כבד עוף ביין על מצע פירה. שתי גרסאות למתכון טעים במיוחד לאוהבי כבד העוף והפירה. שילוב קלאסי בין שני מאכלים שמשתלבים מעולה בטעמים
כבד עוף זה אחד הפייבוריטים אצלנו בבית (יותר נכון שלי ושל אדירוש, הבכור שלי) וזה למעשה חלק הפנים היחיד שאני אוכלת.
את המתכון הזה ניתן להכין בשתי גרסאות: ארוכה ומושקעת יותר וקצרה ומושקעת פחות אבל, שתי התוצאות מצויינות אם כי כמו בכל דבר בחיים – כשמשקיעים יותר אז מקבלים תוצאות טובות יותר. כאן אני אתן את שתי הגרסאות וכל אחד יחליט על הגרסה המתאימה לו.
כבד עוף ביין על מצע פירה
הכנתי פה מתכון בשתי גרסאות – אחת מושקעת יותר ואחת מקוצרת אבל טעימה לא פחות.
הגרסה המושקעת – כמות ל- 4 מנות
לפני שמתחילים
אני ממליצה להכין את הכבדים והרוטב במקביל ולקחת בחשבון שהרוטב צריך לחכות לכבדים ולא להפך. כלומר – ברגע שהכבדים מוכנים , לצקת עליהם מייד את הרוטב.
מצרכים להכנת הכבדים
- 1 ק"ג כבד עוף
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
מצרכים להכנת רוטב יין
- 2 כוסות יין אדום טעים (בוחרים יין שטעים לכם לשתות)
- 1 כף גדולה חרדל דיז'ון
- 1 כף סילאן
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הכבדים: לטגן את טבעות הבצל עד להזהבה.
- להוסיף את הכבדים ולעשות להם "סגירה", כלומר לצרוב אותם מכל הכיוונים כדי שלא יתייבשו ויישארו עסיסיים, לטגן עד לדרגת העשייה הרצוייה.
- הרוטב: יוצקים את היין לסיר קטן ומרתיחים על להבה בינונית. מצמצמים עד שנשארת כמות של חצי כוס יין מרוכז.
- להוסיף חרדל, סילאן, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה על אש בינונית עד שהחומרים מתאחדים והרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- לצקת את הרוטב החם על הכבדים, לערבב קלות ולהגיש על מצע פירה חם.
הגרסה המקוצרת והמהירה (אבל לא פחות טעימה)
חומרים ל – 4 מנות
חומרים ל – 4 מנות
- 1 ק"ג כבד עוף
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
- ¼ כוס שמן זית
- ¾ כוס יין אדום טעים
- מלח ים אטלנטי
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית חרדל
אופן ההכנה:
- לחמם על מחבת רחבה שמן זית ולטגן בצל עד להזהבה.
- לצקת למחבת יין, מלח, פלפל שחור, סילאן וחרדל ולבשל על אש בינונית עד לצמצום כמעט מלא של הרוטב, לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
- להוסיף את הכבדים אחד אחד (כדי לא להוריד את חום המחבת) ולצרוב אותם על אש גבוהה תוך כדי נענוע של המחבת מידי פעם, אחרי 2-3 דקות להפוך לעוד 1-2 דקות.
- להגיש מייד על מצע פירה חם.
לגיוון: בשתי הגרסאות אפשר להוסיף סלסלת פטריות טריות בשלב בישול הרוטב.
פירה
פירה
- 10 תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה בגודל בינוני
- 100 גרם מרגרינה (מי שלא שומר כשרות שישים חמאה)
- 1 מיכל קטן חלב אורז של אלפרו (אם לא שומרים כשרות אפשר לשים שמנת מתוקה)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא.
- לסנן את תפוחי האדמה ולמעוך במועך תפוחי אדמה.
- לשים מרגרינה ולערבב עד שהיא נמסה
- להוסיף תוך ערבוב את חלב האורז.
- לתבל במלח ולערבב היטב.
אויש כמה שטעים אצלך, תענוג.
לכאורה אוכל פשוט וביתי, אבל זה האוכל הכי מנחם וטעים. בית. תבורכנה ידיך.