המירוץ אחרי מתכונים חדשים שמתאימים לפסח ממשיך, המוח קודח ומחפש כל הזמן תחליפים ראויים למתכונים הטובים שאנחנו אוכלים בימים רגילים.
באופן עקרוני אני מסרבת להשתמש בקמחים שכביכול מחליפים אחד לאחד את הקמח הרגיל שלנו. תמיד אהבתי את פסח, אני מאלה שאוכלים מצות חודשים אחרי שנגמר החג 🙂 וכל החברות שלי יודעות שאת כל המצות שנשאר להן מהחג, מעבירים אלי. אני רוצה ואוהבת להרגיש את אווירת החג במלואה ולכן משתמשת כמו פעם, בתחליפים שהיו לפני שהמציאו קמח ושמרים מיוחדים לפסח.
מערבבים את החומרים ומניחים להם למנוחה של מינימום חצי שעה ורצוי שעה. הבלילה נשמרת במקרר עד שבוע.
הבלילה צריכה להיות בסמיכות הזו
אני מטגנת אותם במחבת מיוחדת לפנקייקים , אבל גם במחבת רגילה הם ייצאו עגולים מושלמים
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
פנקייק שוקולד מושלם כשר לפסח
לפני שמתחילים
- לטיגון הפנקייקים אני משתמשת בפלטה שמבודדת את המחבת מהלהבה הישירה וזה מבטיח שהם לא יישרפו ויהיו מוכנים מבפנים.
- הבלילה נשמרת במקרר עד שבוע.
- הפנקייקים המוכנים נשמרים טריים וטעימים יומיים.
- אני שמתי בבלילה ריוויון, אבל אם אין אפשר לשים תחליפים באותו מרקם כגון: יוגורט, שמנת חמוצה, לבן וכו'.
מצרכים לכמות של 24 פנקייקים
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס ריוויון/יוגורט/שמנת חמוצה/לבן( לפרווה שימו קרם קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
- 1/4 כוס קקאו איכותי
- 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 +2 כפות גדושות קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפייה
- 50 גרם חמאה מומסת ( לפרווה שימו שמן קוקוס)
להגשה – גנאש שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר/חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה ( לפרווה שימו קרם קוקוס)
אופן הכנה
מכינים פנקייקים: שמים בקערה את הביצים, הריוויון והסוכר ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר וטורפים היטב לבלילה אחידה. מניחים בצד למנוחה של מינימום חצי שעה ואם יש לכם זמן, מומלץ אפילו שעה.
מחממים מחבת על להבה נמוכה מאוד ומשמנים אותה קלות עם חמאה.
מוזגים מהבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד שהחלק העליון נראה יבש. בשלב הזה חשוב מאוד להקפיד על להבה מאוד נמוכה כדי לא לשרוף את הפנקייק.
הופכים צד ומטגנים עוד חצי דקה.
אחרי כל סבב טיגון, משמנים שוב את המחבת.
מכינים גנאש שוקולד ומגישים: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת כדקה ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק.
עורמים את הפנקייקס ומוזגים את השוקולד החם מעליהם. מפזרים אגוזים או כל תוספת שאוהבים.
אני יודעת שתשאלו 🙂 אז אני מצלמת לכם את הפלטה שאני מניחה מתחת למחבת. הפלטה הזו עולה 10 שקלים ויש אותה בחנויות פושטיות של כלי בית וכלים חד פעמיים. היא משמת אותי גם לאורז שמתבשל על אדים וגם לתבשילים שמתבשלים שעות על להבה נמוכה.
לשם מה הפלטה הזאת ? ואיך ניקראת?
כתבתי למה
I wish mankind victory over disease