ
- 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח לחם)
- 1/2 כוס סולת (100 גרם)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
- 1,700-1,800 גרם/מ"ל מים מהברז
להגשה
- 4 עגבניות אדומות רכות
- 1/2 כפית סחוג
- מלח ים אטלנטי
- שמן זית
- עלי אורגנו טרי
- 1 שמנת של פעם חמוצה
אופן הכנה
מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסולת, השמרים, הסוכר, המלח והמים ומערבבים עם כף עד שהכל מתאחד. אפשר להמשיך לערבב עם כף או להמשיך עם מיקסר (עדיף) ומקציפים כמה דקות עד שהכל אחיד ובלי גושי קמח. הבלילה צריכה להיות חלקה ודי דלילה, כמו של פנקייק. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבלילה תופחת ומתמלאת בועות (בחורף זה לוקח יותר זמן). מערבבים שוב עם כף במשך חצי דקה ומתפיחים עוד 30-45 דקות, מפילים שוב את הבלילה ובשלב הזה אם מרגיש לכם שחסר נוזלים, זה הזמן להוסיף עוד מים ומתפיחים עוד 30-45 דקות.
מכינים לחוח: עובדים עם מחבת קרה נונסטיק. משמנים ממש קלות את המחבת עם נייר סופג טבול במעט שמן, מוזגים מהבלילה בעזרת מצקת לעובי של כ – 1/2 ס"מ ומנענעים את המחבת כדי לפזר עליה את הבלילה. מעבירים לגז על להבה גבוהה ומאדים כמה דקות עד שכל החלק העליון מתייבש ונוצרות הבועות המהממותתת. כשהחלק העליון יבש מכסים את המחבת לעוד 30-60 שניות או עד שהחלק התחתון מקבל צבע זהוב. את הלחוח המוכן מניחים מתחת למגבת מטבח. טובלים את תחתית המחבת במים קרים וממשיכים ללחוח הבא. אפשר כל כמה לחוח לשמן שוב את המחבת.
הלחוח נשמר טרי מחוץ למקרר יומיים, אפשר לשמור במקרר ולחמם או להקפיא עם הפרדה של ניילון בין אחד לשני.
הצעת הגשה: מגררים את העגבניות ומתבלים עם סחוג ומלח גס. מניחים את העגבניות על צלחת הגשה ומזלפים עליהן שמן זית. מניחים שליכטות של שמנת חמוצה ומפזרים עלי אורגנו טריים.
בתאבון!
הכנתי בדיוק לפי המלצתך לפי המתכון יצא לא פחות מ מושלם המון המון תודה )
איזה כייף לשמוע
היי יהודית תודה רבה על המתכון מתכנן להכין השבוע בטוח שיצא מצויין כמו כל המתכונים שלך משתדל להיצמד רק אליהם הילדים תמיד נהנים קוראים לי שף בזכותך)
שאלה קטנה האם צריך לבשל את הסולת עם מים לפני שמעבירים אותה לבלילה?
תודה מראש על תשובתך
כפיר
תודה רבה ואיזה כייףף
לעשות בדיוק לפי המתכון
מה הכמות של המים ששמים בכוסות ?
בכוס מדידה יש 240 מ"ל
היי
זה לא פעם ראשונה שאני מכינה ותמיד יוצא מושלם!
הפעם- אני לא יודעת למה, אבל הבלילה לא טופחת לי ואין בועות.
ניסתי להכין ויצא בלי חורים בכלל!
למה זה קרה?
איך אני יכולה להציל את הבלילה?
תבדקי את השמרים שלך. אולי הם לא טובים
מנסיון, כששוטפים את המחבת בין לחוח ללחוח שוטפים מלמעלה. כששוטפים את תחתית המחבת היא מתעוותת ונהיית קעורה.
