יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
המבורגר ביתי – המדריך השלם להמבורגר מושלם
ראשי » בשר » המבורגר ביתי – המדריך השלם להמבורגר מושלם

המבורגר ביתי – המדריך השלם להמבורגר מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 בספטמבר 2019 7 תגובות

המדריך השלם להמבורגר המושלם: איזה בשר לקנות, איך לתבל, איך לערבב, כמה זמן לצלות ויש גם מתכונים ללחמניות המבורגר ביתיות, רוטב איולי שום וצ'יפס מושלם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
המבורגר ביתי – המדריך השלם להמבורגר מושלם
המבורגר ביתי

כשהילדים היו קטנים, לפחות אחת לשבוע הייתי עושה להם "יום בורגראנץ'" בבית. הייתי מכינה את הבשר ואת כל צלחות התוספות וכמו בבורגר ראנץ' כל אחד היה בוחר את התוספות שלו. אני לא זוכרת איזו קציצה הייתי מכינה כי זה היה ממש ממש מזמן, אבל אני בטוחה שהיא לא הייתה בדיוק קציצת המבורגר הכי טובה שבעולם, כי בכל זאת למדתי דבר או שניים מאז ונוביק המהמם שלי מעשיר אותי בידע על בשרים שבעיקר גברים מתעניינים בו.

המבורגר ביתי

הילדים הקטנים גדלו והפכו לאניני טעם (מה עשיתי לעצמי?? :)) וביקורתיים ומבינים באוכל טוב והדרישות עלו. אי אפשר לחרטט אותם, הם יודעים בדיוק מה זה המבורגר טוב, עם בשר איכותי, רטבים אמיתיים וצ'יפס קריספי מבחוץ ורך מבפנים. בקיצור, יצרתי מפלצות קולינריות שלא עושות לי הנחות בכלום.

המבורגר ביתי

לאדירוש הבכור יש כבר כמה שנים חברת קייטרינג בוטיק ולמעשה כל החיים עבד במטבחים – כנסו פה לביסונים ואם יש לכם אירוע חברה/משפחה לא גדול במיוחד, ביסונים זו הכתובת. אפשר כמובן גם ליצור איתו קשר בטלפון: 052-6000422, תגידו ששלחתי אתכם ותקבלו הנחה יפה.

המבורגר ביתי

חורצ'ק (נאור) שהוא הטועם הראשי שלי, הוא אמן בנשמה. מאז שהוא ילד הוא מצייר וכותב מדהיםםםם, הוא במשך שניםםם בנה דגמי מטוסים וזכה בכמה וכמה פרסים במהלך השנים (ידעתם שיש בארץ מועדון שנקרא מועדון בוני הדגמים?) החלום שלו היה להיות טייס בחיל האוויר והוא הגשים אותו כשהיה בקורס טייס 10 חודשים, למי שמבין הוא הגיע לצ'ק 15 המכובד מאוד! היום הוא מקעקע את האומנות שלו על גוף של אנשים. כנסו פה לדף שלו ותתחילו לעקוב ואם אתם רוצים קעקוע מקורי, הוא לגמרי הכתובת.

המבורגר ביתי
כן, גם הלחמניות ביתיות

נוביק הוא בן הזקונים, הוא חייל והוא הילד שמבקר אותי הכי בנוקשות. הוא כבר שנים חוקר את נושא הקולינריה באינטרנט, עוקב אחרי שפים מהעולם ומיישם את כל הפנטזיות הקולינריות שלו אצלי במטבח, יעידו הכלים והבלגאן שנשארים אחרי כל הכנה. הוא מדייק עד הפרטים הכי קטנים ומתעצבן בטירוף כשמשהו לא יוצא לו בדיוק כמו שדמיין. הוא לא עושה הנחות, לא לעצמו ולא לי 🙁 כבר שנה וחצי הוא בצבא ואני כבר מחכה ליום שיחזור הביתה וימשיך לבלגן לי את המטבח.

המבורגר ביתי

את ההמבורגר הזה הכנתי יחד עם נוביק כשהיה בשבוע רגילה מהצבא. כשאנחנו יחד זה תמיד נגמר במסעדה שווה או במטבח. לנוביק יש שתי אהבות גדולות – פיצה טובה, אבל ממש טובה ומושקעת שעוד יעלה מתכון מסודר שלה מתישהו ובשר טוב. כשאני רוצה בשר ממש טוב אני תמיד הולכת לקצבייה האהובה עליי – "פרה פרה" שנמצאת בכנות, הבשר שם הוא הכי טוב שיצא לי לקנות ואני בהחלט ממליצה. אני אכתוב פה את כל הטיפים שלי ושל נוביק להמבורגר הכי טעים שהכנתי עד עכשיו, צ'יפס הכי מוצלח, רוטב איולי שום ביתי וכמובן לחמניות ביתיות שמשדרגות משמעותית את הביס.

