זיתים שמכינים בדרך כלל באזכרות וזה לא ברור לי למה כי זה אחד המאכלים הכי טעימים שיש בגזרת האוכל המרוקאי
החצי ואני היינו שכנים, רק שביל הפריד בנינו, ככה בעצם הכרנו מגיל מאוד מאוד צעיר. ואז כשהגעתי לגיל שבו ההורמונים מתחילים לעבוד נהיינו חברים. במשך שנים החצי הריץ עליי צחוקים במשפחה בגלל הפטיש שלי לזיתים. יום אחד לפני המון המון שנים, כשרק התחלנו לצאת יחד, ישבנו באיזה בית קפה וזה היה ממש בתחילת הקשר, אני הייתי בת 17 והוא היה כבר חייל ותיק (½5 שנים הפרש בנינו), והייתי מתה גם לזיתים וגם לגלידה ולא היה לי כל כך נעים לבקש גם וגם. בסוף, לא עמדתי בפיתוי ואחרי שהזמנתי גלידה ביקשתי צלוחית זיתים. בעלי, אז חבר שלי, אמנם היה בהלם אבל לא אמר כלום גם כששמתי את הזיתים על הגלידה עצמה ואכלתי לי להנאתי. נשמע מופרע לא?! אל תדאגו היום אני כבר לא עושה את זה, התגברתי על חסכי הזיתים והיום אני אוכלת אותם רק עם מה ש"מתאים".
זיתים מבושלים מכינים בעיקר באזכרות (לא ברור לי למה)….אחד הדברים הטעימים שיש כתוספת. אני אוהבת אותם ליד הדג המרוקאי בימי שישי וחובה שתהיה לידם חלה של בית. מבחינתי זיתים מבושלים הולכים רק עם לחם תוצרת בית.
זיתים מרוקאים מבושלים פיקנטיים
לפני שמתחילים
- זיתים מבושלים אמיתיים מכינים רק מזיתים מבוקעים מרירים שמתאימים לבישול. ניתן לקנות אותם בשווקים הגדולים כמו שוק רמלה, שוק ראש העיין, שוק הכרמל וכו' במשקל.
- לאאא זה לא יוצא אותו דבר עם זיתים מגולענים מקופסת שימורים. אם אתם כבר מכינים, תתאמצו לקנות את הזיתים הנכונים.
- אני מכינה כמות של זיתים – עושה את שלב הכנה מספר 1-3 (מגלענת ומרתיחה שלוש פעמים), מחלקת לקופסאות ומקפיאה. כך יש לי תמיד זיתים מוכנים לבישול.
מצרכים
- 1 קילו זיתים מבוקעים לבישול +מים לבישול הזיתים
- 2 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף טעם)
- ¼ כוס שמן קנולה
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח
- 6-7 שיני שום
- 4-5 פלפלים סודניים
- 1 עגבנייה רכה פרוסה
- 1 פחית עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה(אני קונה של mutti)
- חצי לימון כבוש
- 2 כוסות ציר בקר / מים רותחים
אופן הכנה
- מגלענים את הזיתים.
- שמים את הזיתים בסיר ושמים מים מעל לגובה הזיתים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הזיתים 2 דקות ומסננים אותם מהמים. חוזרים על הפעולה הזאת עוד פעמיים. הפעולה הזו מוציאה את המרירות מהזיתים ומכינה אותם לקלוט את התבלינים.
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח יחסית. צורבים את העצמות כמה דקות טובות שישחררו את הטעם שלהם לשמן. מוסיפים לסיר את הפפריקה החריפה והמתוקה, פלפל שחור, מלח, שיני שום, פלפלים סודניים, פרוסות עגבנייה ועגבניות מרוסקות ומטגנים כמה דקות טובות תוך ערבוב עד שמקבלים מעין רוטב מצומצם וסמיך.
- מוסיפים את הלימון הכבוש וציר בקר/מים רותחים.
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מעדן מלכים חבל שאיאפשר לצלם יצא סוף
איזה כייף לשמוע אשר,
בוא לאינסטגרם, שם אפשר לצלם
ממליץ בחום על זיתי סנטה רוזה הם בגודל שזיף מעדן השמור למלכים.לאחר בישול והוצאת גלעינים.מוגש עפ פרנה ביתית שנאפתה בבית אחד הדברים הנדירים
היי שמעון,
תודה על המידע. הזיתים באים בשימורים או במשקל?
יש בשווקים בעיקר אבל אני מניחה שגם בסופרים הגדולים. לפעמים אני מוצאת בצנצנות גדולות בסופר. הם צריכים להיות שבורים ומרירים כמו הזן הסורי רק גדולים
מהיכן קונים זיתים לבישול ?
כייף לשמוע. תודהה ושבת שלום
ניסיתי לשבת, יצא טעים מאוד.
את יכולה לשים מיץ לימון טרי. אבל כבוש יותר טעים.
היי, חייב לימון כבוש?
איזה כייף לשמוע שאהבתם. חג שמח!!
איזה כייף לשמוע שאהבתם. חג שמח!!
הכנתי היום לסעודה של פורים, חבל על הזמן – בדיוק כמו התמונה שלך והטעם…גן עדן. מוצלח מאוד. תודה רבה.