אם המחבת נהיית קעורה היא לא איכותית. תחליפי מחבת 🙂
המחבת מתעוותת בגלל הפרשי התפשטות חום בין השכבות השונות שיש בתחתית המחבת. כשהשכבות מתקררות בצורה מהירה, כל שכבה מושכת לכיוון אחר ולכן יש עיוות במחבת וגם ציפוי הטפלון או כל ציפוי אחר נסדק. במיוחד במחבתות שמותאמות לאינדוקציה שמכילות שכבת פלדה בין שתי שכבות אלומיניום. זה נקרא הלם תרמי.
התופעה תקרה בכל מחבת ואין לזה קשר למחיר ששלמת עליה…
הדרך הנכונה למנוע את זה היא לתת למחבת להתקרר באוויר בלי מים. עבודה עם שתי מחבתות פותרת את הבעיה…
הדרך הנכונה היא לקנות מחבת טובה ואיכותית וגם כזו שלא מזיקה לבריאות
מחבת איכותית לא מתעוותת!! וכן יש קשר למחיר שמשלמים על מוצרים. מוצרים זולים מידי כנראה לא יהיו עשויים מחומרים איכותיים. אז לא להטעות בבקשה
מתכון מושלםםם תודה לך!
באהבה
מה אפשר לשים במקום סולת? גם לחם שיאור איו לי במידה ולא אשים זה יצא טעים?
את מבקשת מתכון אחר לחלוטין. פשוט תקני את המצרכים שצריך
שלום אני מכינה לחוח אך הוא א מצליח לי כמו שכתבת שמתי את העיסה במחבת צוננת על אש גבוהה ועד שכל החלק העליון מתייבש כבר נשרף כל הלמטה וכן הלחוח נדבק לי מה עושים<?
כנראה מחבת לא טובה
היי
תודה רבה על המתכון המושלם.
אשמח לעזרה-
יש לי אינדוקציה ושמתי על אש גבוהה.
הבעיה שכאשר הכנתי נשרף לי התחתית של הלחוח , והלחוח למעלה ( איפה שהחורים נשאר בצקי).
ואם ניסתי עם אש בינונית – לא נוצרו חורים.
מה אפשר לעשות?
תודה רבה לך מראש
היי תהילה,
אולי זה לא מתאים לאינדוקציה או צריך להבין איזה חום נדרש
עשיתי חצי כמות והחלפתי 11 גר׳ שמרים ב190 גרם מחמצת, אעדכן!
ממתינה לעדכונים
יצא מושלם!!!
נשארתי עם עוד בלילה. החלטתי להכניס למקרר ולנסות מחר. אוציא את הבלילה מהמקרר כשעה לפני המחבת. מה דעתך?
מהמם. כייף לשמוע. נשמע לי מעולה. עדכני אם יצא טןב
היי האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ולהכין על המחבת אחרי כמה שעות? או לתת לזה כמה שעות התפחה ולא רק שעה וחצי ואז חצי שעה
לא כי יש בזה שמרים. אולי אפשר לשמור במקרר אבל לא ניסיתי
הי רציתי לשאול האם אפשר להקפיא לחוח או שזה הורס?
וממתי אפשר להקפיא האם עדיף לחכות יום יומים ואז או אפשר ישר?
תודה
אפשר להקפיא אחרי האפייה. ממש לא לחכות יום יומיים
יצא מושלם לפעם ראשונה – ערב כיפור .
עם אומץ כמו שלי, עשיתי קילו????
איזה כייףףף ובאמת אמיצה 🙂
אפשר גם עם מחבת טפלון רגיל?
אין בעייה
שלום יהודית,
אם אין צורך להוסיף נוזלים אחרי ההתפחה של 30-45 דקות (ההתפחה השניה), האם בכל זאת לעשות התפחה נוספת של 30-45 דקות?
כן, אין קשר בין השניים. לעשות התפחות כמו במתכון
יצירת אומנות ????????????
אפשר להכין מראש ןלהקפיא ?
תודההה
יצא פשוט מושלם!!!!!!!
יההה איזה כייף לשמוע