בחירת הבשר

המבורגר ביתי

אז איזה בשר מתאים להמבורגר?? שאלה טובה והכי חשובה. פה לא חוסכים בשומן וקלוריות! אם אתם רוצים המבורגר עסיסי וטעים, תקנו בשר טרי עם אחוז גבוה יחסית של שומן. 20% שומן זה היחס שצריך להיות בהמבורגר טוב. אני משלבת בשר מספר 10 (צוואר) ושפונדרה, טחון גס. פשוט לכו לקצב שאתם סומכים עליו, תבקשו שיטחן לכם בשר להמבורגר, הוא כבר יודע את העבודה.

התיבול

התיבול הוא מלח ופלפל שחור. אני אישית טוחנת את התבלינים שלי בבית. תבלינים טריים משדרגים את הטעמים ברמות שלא תאמינו. תריחו ותטעמו פעם פלפל שחור טחון ופלפל שחור שאתם טחנתם ותבינו את ההבדלים. את הבשר אני מתבלת ממש לפני שאני מתכוונת לצלות אותו, טועמת כמובן (חובה לטעום) כדי לוודא שלא חסר מלח או פלפל ורק אז שוקלת קציצות במשקל של 200 גרם, מכינה את ההמבורגר וצולה.

מידת עשייה

מידת עשייה זה עניין של טעם אישי אבל רצוי לא לייבש את הקציצה אלא להשאיר אותה רכה ועסיסית ולצלות אותה למידת עשייה מדיום. מחממים היטב מחבת טפלון, אין צורך לשמן אותה וצורבים את הבשר 3 דקות מכל צד. אם נראה לכם שהקציצה נצרבת מידי מבחוץ, תנמיכו מעט את הלהבה כדי שהיא תהיה עשויה גם מבפנים.

לחמניות

המבורגר ביתי

כמובן שאפשר לקנות לחמניות וזה עדיין יהיה טעים אבלללל לחמניות ביתיות מקפיצות את ההמבורגר כמה רמות למעלה. אז אם יש לכם זמן וחשק – תכינו לחמניות בבית. אנחנו שומרים כשרות ולכן אני מכינה את הלחמניות עם מחמאה. מי שאין לו בעייה, שיכין עם חמאה.

בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה שם את כל השלבים היישר מהמטבח שלי בזמן אמת

רטבים

המבורגר ביתי

אני אוהבת לשים כבסיס רוטב איולי שום ביתי. כמובן שאפשר לשים רטבים קנויים כמו רוטב אלף האיים, רוטב ברביקיו וכו'. אני אתן פה את המתכון שהכנתי לרוטב איולי שום. אני מכינה אותו סמיך למריחה וחלק אני מדללת עם יין לבן וזה משמש כרוטב מעל ההמבורגר. את האיולי אני מכינה עם חלמונים. אני אישית קונה את הביצים שלי טריות ממשק ליד הבית אז אני פחות נרתעת מהביצים הנאות. אם יש לכם בעייה עם זה, שימו מיונז קנוי איכותי ותערבבו אותו עם רוטב ברביקיו.

ירקות

המבורגר ביתי

לבבות חסה, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ וכל ירק נוסף שאתם אוהבים. אפשר להניח מעל ההמבורגר ביצת עיין או חזה אווז…אצלי פחות אוהבים אז ויתרנו.

צ'יפס

המבורגר ביתי

רק ביתי! לא תפוגן או כל צ'יפס קפוא אחר. אם כבר משקיעים בבשר, לחמניות ורטבים אז צ'יפס חייב להיות איכותי וטעים. אני מכינה צ'יפס מתפוחי אדמה אדומים, אני לא קולפת את תפוחי האדמה כי אין צורך. שוטפים היטב וחותכים עם מנדולינה או עם סכין חדה. משתדלים שהרצועות יהיו שוות בעוביין פחות או יותר. משרים במי קרח כמה שעות במקרר, מסננים, מנגבים במטלית ומטגנים כמה דקות בשמן עמוק מומלח קלות עד שהצ'יפס כמעט מוכן אבל לא עד הסוף. מעבירים לכלי וממשיכים כך עם כל תפוחי האדמה. לפני ההגשה מטגנים עוד כחצי דקה – דקה ומקבלים צ'יפס קריספי מבחוץ ורך כמו פירה מבפנים.

