יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
שוק טלה בתנור
ראשי » בשר » שוק טלה בתנור

שוק טלה בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 באפריל 2019 12 תגובות

שוק טלה בתנור זו אחת המנות החגיגיות והטעימות ביותר. זה רק נראה מורכב ומסובך להכנה. בפועל, זו אחת המנות שהכי קל להכין והתוצאה ביחס להשקעה היא מדהימה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
שוק טלה בתנור
שוק טלה

פעם זה היה נדיר ויקר מאוד למצוא חלקי טלה. לקראת החגים, הקצביות בשווקים היו מביאות את הבשר שנחשב אז ליוקרתי במיוחד ויקר מאוד וכמעט בכל בית מרוקאי שמכבד את עצמו, הוגשה מנת כבש או טלה כאחת המנות העיקריות.

שוק טלה

אני מודה ומתוודה כי אני לא אכלנית של בשר ואני מעדיפה מוצרי חלב הרבה יותר. אבלללל יש לי בבית קרניבורים אמיתיים ובשבילם אני מכינה את כל המנות הכי שוות ובמיוחד בחגים אני מזמינה כל מיני סוגים של בשרים מיוחדים שמתאימים לאווירת החג.

שוק טלה

אני חייבת לציין שבמשך די הרבה שנים חששתי להתעסק עם הבשר הזה כי חשבתי שזה מורכב ומסובך מידי להכנה. תרשו לי לספר לכם שזה הכי קל ופשוט בעולם ובכלום עבודה, כן עם בשר טרי ואיכותי, מקבלים מנה מלכותית וטעימה בטירוף שמתאימה בדיוק לשולחן החג.

בעיקרון כשהבשר טרי ואיכותי, אין צורך להעמיס בתבלינים אלא לתת לטעם הטבעי של הבשר להוביל את המנה ושהתבלינים לא יאפילו עליו אלא רק ידגישו את הטעמים שלו. זה אגב, נכון לגבי כל סוג של מנה או בשר. מתחילים בצלייה על חום גבוה מאוד כדי לתת מעין סגירה לבשר, מנמיכים את חום התנור וצולים עוד כשעתיים. אפשר להכין ליד הבשר ירקות ומומלץ למרוח מידי פעם בנוזלים שמפריש הבשר, כך הם יקבלו טעם מדהים. חובה לתת לבשר לנוח 10 דקות לפני שפורסים אותו.

שוק טלה
לפני צלייה

שוק טלה בתנור

  • 1 יחידה שוק טלה במשקל של עד 3 קילו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2-1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 10 שיני שום קלופות
  • עלי מרווה/טימין/רוזמרין
  • מלח ים אטלנטי

אופן הכנה

  1. בעזרת הידיים משמנים את שוק הטלה בשמן זית.
  2. בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים עמוקים בתוך הבשר ומחדירים אליהם את שיני השום. חשוב להחדיר את שיני השום ממש לתוך הבשר ושלא יבצבצו כי אחרת הם יישרפו ויהיו מרים.
  3. את הקצה של השוק עוטפים עם נייר כסף. החלק הזה דל בבשר ונוטה להישרף.
  4. מפזרים את גבעולי הירק שבחרתם על הבשר. מניחים עוד ענפים על התבנית שבה אנחנו צולים את הטלה.
  5. מחממים תנור לחום של 230 מעלות וצולים את הבשר כ -20 דקות עד שהוא מקבל צבע שחום. מנמיכים את החום ל – 170 מעלות וצולים עוד כשעה ו – 40 דקות (סה"כ צולים בערך שעתיים).
  6. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני שפורסים אותו.
  7. מגישים לשולחן יחד עם ירקות שצלינו בתנור ופורסים ליד האורחים. במידה ויש אנשים שאוהבים את הבשר עם מידת עשייה גבוהה יותר, אפשר לצרוב עוד מעט בתנור או על מחבת למידת העשייה הרצויה. כדאי לזכור כי עדיף לצלות פחות מאשר לייבש את הבשר.
  8. מתכון לתפוחי אדמה בתנור תמצאו כאן וגם כאן וגם כאן. תבחרו איזה תפוחי אדמה בא לכם להגיש ותגישו יחד עם הבשר. מנה יפהפייה, חגיגית וטעימה במיוחד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • צלי בשר
    צלי בשר ברוטב פטריות
  • עלי גפן ממולאים
    עלי גפן ממולאים אורז
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
  • תבשיל פלפלים מתוקים ועוף
    תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
בשר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ענבל הגב 26 במרץ 2023 בשעה 20:13

    האם כתף טלה מתאים גם? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2023 בשעה 15:54

      כן אין בעייה

  2. Aliza הגב 29 במרץ 2022 בשעה 3:10

    יהודית שלום,

    תודה על המתכון, יש לי שאלה, אני מעוניינת לעשות את הבשר בבישול איטי בערך 6 שעות, האם אני יכולה לעטוף את הבשר בנייר אפיה ונייר אלומניום במשך 6 שעות על חום של 160 בערך ולקבל בשר רך ונימוך או שזה ייבש לי את הבשר?
    תודה וחג שמח.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2022 בשעה 14:21

      היי עליזה,
      לא ניסיתי 6 שעות

  3. דניאל הגב 8 באפריל 2020 בשעה 10:44

    היי.

    אני מכינה לאורחים, רוצה להכין עכשיו ולסיים את ההכנה 10 דקות לפני שהאורחים מגיעים רק שיהיה חם וטעים איך את ממליצה לי לעשות את זה? האם להכין את הבשר ולהוציא קצת לפני הסוף ואז להחזיר לעוד כמה דקות בתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2020 בשעה 10:48

      היי דניאל,

      את יכולה להכין כמעט עד הסוף ולסיים את הצלייה לפני ההגשה.

      זה בשר שמן והוא לא מתייבש בתנור.
      חג שמח

  4. איציק הגב 25 בספטמבר 2019 בשעה 7:42

    יהודית שלום
    כל הכבוד על האתר והמתכונים המוצלחים.
    להערכתך, לכמה מנות שוק בגודל שכזה יכול להספיק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2019 בשעה 12:11

      תודה רבה איציק,

      ל – 5-6 אנשים לפחות

  5. שרית הגב 17 באפריל 2019 בשעה 15:30

    בס"ד

    אם מותר לי להגיב ,איך ניפתרת הסוגיה שבערב פסח,ליל הסדר אין לצלות בשר טלה,כי עדיין אין לנו בית מקדש.הייתי שנים נוהגת כמוך.מהשנים שהבנתי ולמדתי אני משרה במרינדה לילה ומבשלת עם כל הדברים הטובים.פירוט לא עכשיו.זה יוצא טעם חלום וממש חמאה.
    פסח כשר ושמח.
    נ.ב.
    לפני שתחטיאי אחרים ,חס ושלום,בידקי ,גם אותי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:35

      לא ממש הבנתי מה רצית לומר שרית. אני מבינה שזה עניין של אמונה. חג שמח

  6. ליאור הגב 17 באפריל 2019 בשעה 9:56

    היי יהודית
    הבשר נראה מושלם!!!
    לא צריך לעטוף אותו בנייר כסף? לפחות לחלק מהזמן?
    נראה לי שבחום ככ גבוה הוא עלול להתייבש…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:31

      כתבתי שצליתי בסיר שמתאים לתנור. אם אין סיר כזה אז עוטפים בנייר כסף

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.