חלה במילוי בשר ומנגולד כל כך טעימה ומושלמת והפעם הכנתי אותה בצורת צמה שהנחתי בתבנית עגולה. זה די פשוט להכנה ואפשר להכין בכל צורה שאוהבים.
היא יוצאת כל כך רכה וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה
חודשים אנחנו מתכננות להיפגש ליום אפייה או סתם לקשקש על קפה ואיזה מאפה ולא יוצא לנו. היום זה קרה! היא הגיעה על הבוקר, יפהפייה ומהממת, מחזיקה ביד עוגה או יותר נכון טארט ממכרררר בטירוף שהיא עוד תעלה את המתכון שלו לבלוג שלה ואני מזהירה לאאא להכין כי זה לחלוטין שובר דיאטות, אני לא מפסיקה לנשנש.
בקיצור, בתיה שורק או יותר נכון קוראים לה בת אל אבל משום מה דבק בה הכינוי בתיה אז גם אני קוראת לה בתיה :), הגיעה אליי ותוך כדי קשקשת התחלנו להכין את הבצק והמלית. הכנו קילו של בצק לחמניות שיצא מטורף וחילקנו לשניים. אני מילאתי בבשר ומנגולד שכמובן בישלתי קודם ובתיה מילאה בבשר וקוביות גמבה. הצורה שאני בחרתי להכין זה צמות שמרים שהנחתי בתוך תבנית עגולה ובתיה הכינה לחמניות בצורת רביולי ואפילו שיטת ההכנה היא כמו שמכינים רביולי. אם זה פה בבלוג, אתם מבינים שזה יצא בהיסטרי ברמות ואת זה אתם חייבים להכין.
אז הנה הבלוג המקסים של בתיה וכאן המתכון שלה ללחמניות רביולי ההורסות האלה ו………. זה האינסטגרם המגרה שלה
חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- הכנתי את החלה בצורת צמה והנחתי בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
- את המלית אני מחזקת עם קצת שומן טלה, ממש בכמות של תבלין כך שהוא מעניק עסיסיות ושומניות לבשר וגם עוד מימד של טעם. ממליצה לא לוותר עליו.
- את המלית חייב לקרר לפני שמכניסים לבצק ואפשר אפילו להכין יום לפני ולשמור במקרר.
- שמן פפריקה זה פפריקה שמזגנו לה שמן זית או שמן אחר שאתם משתמשים בו וערבבנו כמובן. אחרי כמה זמן הפפריקה שוקעת והשמן צף מעליה – זה שמן פפריקה וזה טוב לכל מתכון שיש בו פפריקה.
מצרכים לחלה בתבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ
בצק שמרים
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כף מלח
- כ – 300 מ"ל מים
מלית בשר ומנגולד
- 500 גרם בשר בקר טחון טרי
- 1 כף שומן טלה
- 1 מח עצם
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילה עלי מנגולד שטוף וקצוץ לרצועות
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שמן פפריקה
- 1/2 כפית מיץ לימון
למריחה על החלה
- ביצה טרופה
- 1 כף שמן זית
- שומשום/פרג/קצח וכו'
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן זית ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה מוזגים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש שמתנתק מדפנות הקערה. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה – שעה וחצי עד להכפלת הנפח (בחורף לוקח יותר זמן).
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים פחות או יותר ומרדדים למלבן באורך של כ – 30 ס"מ ורוחב של כ – 20 ס"מ.
מסמנים מלבן דמיוני במרכז הבצק לאורך ואת שני הצדדים משאירים ברוחב של כ – 5-6 ס"מ. חותכים את הצדדים לרצועות ברוחב של כ – 2 ס"מ. מניחים במרכז את הבשר ומקפלים עליו את הרצועות, פעם רצועה מימין ופעם משמאל עד שמסיימים. מניחים בזהירות את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורת חצי עיגול וחותכים את הקצוות. מכינים עוד חלה באותה צורה ומניחים אותה בצד השני של התבנית כך שתתקבל חלה עגולה בתוך התבנית.
רוצים לראות את כל תהליך ההכנה? בואו לסטורי שלי באינסטגרם, זה שמור בהיילייטס.
מכינים מלית בשר ומנגולד: מחממים בסיר רחב שמן זית ומניחים את הבצל ומח העצם. ממליחים עם מעט מלח ומטגנים כמה דקות טובות תוך ערבוב מידי פעם עד שהבצל מזהיב יפה.
מוסיפים לסיר את הבשר הטחון יחד עם שומן הטלה ושיני השום הכתושות, ממליחים מעט וממשיכים לטגן על להבה נמוכה בערך שעה. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר עם מזלג ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים לסיר את המנגולד ומערבבים. לאט לאט הוא יאבד נפח ויתחבר לבשר הטחון. מבשלים על להבה קטנה בערך עוד שעה או עד שרואים שהמנגולד די נמס לתוך הבשר והתאחד איתו.
מתבלים בפלפל שחור ושמן פפריקה ומתקנים תיבול של מלח לפי הטעם. סוחטים ממש מעט מיץ לימון רק כדי "לפתוח" את הטעמים של הבשר והמנגולד.
מכבים את הלהבה ומקררים את הבשר לחלוטין לפני שמכניסים לבצק.
מכינים את החלה לפי ההוראות למעלה ומעבירים לתבנית להתפחה של כ – 30-40 דקות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מורחים את החלה בבלילת הביצה והשמן זית ומפזרים שומשום ומעט פרג.
אופים כ – 30 דקות או עד שהחלה מזהיבה ממש יפה.
מקררים מעט לפני שפורסים.