  • מניחים נייר אפייה בתוך הכלי כדי לחלץ בקלות
  • מניחים נייר אפייה גם מעל הקציצה
  • דוחסים קלות כדי לעצב ולאחד את הבשר
  • מוכן
  • קיבלנו קציצה
  • כולן באותו גודל ובאותו משקל בדיוק

המבורגר ביתי – המדריך השלם להמבורגר מושלם

לפני שמתחילים

  • תעשו לי טובה ותקראו את ההקדמה. הפעם כל הטיפים נמצאים שם.
  • מתחילים עם הכנת לחמניות, רוטב איולי וצ'יפס (טיגון ראשון) ורק כאשר הם מוכנים ממשיכים עם הבשר.

מצרכים ל – 5 המבורגרים במשקל 200 גרם ליחידה

  • 1 ק"ג בשר מעורב – שפונדרה וצוואר מספר 10 (שהבשר יכיל 20% שומן)
  • כ – 1.5 כפיות מלח
  • כ – 1.5 כפיות פלפל שחור

אופן הכנה

  1. ממש לפני שמתכוונים לצלות את הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים קלות, לא לערבב את הבשר יותר מידי, אנחנו רוצים אותו עם חתיכות בשר ולא מחית בשר. לטעום את הבשר ולתקן תיבול.
  2. מחלקים את הבשר לקציצות במשקל 200 גרם. אני קניתי כלי פלסטיק שמצאתי באחת החנויות הפושטיות והוא עושה את העבודה. אפשר ליצור קציצה עגולה עם הידיים או להשתמש ברינג.
  3. מחממים את המחבת על להבה גבוהה וצורבים את הבשר 3 דקות מכל צד למידת עשייה מדיום. אם רואים שהבשר נצרב מבחוץ מהר מידי, מנמיכים מעט את הלהבה כדי שהוא יהיה עשוי גם מבפנים. אפשרות נוספת: למזוג 2-3 כפות מים למחבת ולכסות עם מכסה כדי שההמבורגר יהה עשוי גם מבפנים.

לחמניות ביתיות להמבורגר – 8 לחמניות במשקל 100 גרם ליחידה

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 80 גרם מחמאה רכה
  • 2 כפיות מלח

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את הסוכר, הביצה והמים ומתחילים ללוש 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את המחמאה כף אחרי כף ומוסיפים גם את המלח. לשים 8-10 דקות עד שכל המחמאה נטמעת בבצק ומקבלים בצק רך וגמיש. מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ללחמניות במשקל 100 גרם ומעצבים לכדור חלק.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
  6. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20-30 דקות עד להזהבה של הלחמניות.
  7. מעבירים לצינון על רשת ומכסים עם מגבת כדי להחזיר להן את הרכות.

רוטב איולי שום

  • 2 חלמונים גדולים
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כוס שמן
  • לפתיחת הרוטב: יין לבן (שמים רק יין שטעים לכם לשתות)

אופן הכנה

  • שמים בכלי את החלמונים, השום,החרדל,חומץ בן יין, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור ומקציפים בעזרת בלנדרה מוט ידני או בבלנדר רגיל 2-3 דקות עד שהבלילה הופכת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים בזרם דק ולאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עד שמקבלים ממרח מיונז סמיך.
  • הרוטב מתקבל סמיך. אני מחלקת לשני חלקים, חלק אחד ישמש למריחה על הלחמנייה. את החלק השני אני פשוט "פותחת" (מערבבת בעדינות) עם יין לבן טעים למידת סמיכות של רוטב נוזלי.
  • הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר.

צ'יפס

  • 6-7 תפוחי אדמה טריים מהזן האדום
  • מי קרח
  • מלח
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך אותם. בעזרת מנדולינה או סכין חדה חותכים לרצועות.
  2. מניחים את הרצועות בקערה עם מי קרח ושומרים במקרר לפחות שעה.
  3. מחממים היטב שמן בסיר עמוק, ממליחים את השמן (זה ימנע מתפוחי האדמה להידבק אחד לשני וגם ימליח אותם), מכניסים לשמן את רצועות תפוחי האדמה אחד אחד כדי לא להוריד את חום השמן. לא להעמיס יותר מידי תפוחי אדמה בכל נגלה. ברגע שמכניסים את תפוחי האדמה לשמן, מנמיכים את הלהבה לבינונית, לא נוגעים ולא הופכים כמה דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב ומתייצבים. כך הם יישארו יפים ושלמים. כשתפוחי האדמה מתחילים להזהיב קלות הופכים אותם כדי שייטגנו מכל הכיוונים. מטגנים אותם עד שהם כמעט מוכנים ורכים אבל לא עד הסוף. מוציאים לכלי וממשיכים עם שאר תפוחי האדמה. מקררים את הצ'יפס לחלוטין לפני הטיגון השני.
  4. קצת לפני שמתיישבים לאכול, מחממים את השמן על להבה גבוהה ומטגנים את הצ'יפס שוב בנגלות, חצי דקה – דקה. הצ'יפס יהפוך לקריספי מבחוץ ורך מבפנים עם צבע זהוב משגע.

