כבד עוף ביין על מצע פירה. שתי גרסאות למתכון טעים במיוחד לאוהבי כבד העוף והפירה. שילוב קלאסי בין שני מאכלים שמשתלבים מעולה בטעמים
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/IMG_6453-ערוך-1024x891.jpg)
כבד עוף זה אחד הפייבוריטים אצלנו בבית (יותר נכון שלי ושל אדירוש, הבכור שלי) וזה למעשה חלק הפנים היחיד שאני אוכלת.
את המתכון הזה ניתן להכין בשתי גרסאות: ארוכה ומושקעת יותר וקצרה ומושקעת פחות אבל, שתי התוצאות מצויינות אם כי כמו בכל דבר בחיים – כשמשקיעים יותר אז מקבלים תוצאות טובות יותר. כאן אני אתן את שתי הגרסאות וכל אחד יחליט על הגרסה המתאימה לו.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/IMG_6440-ערוך-ערוך-1-1024x747.jpg)
כבד עוף ביין על מצע פירה
הכנתי פה מתכון בשתי גרסאות – אחת מושקעת יותר ואחת מקוצרת אבל טעימה לא פחות.
הגרסה המושקעת – כמות ל- 4 מנות
לפני שמתחילים
אני ממליצה להכין את הכבדים והרוטב במקביל ולקחת בחשבון שהרוטב צריך לחכות לכבדים ולא להפך. כלומר – ברגע שהכבדים מוכנים , לצקת עליהם מייד את הרוטב.
מצרכים להכנת הכבדים
- 1 ק"ג כבד עוף
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
מצרכים להכנת רוטב יין
- 2 כוסות יין אדום טעים (בוחרים יין שטעים לכם לשתות)
- 1 כף גדולה חרדל דיז'ון
- 1 כף סילאן
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הכבדים: לטגן את טבעות הבצל עד להזהבה.
- להוסיף את הכבדים ולעשות להם "סגירה", כלומר לצרוב אותם מכל הכיוונים כדי שלא יתייבשו ויישארו עסיסיים, לטגן עד לדרגת העשייה הרצוייה.
- הרוטב: יוצקים את היין לסיר קטן ומרתיחים על להבה בינונית. מצמצמים עד שנשארת כמות של חצי כוס יין מרוכז.
- להוסיף חרדל, סילאן, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה על אש בינונית עד שהחומרים מתאחדים והרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- לצקת את הרוטב החם על הכבדים, לערבב קלות ולהגיש על מצע פירה חם.
הגרסה המקוצרת והמהירה (אבל לא פחות טעימה)
חומרים ל – 4 מנות
חומרים ל – 4 מנות
- 1 ק"ג כבד עוף
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
- ¼ כוס שמן זית
- ¾ כוס יין אדום טעים
- מלח ים אטלנטי
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית חרדל
אופן ההכנה:
- לחמם על מחבת רחבה שמן זית ולטגן בצל עד להזהבה.
- לצקת למחבת יין, מלח, פלפל שחור, סילאן וחרדל ולבשל על אש בינונית עד לצמצום כמעט מלא של הרוטב, לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
- להוסיף את הכבדים אחד אחד (כדי לא להוריד את חום המחבת) ולצרוב אותם על אש גבוהה תוך כדי נענוע של המחבת מידי פעם, אחרי 2-3 דקות להפוך לעוד 1-2 דקות.
- להגיש מייד על מצע פירה חם.
לגיוון: בשתי הגרסאות אפשר להוסיף סלסלת פטריות טריות בשלב בישול הרוטב.
פירה
פירה
- 10 תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה בגודל בינוני
- 100 גרם מרגרינה (מי שלא שומר כשרות שישים חמאה)
- 1 מיכל קטן חלב אורז של אלפרו (אם לא שומרים כשרות אפשר לשים שמנת מתוקה)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא.
- לסנן את תפוחי האדמה ולמעוך במועך תפוחי אדמה.
- לשים מרגרינה ולערבב עד שהיא נמסה
- להוסיף תוך ערבוב את חלב האורז.
- לתבל במלח ולערבב היטב.
אויש כמה שטעים אצלך, תענוג.
לכאורה אוכל פשוט וביתי, אבל זה האוכל הכי מנחם וטעים. בית. תבורכנה ידיך.