מיני קרפ שוקולד במילוי קצפת מסקרפונה. פינוק טעים במיוחד וכל כך יפה להגשה. אותה בלילה של קרפים, מטוגנת בתבנית של פנקייקס וזה יוצא כל כך חמוד והטעם מושלם
אל תתבלבלו, זה לא פנקייקים, אלו מיני קרפים או אם תרצו בלינצ'סים בטעם שוקולד שהכנתי במחבת שמכינים בה פנקייקים. תוך כדי הכנת קרפים שוקולדיים מטריפים עלה לי רעיון לטגן בתבנית של פנקייקים כדי לקבל צורה עגולה מושלמת. בדימיון ראיתי אותם מסודרים בצלחת עגולה, במבחן המציאות זה לא היה יפה אז צילמתי בצלחת מאורכת והתאהבתי.
את הבלילה מכינים ממש ב -5 דקות, כדי שיהיה קל לטגן את החביתיות מומלץ מאוד לתת לבלילה לנוח לפחות 20 דקות. בזמן הזה החמאה שיש בבלילה שוקעת ונטמעת עם כל החומרים, הקמח משחרר מעט את הגלוטן ואז זה מצליח כבר מהחביתית הראשונה.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
מיני קרפ שוקולד במילוי קצפת מסקרפונה
לפני שמתחילים
- מחממים מחבת שמיועדת לפנקייקס ומשמנים עם חמאה – כשהמחבת חמה, מורחים חמאה ואז מנגבים אותה עם נייר סופג. לרוב זה מספיק לכל כמות הקרפים. אם הם נדבקים בהמשך משמנים שוב קלות עם נייר סופג.
- חובה לתת לבלילה לנוח כ-1/2 שעה לפני הטיגון. החומרים מתאחדים כמו שצריך וקל יותר להכין קרפים מושלמים.
- לא שמים יותר מידי מהבלילה, הקרפים צריכים להיות די דקים ולא עבים כמו פנקייק.
- כשהחביתית “יבשה” מלמעלה הופכים ומטגנים עוד כמה שניות.
מצרכים לכמות של כ –40 יחידות
לחביתיות
- 3 כוסות חלב
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
- ¼2 כוסות קמח
- 1/2 כוס קקאו
- 80 גרם חמאה מומסת
לקצפת מסקרפונה
- 250 גרם שמנת מתוקה 38%
- 200 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 1/4-1/2 כוס אבקת סוכר (לפי הטעם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- להגשה: 1/2 ק”ג תותים
אופן ההכנה
- מכינים חביתיות: שמים בקערה ביצים וטורפים אותן מעט עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים חלב, סוכר,סוכר וניל, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- מנפים את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים לקערה תוך כדי טריפה נמרצת עד שמקבלים בלילה חלקה.
- מסננים את הבלילה כדי לקבל בלילה חלקה לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ושמים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות.
- מחממים מחבת שמיועדת לפנקייקס על להבה בינונית.
- משמנים קלות את המחבת בחמאה ובעזרת מצקת יוצקים מהבלילה. מטגנים עד שהחביתית די יבשה מלמעלה (זה קורה מהר). הופכים ומטגנים עוד כמה שניות.
- מכינים קצפת: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, מחית וניל ופודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים במרכז החביתית, מקפלים את החביתית לשניים ומסדרים בצלחת הגשה עם פירות העונה.