הרכבת ההמבורגר

  1. חוצים את הלחמנייה לרוחב וצורבים אותה כמה דקות על מחבת יבשה.
  2. צורבים את הבשר לפי הוראות ההכנה למעלה.
  3. רק כשהבשר מוכן, מורחים רוטב איולי על הלחמנייה. מניחים את החסה, מעל החסה מניחים את הקציצה, מוזגים את רוטב האיולי שפתחנו עם היין מעל הקציצה, מעל הקציצה מניחים את כל התוספות שרוצים. סוגרים עם החצי השני של הלחמנייה או מניחים פתוח על הצלחת.
  4. מגישים עם צ'יפס חם ומתענגים על ההמבורגר הכי טעים שאכלתם.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בלינצ'סים במילוי קצפת מסקרפונה ותותיםבלינצ'סים במילוי קצפת מסקרפונה ותותים
  • חמין בשר מרוקאי מושלםחמין בשר מרוקאי מושלם
  • לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתייםלחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
  • חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)
בשר המבורגר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. אדל הגב 20 במאי 2020 בשעה 15:05

    היי יהודית יקרה.
    תודה על מתכונים מהממים הכל טעים ניסיתי כבר המון מתכונים מכל הסוגים!
    בחגים, שבתות, ב"ה כל מתכון מתחסל ברגע ומתקבלים המון מחמאות.
    אני מרוקאית חובבת מטבח עוד מילדותי הייתי יושבת ומסתכלת על סבתא שלי אחרי בית הספר איך היא מבשלת…..
    ואת בהחלט ממשיכה ומעשירה את הידע שלי בכל פעם שאני נכנסת לאתר שלך.
    תודה רבה
    תצליחי בהכל !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:27

      תודה רבה אדל,
      איזה כייף לשמוע!

  2. נתן הגב 19 באפריל 2020 בשעה 4:41

    יהודית יקירתי(אמרתי יקירתי למרות שאיני מכיר אותך כלל אבל למדתי היום להכיר דרך המתכונים)
    שמחתי לפגוש במתכונים שלך לראשונה. ליקטתי כמה מהובחרים שבינהם(לטעמי). אני נהנה לטייל בעשיה במטבח על כל סוגיו וטעמיו(כמעט) וזכיתי שאומר: "מכל מלמדי השכלתי". מראש תודתי.

  3. ליאת חסון הגב 8 במרץ 2020 בשעה 10:02

    היי:)
    האם ניתן להחליף את המחמאה בלחמניית ההמבורגר לחמאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במרץ 2020 בשעה 10:33

      היי ליאת, בוודאי שכן. אנחנו פשוט לא מערבבים בשר וחלב.

  4. אורלי ברמן הגב 3 בספטמבר 2019 בשעה 17:01

    יהודית.. כבר מזמן הפכת לחביבת הבית והמתכונים שלך מככבים מעבר לקריאה מהנה! תודה על הכל.. ❤

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2019 בשעה 18:41

      תודה רבה אורלי. איזה כייףףף לשמוע!!

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
קחו את תפוחי האדמה, אלה שמוע קחו את תפוחי האדמה, אלה שמועכים ואז אופים ותמרחו עליהם שום קונפי, תזרו מלח ים אטלנטי ותקטפו אורגנו או טימין מהגינה, שימו מעל. תכניסו לתנור עד שהם יפיםםם וזהובים.

איך שהם יוצאים מהתנור תפזרו גבינת פטה כבשים ותסתערו, זה טעיםםם למות וזה לא מטוגן🤣🤣

אגב, הכי טעימים זה תפוחי האדמה של "דוד משה"

מתכון לשום קונפי ולדבר הטעים הזה עכשיו בבלוג.

תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם מגיעים ישר למתכון.
.
.
.

#potatoes
#potato
#onion
#konfi
#onionkonfi
#israeli_kitchen
#lovetoeat
#thefeedfeed
#vegetables
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegeterian
#vegeterianlife
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס