שוק טלה בתנור זו אחת המנות החגיגיות והטעימות ביותר. זה רק נראה מורכב ומסובך להכנה. בפועל, זו אחת המנות שהכי קל להכין והתוצאה ביחס להשקעה היא מדהימה.


פעם זה היה נדיר ויקר מאוד למצוא חלקי טלה. לקראת החגים, הקצביות בשווקים היו מביאות את הבשר שנחשב אז ליוקרתי במיוחד ויקר מאוד וכמעט בכל בית מרוקאי שמכבד את עצמו, הוגשה מנת כבש או טלה כאחת המנות העיקריות.

אני מודה ומתוודה כי אני לא אכלנית של בשר ואני מעדיפה מוצרי חלב הרבה יותר. אבלללל יש לי בבית קרניבורים אמיתיים ובשבילם אני מכינה את כל המנות הכי שוות ובמיוחד בחגים אני מזמינה כל מיני סוגים של בשרים מיוחדים שמתאימים לאווירת החג.

אני חייבת לציין שבמשך די הרבה שנים חששתי להתעסק עם הבשר הזה כי חשבתי שזה מורכב ומסובך מידי להכנה. תרשו לי לספר לכם שזה הכי קל ופשוט בעולם ובכלום עבודה, כן עם בשר טרי ואיכותי, מקבלים מנה מלכותית וטעימה בטירוף שמתאימה בדיוק לשולחן החג.

בעיקרון כשהבשר טרי ואיכותי, אין צורך להעמיס בתבלינים אלא לתת לטעם הטבעי של הבשר להוביל את המנה ושהתבלינים לא יאפילו עליו אלא רק ידגישו את הטעמים שלו. זה אגב, נכון לגבי כל סוג של מנה או בשר. מתחילים בצלייה על חום גבוה מאוד כדי לתת מעין סגירה לבשר, מנמיכים את חום התנור וצולים עוד כשעתיים. אפשר להכין ליד הבשר ירקות ומומלץ למרוח מידי פעם בנוזלים שמפריש הבשר, כך הם יקבלו טעם מדהים. חובה לתת לבשר לנוח 10 דקות לפני שפורסים אותו.

שוק טלה בתנור
- 1 יחידה שוק טלה במשקל של עד 3 קילו
- 2 כפות שמן זית
- 1/2-1 כפית פלפל שחור גרוס
- 10 שיני שום קלופות
- עלי מרווה/טימין/רוזמרין
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- בעזרת הידיים משמנים את שוק הטלה בשמן זית.
- בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים עמוקים בתוך הבשר ומחדירים אליהם את שיני השום. חשוב להחדיר את שיני השום ממש לתוך הבשר ושלא יבצבצו כי אחרת הם יישרפו ויהיו מרים.
- את הקצה של השוק עוטפים עם נייר כסף. החלק הזה דל בבשר ונוטה להישרף.
- מפזרים את גבעולי הירק שבחרתם על הבשר. מניחים עוד ענפים על התבנית שבה אנחנו צולים את הטלה.
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות וצולים את הבשר כ -20 דקות עד שהוא מקבל צבע שחום. מנמיכים את החום ל – 170 מעלות וצולים עוד כשעה ו – 40 דקות (סה"כ צולים בערך שעתיים).
- מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני שפורסים אותו.
- מגישים לשולחן יחד עם ירקות שצלינו בתנור ופורסים ליד האורחים. במידה ויש אנשים שאוהבים את הבשר עם מידת עשייה גבוהה יותר, אפשר לצרוב עוד מעט בתנור או על מחבת למידת העשייה הרצויה. כדאי לזכור כי עדיף לצלות פחות מאשר לייבש את הבשר.
- מתכון לתפוחי אדמה בתנור תמצאו כאן וגם כאן וגם כאן. תבחרו איזה תפוחי אדמה בא לכם להגיש ותגישו יחד עם הבשר. מנה יפהפייה, חגיגית וטעימה במיוחד.
האם כתף טלה מתאים גם? תודה
כן אין בעייה
יהודית שלום,
תודה על המתכון, יש לי שאלה, אני מעוניינת לעשות את הבשר בבישול איטי בערך 6 שעות, האם אני יכולה לעטוף את הבשר בנייר אפיה ונייר אלומניום במשך 6 שעות על חום של 160 בערך ולקבל בשר רך ונימוך או שזה ייבש לי את הבשר?
תודה וחג שמח.
היי עליזה,
לא ניסיתי 6 שעות
היי.
אני מכינה לאורחים, רוצה להכין עכשיו ולסיים את ההכנה 10 דקות לפני שהאורחים מגיעים רק שיהיה חם וטעים איך את ממליצה לי לעשות את זה? האם להכין את הבשר ולהוציא קצת לפני הסוף ואז להחזיר לעוד כמה דקות בתנור?
היי דניאל,
את יכולה להכין כמעט עד הסוף ולסיים את הצלייה לפני ההגשה.
זה בשר שמן והוא לא מתייבש בתנור.
חג שמח
יהודית שלום
כל הכבוד על האתר והמתכונים המוצלחים.
להערכתך, לכמה מנות שוק בגודל שכזה יכול להספיק?
תודה רבה איציק,
ל – 5-6 אנשים לפחות
בס"ד
אם מותר לי להגיב ,איך ניפתרת הסוגיה שבערב פסח,ליל הסדר אין לצלות בשר טלה,כי עדיין אין לנו בית מקדש.הייתי שנים נוהגת כמוך.מהשנים שהבנתי ולמדתי אני משרה במרינדה לילה ומבשלת עם כל הדברים הטובים.פירוט לא עכשיו.זה יוצא טעם חלום וממש חמאה.
פסח כשר ושמח.
נ.ב.
לפני שתחטיאי אחרים ,חס ושלום,בידקי ,גם אותי.
לא ממש הבנתי מה רצית לומר שרית. אני מבינה שזה עניין של אמונה. חג שמח
היי יהודית
הבשר נראה מושלם!!!
לא צריך לעטוף אותו בנייר כסף? לפחות לחלק מהזמן?
נראה לי שבחום ככ גבוה הוא עלול להתייבש…
כתבתי שצליתי בסיר שמתאים לתנור. אם אין סיר כזה אז עוטפים בנייר כסף