יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד
ראשי » בצקים » חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד

חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 ביוני 2021 אין תגובות

חלה במילוי בשר ומנגולד כל כך טעימה ומושלמת והפעם הכנתי אותה בצורת צמה שהנחתי בתבנית עגולה. זה די פשוט להכנה ואפשר להכין בכל צורה שאוהבים.
היא יוצאת כל כך רכה וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד

חודשים אנחנו מתכננות להיפגש ליום אפייה או סתם לקשקש על קפה ואיזה מאפה ולא יוצא לנו. היום זה קרה! היא הגיעה על הבוקר, יפהפייה ומהממת, מחזיקה ביד עוגה או יותר נכון טארט ממכרררר בטירוף שהיא עוד תעלה את המתכון שלו לבלוג שלה ואני מזהירה לאאא להכין כי זה לחלוטין שובר דיאטות, אני לא מפסיקה לנשנש.

צמת שמרים במילוי בשר ומנגולד שאני הכנתי

בקיצור, בתיה שורק או יותר נכון קוראים לה בת אל אבל משום מה דבק בה הכינוי בתיה אז גם אני קוראת לה בתיה :), הגיעה אליי ותוך כדי קשקשת התחלנו להכין את הבצק והמלית. הכנו קילו של בצק לחמניות שיצא מטורף וחילקנו לשניים. אני מילאתי בבשר ומנגולד שכמובן בישלתי קודם ובתיה מילאה בבשר וקוביות גמבה. הצורה שאני בחרתי להכין זה צמות שמרים שהנחתי בתוך תבנית עגולה ובתיה הכינה לחמניות בצורת רביולי ואפילו שיטת ההכנה היא כמו שמכינים רביולי. אם זה פה בבלוג, אתם מבינים שזה יצא בהיסטרי ברמות ואת זה אתם חייבים להכין.

אז הנה הבלוג המקסים של בתיה וכאן המתכון שלה ללחמניות רביולי ההורסות האלה ו………. זה האינסטגרם המגרה שלה

לחמניות בצורת רביולי שהכינה בתיה

חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • הכנתי את החלה בצורת צמה והנחתי בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  • את המלית אני מחזקת עם קצת שומן טלה, ממש בכמות של תבלין כך שהוא מעניק עסיסיות ושומניות לבשר וגם עוד מימד של טעם. ממליצה לא לוותר עליו.
  • את המלית חייב לקרר לפני שמכניסים לבצק ואפשר אפילו להכין יום לפני ולשמור במקרר.
  • שמן פפריקה זה פפריקה שמזגנו לה שמן זית או שמן אחר שאתם משתמשים בו וערבבנו כמובן. אחרי כמה זמן הפפריקה שוקעת והשמן צף מעליה – זה שמן פפריקה וזה טוב לכל מתכון שיש בו פפריקה.

מצרכים לחלה בתבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ

בצק שמרים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כף מלח
  • כ – 300 מ"ל מים

מלית בשר ומנגולד

  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 1 כף שומן טלה
  • 1 מח עצם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 חבילה עלי מנגולד שטוף וקצוץ לרצועות
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שמן פפריקה
  • 1/2 כפית מיץ לימון

למריחה על החלה

  • ביצה טרופה
  • 1 כף שמן זית
  • שומשום/פרג/קצח וכו'

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן זית ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה מוזגים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש שמתנתק מדפנות הקערה. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה – שעה וחצי עד להכפלת הנפח (בחורף לוקח יותר זמן).

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים פחות או יותר ומרדדים למלבן באורך של כ – 30 ס"מ ורוחב של כ – 20 ס"מ.

מסמנים מלבן דמיוני במרכז הבצק לאורך ואת שני הצדדים משאירים ברוחב של כ – 5-6 ס"מ. חותכים את הצדדים לרצועות ברוחב של כ – 2 ס"מ. מניחים במרכז את הבשר ומקפלים עליו את הרצועות, פעם רצועה מימין ופעם משמאל עד שמסיימים. מניחים בזהירות את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורת חצי עיגול וחותכים את הקצוות. מכינים עוד חלה באותה צורה ומניחים אותה בצד השני של התבנית כך שתתקבל חלה עגולה בתוך התבנית.

רוצים לראות את כל תהליך ההכנה? בואו לסטורי שלי באינסטגרם, זה שמור בהיילייטס.

מכינים מלית בשר ומנגולד: מחממים בסיר רחב שמן זית ומניחים את הבצל ומח העצם. ממליחים עם מעט מלח ומטגנים כמה דקות טובות תוך ערבוב מידי פעם עד שהבצל מזהיב יפה.

מוסיפים לסיר את הבשר הטחון יחד עם שומן הטלה ושיני השום הכתושות, ממליחים מעט וממשיכים לטגן על להבה נמוכה בערך שעה. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר עם מזלג ומידי פעם מערבבים.

מוסיפים לסיר את המנגולד ומערבבים. לאט לאט הוא יאבד נפח ויתחבר לבשר הטחון. מבשלים על להבה קטנה בערך עוד שעה או עד שרואים שהמנגולד די נמס לתוך הבשר והתאחד איתו.

מתבלים בפלפל שחור ושמן פפריקה ומתקנים תיבול של מלח לפי הטעם. סוחטים ממש מעט מיץ לימון רק כדי "לפתוח" את הטעמים של הבשר והמנגולד.

מכבים את הלהבה ומקררים את הבשר לחלוטין לפני שמכניסים לבצק.

מכינים את החלה לפי ההוראות למעלה ומעבירים לתבנית להתפחה של כ – 30-40 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מורחים את החלה בבלילת הביצה והשמן זית ומפזרים שומשום ומעט פרג.

אופים כ – 30 דקות או עד שהחלה מזהיבה ממש יפה.

מקררים מעט לפני שפורסים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • עוגיות גבינה רוסיות
    עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
  • סיגרים טורטיות
    סיגרים מטורטיות במילוי כבד עוף ואגסים
  • עוגת שוקולד וקרם קפה
    עוגת שוקולד וקרם קפה מהירת הכנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס